Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2012

Βοά ο διεθνής Τύπος για τα κοιτάσματα: "Η Ελλάδα μένει στο ευρώ λόγω πετρελαίων"

Εικόνα
18-10-2012 20:30:15 Ο ξένος τύπος βοά για την ύπαρξη πλούσιων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και πλέον είναι σαφές ότι δυστυχώς αυτός ο πλούτος φαίνεται ότι είναι μία από τις βασικές αιτίες για τις οποίες η χώρας έχει αλυσοδεθεί και οι κάτοικοί της υποφέρουν: Κάποιοι θέλουν να ελέγξουν αυτά τα κοιτάσματα, ελέγχοντας την ίδια την χώρα. «Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μια υπερχρεωμένη αλλά πετρελαιοπαραγωγός χώρα αν και η τρέχουσα παραγωγή είναι αρκετά περιορισμένη: δύο χιλιάδες βαρέλια την ημέρα, ή 0,5 τοις εκατό των αναγκών της χώρας», γράφει η Le Monde. Σύμφωνα με την εφημερίδα, αφού έχει παραμεληθεί στο παρελθόν, -ακόμη και η Le Monde το αντιλήφθηκε- "η Αθήνα αποφάσισε να συνεχίσει την εξερεύνηση των δυνατοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Ισραήλ: Ξεκινά η «Austere Challenge 2012»

18-10-2012 19:54:09 Από τις 17 Οκτωβρίου αμερικανικά στρατεύματα και ο εξοπλισμός έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της Αεροπορίας του Ισραήλ  για να συμμετάσχουν στην  μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία  «Austere Challenge 2012» που έχει διεξαχθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ. Ο Ισραηλινός αξιωματικός αν και δεν έδωσε ακριβείς ημερομηνίες έναρξης της μεγάλης κοινής άσκησης , αρκέστηκε να πει ότι θα ξεκινήσει προς το τέλος του Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου διευκρινίζοντας παράλληλα ότι θα διαρκέσει  "περίπου τρεις εβδομάδες." Ο αντιπτέραρχος της USAF Craig Franklin δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ή άσκηση  "Austere Challenge 2012" (AC12) είναι αμυντικού χαρακτήρα  και δεν σχετίζεται με την πυρηνική κρίση του Ιράν, ή με άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και εξελίξεις ή  μ

Κούρδοι: "Αυτονομία σε 20 περιοχές με δική τους Βουλή"!

15-10-2012 18:47:08 Στην Τουρκία "άρχισαν τα όργανα" μετά την δήλωση του αντιπροέδρου του Κουρδικού κόμματος ''Ειρήνη και Δημοκρατία''για δημιουργία 20 αυτόνομων περιοχών με δική τους Βουλή κατά την διάρκεια συνεδρίου του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα. Ο κ.Ντερμιτάς,αντιπρόεδρος του κόμματος ''Ειρήνη και Δημοκρατία''δήλωσε : ''Άμα αυτή η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή,τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε για την αυτονόμηση των περιοχών του Κουρδιστάν.H απαίτηση για την περιγραφή της κατάστασης και η απαίτηση για εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα του καθενός είναι απαραίτητη για τον κουρδικό λαό. Εάν αυτά τα αιτήματα δεν γίνουν αποδεκτά,κάθε άλλη εναλλακτική δεν θα γίνει αποδεκτή από τον κουρδικό λαό''

"Ελληνόψυχος" πύρινος λόγος κατά Γερμανίας από τον ... Σέρβο πρωθυπουργό!

Εικόνα
16-10-2012 00:05:54   Ο πύρινος λόγος του Σέρβου πρωθυπουργού Ι.Ντάντιτς που θα διαβάσετε εν συνεχεία, κανονικά θα έπρεπε να είχε βγει από το στόμα και την ψυχή Έλληνα πολιτικού, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι η κοινωνία στη χώρα έχει σταματήσει να αναδεικνύει ψυχωμένους ηγέτες. Ο πρωθυπουργός της Σερβίας παρευρέθηκε χθες σε τελετή μνήμης στο χωριό Ντράγκινατς για τα 3.000 θύματα που εκτελέστηκαν που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς το 1941. Ιδού, λοιπόν, τι είπε με αφορμή τα εμπόδια που θέτουν στην Σερβία οι Γερμανία, Βρετανία κλπ για να ενταχθεί στην ΕΕ, επειδή αρνείται να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος. 

Με τίνος «πλάτες» τα Αλβανικά λεωφορεία αλωνίζουν την Ελλάδα;

Εικόνα
Γιατί μένει «απαθής θεατής» ο Γιαννιώτης Υπουργός Στ. Καλογιάννης, που γνωρίζει από πρώτο χέρι το θέμα; Και η παραμικρή ελπίδα που είχαν τα ελληνικά ΚΤΕΛ για να εφαρμοστεί από το υπουργείο ο Νόμος που θα έθετε τέρμα στην παράνομη δράση των αλβανικών λεωφορείων, χάθηκε χθες!Αν και κανονικά θα έπρεπε να τεθεί σε εφαρμογή ο Νόμος, που έχει ψηφιστεί από τον Απρίλιο και καθορίζει το πώς θα γίνονται τα δρομολόγια, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, τελικά άγνωστο πώς, οι Αλβανοί μεταφορείς κατάφεραν και πήραν παράταση έως και τις 30 Ιουνίου 2013!Η ημερομηνία αυτή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε έγγραφο που εστάλη χθες προς τα Τελωνεία της Ηπείρου και αποδεικνύει, ότι κάποιοι στο υπουργείο Ανάπτυξης,

Παραδόθηκε το πόρισμα της Επιστημονικής Επιτροπής για το ΧΥΤΑ Ελληνικού

Εικόνα
Από την Επιτροπή Διερεύνησης και Αξιολόγησης των φαινομένων ρύπανσης απορροών περιοχής του έργου «Κατασκευή ΧΥΤΑ 1ης Διαχειριστικής Ενότητας (Ν. Ιωαννίνων) Περιφέρειας Ηπείρου», παραδόθηκε σήμερα στον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ . Τατιάνα Καλογιάννη (αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών), το πόρισμα σχετικά με τα δεδομένα που υπάρχουν από τις δύο μεθόδους που εφαρμόστηκαν προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη διαρροής στο κύτταρο του ΧΥΤΑ Ιωαννίνων (Ελληνικού) ή στις δεξαμενές συλλογής και επεξεργασίας στραγγιδίων.Η Επιτροπή κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω συμπεράσματα - προτάσεις:

Ποια είναι η Strategic Initiatives που εξαγοράζει τη Δωδώνη

Εικόνα
Εχοντας αποδείξει επανειλημμένα το ζωτικό μας ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και προσδοκώντας να χυθεί άπλετο φως σε μια διαδικασία η οποία έως τώρα παρουσιάζει πολλά σκοτεινά σημεία, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ορισμένα κρίσιμα στοιχεία που ήρθαν εν γνώσει μας για την εταιρεία STRATEGIC INITIATIVES UK LLP, συνεργάτη της SIMOS FOOD GROUP στο πλαίσιο της διαδικασίας για την απόκτηση του πακέτου μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ:-Η εταιρεία STRATEGIC INITIATIVES UK LLP, συνεργάτης της SIMOS FOOD GROUP, έχει έδρα στο Λονδίνο, ως εκπρόσωποι δε της εταιρείας παρουσιάζονται:

Καμπανάκι από Ρωσία για "θερμή" σύγκρουση με ΝΑΤΟ: "Η κατάσταση είναι επικίνδυνη"

Εικόνα
13-10-2012 12:39:33 "Κρούει τον κώδωνα κινδύνου" για καταστάσεις που μπορούν να ξεφύγουν και να οδηγήσουν σε "θερμή" κρίση την Δύση με την Ρωσία ο επικεφαλής των Ρωσικών Σιδηροδρόμων (RZhD), Βλαντίμιρ Γιακούνιν και εξ απορρήτων συνεργάτης του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, σ ε συνέντευξή του στην γερμανική επιθεώρηση Spiegel. Ο Β.Γιακούνιν, μάλιστα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην Ρόδο (είναι ιδρυτής και πρόεδρος του διεθνούς φόρουμ «Διάλογοι Πολιτισμών» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Ρόδο) και είχε συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη.  

"Μέγα το της Θαλάσσης κράτος" στο Αιγαίο, αλλά αυτό δεν θα είναι η Ελλάδα σε 10 χρόνια

Εικόνα
12-10-2012 19:36:54 Ολική ανατροπή της ισορροπίας στο Αιγαίο σε ότι αφορά την ναυτική ισχύ (το μοναδικό τομέα στον οποίο τουλάχιστον στα χαρτιά η Ελλάδα διατηρούσε μέχρι σήμερα την ισορροπία και ίσως μία ελαφρά υπεροχή) καταδεικνούουν τα στοιχεία που φέρενει στην δημοσιότητα το defencenet.gr . Σύμφωνα με την ιστοσελίδα http://turkishnavy.net/   τα άμεσα σχέδια της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας περιλαμβάνουν την ναυπήγηση 26 πολεμικών πλοίων, 12 αποβατικών, τριών βοηθητικών και απροσδιόριστο αριθμό νέων πολεμικων στα τέλη της τρέχουσας δεκαετίας. Η συνολική δαπάνη για την χρηματοδότηση προγραμμάτων που αφορούν το Ναυτικό της Τουρκίας θα φτάσει τα 8 δισ δολαρίων εκ των οποίων τα 6,8 δισ δολάρια αφορούν νέες ναυπηγήσεις οι οποίες φυσικά θα πραγματοποιηθούν στα τουρκικά ναυπηγεία.

Επίσημη εμπλοκή ΝΑΤΟ – Στρέφουν το αντιβαλλιστικό ραντάρ TPY-2 προς Συρία!

Εικόνα
12-10-2012 17:08:29 «Χοντραίνει» και άλλο το παιχνίδι στην Ν.Α. Τουρκία και τη Συρία αυτή τη φορά με επίσημη εμπλοκή του ΝΑΤΟ. Έτσι προς  την κατεύθυνση της Συρίας στρέφει η Τουρκία το ραντάρ μέρος της αντιπυραυλικής ασπίδας του ΝΑΤΟ που βρίσκεται στην Ν.Α. Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στην πόλη Μαλάτια. Αυτό έγινε γνωστό σήμερα από δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων. Το ραντάρ TPY-2 που βρίσκεται στην βάση Kurecik τοποθετήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 εντασσόμενο στο αντιπυραυλικό πλέγμα του ΝΑΤΟ στο οποίο εντάσσονται πυραυλικά συστήματα SM-2 του συστήματος AEGIS επι πολεμικών σκαφών και μέχρι το 2015 επίγειων συστημάτων SM-3 Block IB που πρόκειται να τοποθετηθούν στη Ρουμανία. Να σημειωθεί πως το TPY-2 δεν αποτελεί τουρκικό κεφάλαιο, παρά φιλοξενείται μόνο στην Τουρκία, αντίθετα αποτελεί κεφάλαιο του ΝΑΤΟ .