ΝΕΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΩΝ ΤΩΝ ΜΟΓΓΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΟΖ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΦΡΕΓΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗΣ ΙΜΒΡΟΥ...

Μία τουρκική φρεγάτα, την «Γκιοκτσέαντα» (σ.σ. «Ίμβρος») και δύο υποβρύχια που επιβλέπουν το ερευνητικό «Μπαρμπαρός», το οποίο διεξάγει παράνομα έρευνες για υδρογονάνθρακες έχει αποστείλει η τουρκική κυβέρνηση, δίνοντας συνέχεια στις προκλητικές ενέργειες εντός κυπριακής ΑΟΖ.

Υπενθυμίζεται ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει καταγγείλει επανειλημμένως στον ΟΗΕ την Άγκυρα, για παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, το αμερικανικό πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο «USS George H.W. Bush» κατευθύνθηκε στην ΑΟΖ Κύπρου και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού εναέριων και άλλων πλωτών μέσων πραγματοποίησε στρατιωτικές ασκήσεις εντός του FIR Λευκωσίας.

Το πρώτο στάδιο της άσκησης πραγματοποιήθηκε σε περιοχή που περικλείει περίπου 100 ναυτικά μίλια στο δυτικό τμήμα του FIR Λευκωσίας και ανάλογο βάθος στο FIR Αθηνών.

Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, μετά το πέρας της πρώτης φάσης της άσκησης στα FIR Λευκωσίας και Αθηνών, επισκέφθηκε το λιμάνι της Αττάλειας στην Τουρκία.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος της αμερικανικής στρατιωτικής άσκησης διεξήχθη σε περιοχές όπου είχαν παραχωρηθεί στη Μόσχα για ρωσικές ναυτικές ασκήσεις.

Οι εν λόγω ασκήσεις ξεκίνησαν με τη συμμετοχή και του ρωσικού αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ». zougla.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια