Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

200 θέσεις εργασίας για... "γαλάζια" παιδιά στο Μετρό

ΑΘΗΝΑ 19/01/2014

Τουλάχιστον 200 θέσεις εργασίας για το Μετρό έχει ζητήσει ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Η πλήρωση των θέσεων αναμένεται να γίνει μέσω ΑΣΕΠ ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες που προκύπτουν από την επέκταση των γραμμών 2 και 3 αλλά και από τον εμπλουτισμό του στόλου με 17 νέους συρμούς τρίτης γενιάς.

Η προκήρυξη θα είναι έτοιμη από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) στα μέσα του Φλεβάρη, ενώ αμέσως μετά θα δοθεί προς έγκριση στο υπουργείο Υποδομών και κατόπιν θα σταλεί στον ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προκήρυξη αυτή θα αφορά κυρίως στα «γαλάζια» παιδιά που προσελήφθησαν την προεκλογική περίοδο του 2009.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρώην εργαζόμενους συμβασιούχους που είχαν απολυθεί από το Μετρό ύστερα από πόρισμα – καταπέλτη του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.

Το πόρισμα έκανε λόγο για μαζικές προσλήψεις πριν τις εκλογές του 2009 που οδήγησαν για πρώτη φορά την εταιρεία σε ζημιές.

Οι 280 συμβασιούχοι προσέφυγαν ομαδικά στη δικαιοσύνη, ζητώντας αποζημιώσεις και επαναπρόσληψη.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 11 απορριπτικές και 5 θετικές αποφάσεις, όπου δόθηκαν αποζημιώσεις αλλά δεν έγινε επαναπρόσληψη. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, στις 5 θετικές αποφάσεις το Μονομελές Πρωτοδικείο δεν εξέτασε το πόρισμα Ρακιντζή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...