Την έξοδο από το ευρώ “δείχνει” στην Ελλάδα ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν

Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές αμήν και πότε
 
μας έχουν κατατάξει στο περιθώριο. Τώρα στο περιθώριο έχουμε και τον Β. Ζ.Ντεστέν. Από εδώ  καθιστά την κοντόθωρη ελληνική πολιτική τάξη αποκλειστικά υπεύθυνη της δολοφονίας  ενός ολόκληρου λαού.

Το δρόμο εξόδου από το ευρώ “για λιγότερο πόνο” δείχνει στην Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. Σε συνέντευξή το στο Reuters, ο Ντ’ Εστέν δήλωσε πως η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια δύσκολη επιλογή. Σε αυτό το σημείο γίνεται αναφορά στον προϋπολογισμό ο οποίος εγκρίθηκε και ο οποίος περιλαμβάνει έναν ακόμη γύρο μέτρων λιτότητας, επισημαίνοντας ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί για μια ακόμη χρονιά, διανύοντας τον πέμπτο χρόνο ύφεσης. «Η Ελλάδα θα μπορούσε να μείνει στην ευρωζώνη, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ανάκαμψη της οικονομίας, έχοντας ένα ισχυρό νόμισμα» δήλωσε ο 85χρονος πρώην πρόεδρος. Και συμπλήρωσε: «Τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσει ένα εθνικό νόμισμα για ένα διάστημα, ή να έχει την ασφάλεια του ισχυρού νομίσματος; Η επιλογή είναι της Ελλάδας». Επίσης, εκτίμησε πως στην περίπτωση που η Ελλάδα είχε διατηρήσει τη δραχμή πιθανότατα θα την είχε ήδη υποτιμήσει κατά 40-50%. Εξέφρασε ταυτόχρονα το φόβο ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα δεχόταν έναν εσωτερικό αποπληθωρισμό της τάξης του 40% που χρειάζεται η οικονομία της χώρας. «Η συγκεκριμένη προσέγγιση έχει τεράστιο ανθρώπινο, κοινωνικό και πολιτικό κόστος» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, τόνισε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα παρέμενε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είτε εντός είτε εκτός ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ