Το Άρθρο 50 δεν χρειάζεται έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου"


Η κυβέρνηση της Βρετανίας θεωρεί ότι για να κινηθεί η νομική διαδικασία προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση - η επίκληση του Άρθρου 50 - δεν απαιτείται η έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός προεδρίας της κυβέρνησης Τζον Πένροουζ.
Πάνω από 1.000 διαπρεπείς Βρετανοί δικηγόροι τόνισαν σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ότι είναι τα μέλη της βρετανικής Βουλής αυτά που θα πρέπει να αποφασίσουν εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ, διότι το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου δεν ήταν δεσμευτικό.

Σύμφωνα με τον Πένροουζ, όμως, ο οποίος τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο, οι νομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης δεν συμφωνούν.
"Πέρα από το ότι υπάρχουν δικαστικές υποθέσεις που έχουν πάρει ήδη δικάσιμο ή οδεύουν για αυτό σχετικά με το ζήτημα, και άρα οι δικαστές μπορεί να εκφέρουν διαφορετική άποψη, θα σχολίαζα απλώς ότι οι νομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης πιστεύουν ότι είναι ζήτημα για το οποίο υπάρχει βασιλικό προνόμιο", ανέφερε.
"Ελπίζω όμως ότι όλοι εδώ θα συμφωνήσουμε ότι οι δημοκρατικές αρχές πρέπει να υπερβαίνουν τις νομικές τυπικότητες. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη πει πως το κοινοβούλιο θα έχει ρόλο και αυτό είναι ξεκάθαρα σωστό, ότι δηλαδή μια απόφαση τόσο σοβαρή πρέπει να συζητηθεί πλήρως" από τους κοινοβουλευτικούς, συμπλήρωσε ο Πένροουζ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια