Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι παραπλάνησε τον κόσμο λέγοντας ότι επέστρεφε ορισμένα στρατεύματα στις βάσεις τους, αλλά αντ' αυτού μετέφερε χιλιάδες νέα.

 

Μπάιντεν: «Κάθε ένδειξη» Η Ρωσία έτοιμη να επιτεθεί στην Ουκρανία

πριν από μία ώρα
Το Marine One, με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, απογειώνεται από το South Lawn του Λευκού Οίκου ως μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ φρουρεί, Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, στην Ουάσιγκτον.  Ο Μπάιντεν κατευθύνεται προς το Οχάιο για να προωθήσει την ατζέντα του για τις υποδομές.  (AP Photo/Patrick Semansky)1 από 12
Το Marine One, με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, απογειώνεται από το South Lawn του Λευκού Οίκου ως μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ φρουρεί, Πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου 2022, στην Ουάσιγκτον. Ο Μπάιντεν κατευθύνεται προς το Οχάιο για να προωθήσει την ατζέντα του για τις υποδομές. (AP Photo/Patrick SemanskKYIV, Ουκρανία (AP) — Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε την Πέμπτη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εισβάλει στην Ουκρανία εντός ημερών και η Ρωσία απέλασε τον υπ' αριθμόν 2 διπλωμάτη στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, καθώς οιεντάσεις αναζωπυρώθηκαν στη χειρότερη αντιπαράθεση Ανατολής-Δύσης εδώ και δεκαετίες.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι παραπλάνησε τον κόσμο λέγοντας ότι επέστρεφε ορισμένα στρατεύματα στις βάσεις τους, αλλά αντ' αυτού μετέφερε χιλιάδες νέα. Η υπόσχεση απόσυρσης ήταν μεταξύ των ρωσικών χειρονομιών αυτή την εβδομάδα που μείωσαν για λίγο τις θερμοκρασίες . Η Ρωσία πιστεύεται ότι έχει περίπου 150.000 στρατιωτικές δυνάμεις γύρω από τα σύνορα της Ουκρανίας, αυξάνοντας τους φόβους για νέο πόλεμο στην Ευρώπη.


Οι εντάσεις αυξήθηκαν επίσης κατά μήκος της γραμμής που χωρίζει τις ουκρανικές δυνάμεις από τους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές στα ανατολικά της χώρας, με τις δύο πλευρές να ανταλλάσσουν κατηγορίες για εντατικό βομβαρδισμό σε μια μακρά σύγκρουση που έχει σκοτώσει 14.000 ανθρώπους.

Σε ένα αιφνιδιαστικό χτύπημα στη διπλωματία, η Ρωσία διέταξε τον αναπληρωτή αρχηγό αποστολής στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, Μπαρτ Γκόρμαν, να εγκαταλείψει τη χώρα, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Χαρακτήρισε την κίνηση «απρόκλητη» και «κλιμακωτικό βήμα». Η Ρωσία δεν είπε γιατί απελάθηκε.

https://apnews.com/article/russia-ukraine-europe-russia-united-states-moscow-029f7416b35e905901ea10bf3019dafb?user_email=8268a17b81252c259140d3e76eaea3b12173f7c8d0083fb7280bcd99f3f77328&utm_source=Sailthru&utm_medium=email&utm_campaign=MorningWire_Feb17&utm_term=Morning%20Wire%20Subscribers

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια