200 θέσεις εργασίας για... "γαλάζια" παιδιά στο Μετρό

ΑΘΗΝΑ 19/01/2014

Τουλάχιστον 200 θέσεις εργασίας για το Μετρό έχει ζητήσει ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, σύμφωνα με δημοσίευμα της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Η πλήρωση των θέσεων αναμένεται να γίνει μέσω ΑΣΕΠ ώστε να καλυφθούν οι νέες ανάγκες που προκύπτουν από την επέκταση των γραμμών 2 και 3 αλλά και από τον εμπλουτισμό του στόλου με 17 νέους συρμούς τρίτης γενιάς.

Η προκήρυξη θα είναι έτοιμη από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) στα μέσα του Φλεβάρη, ενώ αμέσως μετά θα δοθεί προς έγκριση στο υπουργείο Υποδομών και κατόπιν θα σταλεί στον ΑΣΕΠ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προκήρυξη αυτή θα αφορά κυρίως στα «γαλάζια» παιδιά που προσελήφθησαν την προεκλογική περίοδο του 2009.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για πρώην εργαζόμενους συμβασιούχους που είχαν απολυθεί από το Μετρό ύστερα από πόρισμα – καταπέλτη του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή.

Το πόρισμα έκανε λόγο για μαζικές προσλήψεις πριν τις εκλογές του 2009 που οδήγησαν για πρώτη φορά την εταιρεία σε ζημιές.

Οι 280 συμβασιούχοι προσέφυγαν ομαδικά στη δικαιοσύνη, ζητώντας αποζημιώσεις και επαναπρόσληψη.

Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 11 απορριπτικές και 5 θετικές αποφάσεις, όπου δόθηκαν αποζημιώσεις αλλά δεν έγινε επαναπρόσληψη. Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα, στις 5 θετικές αποφάσεις το Μονομελές Πρωτοδικείο δεν εξέτασε το πόρισμα Ρακιντζή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ