Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Την έξοδο από το ευρώ “δείχνει” στην Ελλάδα ο Ζισκάρ Ντ’ Εστέν

Τα έχουμε πει χιλιάδες φορές αμήν και πότε
 
μας έχουν κατατάξει στο περιθώριο. Τώρα στο περιθώριο έχουμε και τον Β. Ζ.Ντεστέν. Από εδώ  καθιστά την κοντόθωρη ελληνική πολιτική τάξη αποκλειστικά υπεύθυνη της δολοφονίας  ενός ολόκληρου λαού.

Το δρόμο εξόδου από το ευρώ “για λιγότερο πόνο” δείχνει στην Ελλάδα ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ Ντ’ Εστέν. Σε συνέντευξή το στο Reuters, ο Ντ’ Εστέν δήλωσε πως η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με μια δύσκολη επιλογή. Σε αυτό το σημείο γίνεται αναφορά στον προϋπολογισμό ο οποίος εγκρίθηκε και ο οποίος περιλαμβάνει έναν ακόμη γύρο μέτρων λιτότητας, επισημαίνοντας ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί για μια ακόμη χρονιά, διανύοντας τον πέμπτο χρόνο ύφεσης. «Η Ελλάδα θα μπορούσε να μείνει στην ευρωζώνη, ωστόσο είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί ανάκαμψη της οικονομίας, έχοντας ένα ισχυρό νόμισμα» δήλωσε ο 85χρονος πρώην πρόεδρος. Και συμπλήρωσε: «Τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσει ένα εθνικό νόμισμα για ένα διάστημα, ή να έχει την ασφάλεια του ισχυρού νομίσματος; Η επιλογή είναι της Ελλάδας». Επίσης, εκτίμησε πως στην περίπτωση που η Ελλάδα είχε διατηρήσει τη δραχμή πιθανότατα θα την είχε ήδη υποτιμήσει κατά 40-50%. Εξέφρασε ταυτόχρονα το φόβο ότι οι Έλληνες πολίτες δεν θα δεχόταν έναν εσωτερικό αποπληθωρισμό της τάξης του 40% που χρειάζεται η οικονομία της χώρας. «Η συγκεκριμένη προσέγγιση έχει τεράστιο ανθρώπινο, κοινωνικό και πολιτικό κόστος» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, τόνισε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα θα παρέμενε στην Ευρωπαϊκή Ενωση, είτε εντός είτε εκτός ευρώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...