Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΚΗΡΥΞΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2013

ΚΗΡΥΞΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Το Ισραήλ καλεί κλάσεις εφέδρων υπό τα όπλα στο πλαίσιο της προετοιμασίας των ενόπλων του δυνάμεων εν όψει της αναμενόμενης αμερικανικής επίθεσης στη Συρία και υπό τον φόβο της συριακής αντίδρασης, αλλά και της αντίδρασης της συμμάχου της Συρίας της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.
Παράλληλα συνεχίζονται οι προετοιμασίες αναφορικά με την αντιαεροπορική και αντιβαλλιστική άμυνα. Πιο συγκεκριμένα μια δεύτερη πυροβολαρχία του αντι-βαλλιστικού συστήματος Iron Dome μετακινήθηκε στα βόρεια σύνορα της χώρας κοντά στο Λίβανο ενώ μια άλλη πυροβολαρχία Patriot μετακινήθηκε στο κεντρικό Ισραήλ.
Στο μεταξύ η ισραηλινή Αεροπορία ανακοίνωσε ότι αύξησε το επίπεδο ετοιμότητας του αντι-βαλλιστικού συστήματος Arrow-2 . Όπως δήλωσε ανώτατος Ισραηλινός στρατιωτικός η πιθανότητα μιας επίθεσης από τη Συρία στο Ισραήλ αν και είναι μικρή εντούτοις οι ισραηλινές δυνάμεις οφείλουν να είναι ΄ετοιμες δια παν ενδεχόμενο.
Αναφερόμενος στην κλήση εφέδρων ο ίδιος εκπρόσωπος είπε: «Ουσιαστικά μιλάμε για προσωπικό μερικές εκατοντάδες που πρόκειται να επανδρώσουν το σύστημα Iron Dome και κάποιους άλλους σε θέσεις αντικατασκοπείας και συλλογής πληροφοριών του Στρατού». 
Σύρος αξιωματούχος είχε δηλώσει πρόσφατα πως σε περίπτωση αμερικανικής επίθεσης στη Συρία η τελευταία θα απαντήσει βομβαρδίζοντας το Ισραήλ με «στρατηγικά όπλα», προκαλώντας ένα γενικευμένο πόλεμο.
«Εάν η Δαμασκός δεχθεί επίθεση το Τελ Αβίβ θα γίνει στόχος επίσης και τότε ένας γενικευμένος πόλεμος θα ξεσπάσει μεταξύ των δύο χωρών» είχε πει πιο συγκεκριμένα ο Σύρος αξιωματούχος στο ιρανικό πρακτορείο Fars.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αμερικανικό υποβρύχιο USS Florida SSGN 728 με δυνατότητα μεταφοράς 154 βλημάτων πλεύσης (cruise) UGM-109 Tomahawk (τοποθετημένοι ανά επτάδες στους 22 από τους 24 σωλήνες κάθετης εκτόξευσης βαλλιστικών βλημάτων που διαθέτουν, έχει αναπτυχθεί κοντά στις συριακές ακτές.
Στις 24 Μαΐου 2013 το USS Florida SSGN 728 επισκέφθηκε τη Σούδα στην Κρήτη στο πλαίσιο της επιχειρησιακής του ανάπτυξης στην περιοχή ευθύνης του 6ου Στόλου των ΗΠΑ (Μεσόγειος).
Ας σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο υποβρύχιο κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων στη Λιβύη (2011) εκτόξευσε περισσότερα από 90 βλήματα Tomahawk και έγινε έτσι η πρώτη μονάδα στην ιστορία του Ναυτικού των ΗΠΑ που εκτέλεσε τόσο πολλές αποστολές κρούσης σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...