Το 63% δεν μας θέλει στην ΕΕ

12/16/2012 - 19:17
Υπέρ της εξόδου της «υπερχρεωμένης» Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση τάσσονται, σε ποσοστό 63%, οι Αυστριακοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης, που δημοσιεύονται στο νέο τεύχος του μηνιαίου αυστριακού οικονομικού περιοδικού «Τρεντ», το οποίο κυκλοφορεί τη Δευτέρα.
Επιπλέον, ένα ποσοστό 56% των ερωτηθέντων θα επικροτούσαν την ομαδική έξοδο από την ΕΕ, των «προβληματικών», όπως χαρακτηρίζονται στη δημοσκόπηση, χωρών -ήτοι, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ιταλίας.

Στην ίδια δημοσκόπηση εμφανίζονται περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες να υιοθετούν τη θέση πως οι επιμέρους χώρες θα πρέπει, αντί της ΕΕ, να σχηματίσουν νέες συμμαχίες και οι ίδιοι οι Αυστριακοί θεωρούν ως καλύτερη εκδοχή, ένα συνασπισμό της χώρας τους με τη Γερμανία, την Ολλανδία και τις σκανδιναβικές χώρες.
Μια βαθύτερη πολιτική και οικονομική ένωση της Αυστρίας με τη Γερμανία φαίνεται ωστόσο να απορρίπτεται από τη συντριπτική πλειονότητα των ερωτηθέντων, καθώς μόλις ένα ποσοστό 7% θα ήθελε μια τέτοια συμμαχία.
Σε ό,τι αφορά την ίδια την ΕΕ, μόνο ένα ποσοστό 5% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, εμφανίζεται να είναι της άποψης πως η ΕΕ θα πρέπει «σε κάθε περίπτωση να παραμείνει, όπως είναι σήμερα».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Προσθέστε Νέο Σχόλιο

Εμφανίζονται 5 από 6 σχόλια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πες μου ποιος σε διόρισε ... να σου πω ποιος είσαι!