Μια επείγουσα έκκληση προς την παγκόσμια κοινή γνώμη: Σταματήστε τον πόλεμο πριν είναι πολύ αργά!


 


Η ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία ήταν μια προφανής απάντηση στα μέτρα που έλαβε το καθεστώς του Κιέβου και οι ένοπλες ακροδεξιές πολιτοφυλακές του εναντίον Ρώσων, ρωσόφωνων πληθυσμών και άλλων πολιτών της Ουκρανίας, στη μη εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ και στη συνεχή επιθετική επέκταση της συμμαχίας του ΝΑΤΟ εντός της πρώην ΕΣΣΔ. 


Αλλά ακόμα κι αν απορρίψουμε εντελώς τα ρωσικά επιχειρήματα και αν δεχθούμε πλήρως τα επιχειρήματα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ σχετικά με την ουκρανική κρίση, η δυτική απάντηση στη ρωσική επέμβαση εξοπλίζοντας μαζικά την Ουκρανία και επιβάλλοντας άνευ προηγουμένου κυρώσεις κατά της Ρωσίας, είναι εντελώς δυσανάλογη. Αυτή η πολιτική, ενώ δεν βοηθά τους λαούς της Ουκρανίας, ενέχει πολύ υψηλό κίνδυνο πυρηνικών, οικολογικών και κοινωνικοοικονομικών παγκόσμιων καταστροφών. 

Η παράταση της ουκρανικής σύγκρουσης αυξάνει τον κίνδυνο ενός πυρηνικού παγκόσμιου πολέμου από ατύχημα, από λάθος υπολογισμούς ή από πρόκληση και τον επακόλουθο αφανισμό της ανθρωπότητας. 

Είναι σαφώς αδύνατο να αντιμετωπίσουμε τις φλέγουσες προκλήσεις της εποχής μας, όπως η κλιματική αλλαγή, η πείνα και άλλες υπαρξιακές απειλές για την ανθρωπότητα σε μια ατμόσφαιρα διεθνούς εχθρότητας. Όλα τα κέρδη που επιτεύχθηκαν από το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου φαίνεται να διακυβεύονται σήμερα και το επίπεδο συνεργασίας μεταξύ εθνών και λαών έχει φτάσει σε ένα εκπληκτικό χαμηλό αυτήν τη στιγμή. Η συνέχιση αυτής της σύγκρουσης μας φέρνει πιο κοντά στο σημείο της κατάρρευσης του ανθρώπινου πολιτισμού, όπως μας προειδοποίησε η πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ (GAR2022: Παγκόσμια Έκθεση Αξιολόγησης για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών). 

Οι κυρώσεις και οι αντικυρώσεις είχαν ήδη καταστροφικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις στην πλειονότητα των χωρών του κόσμου. 

Μέχρι στιγμής είναι σαφές ότι όλα αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία να κερδίσει έναν πόλεμο που δεν μπορεί να κερδίσει από την αρχή. Συμβάλλουν στη δολοφονία και τη μετανάστευση της ουκρανικής νεολαίας και στην καταστροφή της χώρας της. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θεωρούμε εξαιρετικά επείγον να ζητήσουμε άμεση κατάπαυση του πυρός και έναρξη διαπραγματεύσεων συνοδευόμενη από άρση των κυρώσεων και διακοπή του εξοπλισμού της Ουκρανίας. 

Καλούμε την παγκόσμια κοινή γνώμη, όλα τα κοινωνικά κινήματα, τους διανοούμενους, τα συνδικάτα, τις θρησκευτικές κοινότητες και τις κυβερνήσεις να δράσουν αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση και να συντονίσουν τις προσπάθειές τους. 

Δεν υπάρχει πιο σημαντικό καθήκον για την ανθρωπότητα τώρα από το να σταματήσει την κάθοδό μας στον ανοιχτό παγκόσμιο πόλεμο και την κατάρρευση του Πολιτισμού! 

For Bandung Spirit Collective και Delphi Initiative for the Defence of Democracy


Ομάδα εργασίας:

Isaac Bazié , Μπουρκίνα Φάσο/Καναδάς (Καθηγητής, Συγκριτική Λογοτεχνία, Αφρικανικές Σπουδές, Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ, Καναδάς)

Beatriz Bissio , Βραζιλία/Ουρουγουάη (Καθηγητής, Ιστορία, Πολιτικές Επιστήμες, Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία)

Bruno Drweski , Γαλλία/Πολωνία (Καθηγητής, Γεωπολιτική, Σπουδές Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, Εθνικό Ινστιτούτο Γλωσσών και Πολιτισμών INALCO, Γαλλία)

Darwis Khudori , Ινδονησία/Γαλλία (Καθηγητής, Ιστορία, Ανατολικές/Ασιατικές Σπουδές, Université Le Havre Normandie, Γαλλία)

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος , Ελλάδα (Δημοσιογράφος και συγγραφέας, Defend Democracy Press, Αθήνα, Ελλάδα)

Manoranjan Mohanty , Ινδία (Πρώην Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών, Κινεζικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Δελχί, Ινδία)

Yin Zhiguang , Κίνα/Ηνωμένο Βασίλειο (Καθηγητής, Πολιτικές Επιστήμες, Διεθνείς Σχέσεις, Πανεπιστήμιο Fudan, Σαγκάη, Κίνα)

http://www.defenddemocracy.press/an-urgent-appeal-to-the-world-public-opinion-stop-the-war-before-it-is-too-late/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια