Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Rothschild ποντάρει 130 εκατ. στερλίνες ενάντια στο €!


21-08-2012 12:35:03 Η ισχύς των οικογενειών Rothchild και Rockfeller είναι τέτοιου μεγέθους που εύκολα δημιουργούν την ιδέα ότι κατευθύνουν τις τύχες αυτού του δύσμοιρου πλανήτη. Μια προσεκτική ματιά και ανάλυση των κινήσεών τους πάντοτε δίνει χρήσιμα συμπεράσματα.

 Περίπου 130 εκατομμύρια στερλίνες στοιχημάτισε το μέλος της γνωστής δυναστείας ενάντια στο ευρώ καθώς οι φόβοι για τη διάλυση της Ευρωζώνης αυξάνονται.Το «ποντάρισμα» διενεργήθηκε μέσω του ύψους 1.9 δισεκατομμυρίων στερλινών trust fund ονόματι RIT Capital Partners, του οποίου είναι εκτελεστικός πρόεδρος.

Το γεγονός ότι ο πρώην τραπεζίτης επενδύσεων, ανώτερο μέλος της οικογένειας Rothschild, έχει λάβει μια τέτοια στάση θα θεωρηθεί ως μια αρνητική εξέλιξη για το νόμισμα του Ευρώ.
Και αυτός ο κακός οιωνός ακολουθεί την είδηση της The Daily Telegraph στα τέλη της περασμένης εβδομάδας για την προετοιμασία της Φινλανδικής κυβέρνησης για πιθανή διάλυση της Ευρωζώνης.


Το RIT, του οποίου ο Λόρδος Rothschild ηγείται από το 1988, αύξησε την αρνητική βραχεία τοποθέτησή του σε θέματα έκθεσης των κύριων συναλλαγμάτων στο Ευρώ από -3pc στο τέλος του Ιανουαρίου σε -7pc στο τέλος του Ιουλίου. Λαμβάνοντας υπόψη την καθαρή αξία του ενεργητικού του, η οποία ανέρχεται σε 1.836 δισεκατομμύρια στερλίνες στα τέλη του Ιουλίου, η τοποθέτηση αυτή ενάντια στο Ευρώ αξίζει 128 εκατομμύρια στερλίνες.

Πηγές κοντά στο RIT δήλωσαν ότι η τοποθέτηση αυτή δεν πρόκειται για μια δογματικά αρνητική θέση απέναντι στο Ευρώ, παρά για μια ρεαλιστική προσέγγιση απέναντι στη συνεχιζόμενη αδυναμία ενός νομίσματος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λόρδος Rothschild χρησιμοποιεί τοποθετήσεις σε νομίσματα ως μορφή αντιστάθμισης (hedge). Το RIT είχε αυξήσει σημαντικά την έκθεση του σε στερλίνες μετά την πτώση του νομίσματος το 2008, αλλά στη συνέχεια αποκλιμάκωσε την έκθεσή του τόσο απέναντι στο Βρετανικό νόμισμα, όσο και στο Ευρώ, προβλέποντας την επακόλουθη ύφεση στην ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης
Μερίδιο ύψους 53pc των περιουσιακών στοιχείων του RIT ήταν τοποθετημένα σε δολάρια στα τέλη Ιουλίου, εν μέρει ως αποτέλεσμα μιας συμφωνίας για την αγορά μεριδίου ύψους 37pc της Rockefeller Financial Services στα τέλη Μαΐου.

Ο Λόρδος Rothschild δεν είναι ο μόνος που βλέπει με καλό μάτι το «σορτάρισμα» του Ευρώ. Σε ένα συνέδριο που διοργανώθηκε από το επιχειρησιακό ειδησεογραφικό κανάλι CNBC τον Ιούλιο, η Mary Callahan Erdoes, επικεφαλής της JPMorgan Asset Management, όταν ρωτήθηκε για το ποια θεωρεί τη μία καλύτερη ιδέα για επενδύσεις σήμερα, απάντησε λιτά: «το σορτάρισμα του Ευρώ».

Τον Ιούνιο, ο George Soros, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής που έγινε γνωστός για την αποπομπή της Βρετανικής λίρας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Συναλλαγματικών Ισοτιμιών το 1992, εξαιτίας της τοποθέτησής του ενάντια στο νόμισμα, δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχανε, εκείνη τη δεδομένη στιγμή, «παράθυρο τριών μηνών» για να σώσουν το ευρώ.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...