Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

O Άκης δείχνει Σημίτη

Την κλήτευση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη ή τη διακοπή της δίκης, προκειμένου η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου να επανακαθορίσει τη στάση της αφού «παραβιάζονται βασικά δικαιώματα του εντολέα τους», ζήτησαν σήμερα οι συνήγοροι του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος με 18 ακόμη πρόσωπα κάθεται στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, κατηγορούμενος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, προέρχεται από μίζες για τα εξοπλιστικά.

Λίγο αργότερα παρέμβαση στο δικαστήριο έκανε για πρώτη φορά ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην γ.γ. Εξοπλισμών, προκειμένου, όπως είπε, να βοηθήσει το δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος αναφέρθηκε στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ που προηγήθηκαν των τελικών υπογραφών για την αγορά των γερμανικών υποβρυχίων.
Ο κ. Σμπώκος ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι το ΚΥΣΕΑ το 1998 αποφάσισε να αναθέσει το μεγάλο πρόγραμμα των γερμανικών υποβρυχίων στα ελληνικά ναυπηγεία και σε συμπαραγωγή με ξένους. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τον κ. Σμπώκο,τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά πρότειναν με επιστολής τους στον αρμόδιο υπουργό Βιομηχανίας να συνεργαστούν με τη γερμανική εταιρεία HDW. Ακολουθεί το 1998 η ETΒA η οποία ενημερώνει τον υπουργό Άμυνας πως αν υπάρξει συνεργασία με τη HDW, θα είναι δυνατή και η εξασφάλιση μεγάλης δανειοδότησης από την γερμανική τράπεζα επενδύσεων. Τελικά το ΚΥΣΕΑ, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, αποφάσισε τη συνεργασία με τη γερμανική εταιρεία HDW στο πρόγραμμα υλοποίησης των υποβρυχίων. «Αυτές οι αποφάσεις προηγήθηκαν της υπογραφής της σύμβασης», ισχυρίστηκε ο κ. Σμπώκος τείνοντας με την τοποθέτησή του αυτή (και) ...χείρα βοήθειας προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο, άλλοτε πολιτικό του προϊστάμενο στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ακόμη, ο Γ. Σμπώκος στην πρώτη τοποθέτησή του στο δικαστήριο πως από κανένα έγγραφο της δικογραφίας δεν προκύπτει δωροδοκία του, ούτε ακόμη και από την απόφαση του ρωσικού δικαστηρίου που αφορά στην ρώσικη εταιρεία Antey η οποία ήταν και η προμηθεύτρια των πυραύλων Tor M-1.
 http://topstory.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...