Το μυστήριο της Σφίγγας - Video

11/12/2012 - 12:05





Η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζα, συχνά αναφερόμαστε σε αυτή απλά ως η Σφίγγα, είναι ένα άγαλμα το οποίο απεικονίζει μια σφίγγα (μυθολογικό πλάσμα με σώμα λιονταριού και κεφάλι ανθρώπου) σε καθήμενη στάση. Το άγαλμα αυτό βρίσκεται στο οροπέδιο της Γκίζα στην Αίγυπτο και μέσα στη διάσημη Νεκρόπολή της.


Με μήκος 73,5 μέτρα, πλάτος 6 και ύψος 20.22 μέτρα, αποτελεί το μεγαλύτερο μονολιθικό άγαλμα στον κόσμο. Είναι επίσης το αρχαιότερο γνωστό άγαλμα μνημειακού τύπου, και θεωρείται ότι κτίστηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους του Παλαιού Βασιλείου, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Φαραώ Χεφρήνου (2558 - 2532 π.Χ.).
Το ντοκιμαντέρ αυτό παρουσιάζει γεωλογικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι το πιο διάσημο μνημείο του κόσμου, η Μεγάλη Σφίγγα της Αιγύπτου, μπορεί να είναι χιλιάδες χρόνια μεγαλύτερη από ότι έχουμε διδαχθεί.
Πώς ήταν οι ασβεστολιθικοί ογκόλιθοι βάρους 200 τόνων, και πως στοιβάζονται για την κατασκευή του Ναού της Σφίγγας;
Ο John Anthony West και μια ομάδα των σεισμολόγων, με επικεφαλής τον καθηγητή Robert από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης του Schoch, ανακάλυψαν ένα τετράγωνο σε μία κοιλότητα κάτω από ένα από τα πόδια της Σφίγγας. και σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν φαίνεται να είναι ένας φυσικός σχηματισμός.
Περιλαμβάνει επίσεις γεγονότα σχετικά με αυτό το καταπληκτικό μυστήριο μαζί με μια συναρπαστική σειρά από μαγευτικές συνεντεύξεις από επιστήμονες και ερευνητές.
Προς το παρών στο video δεν διατίθενται Ελληνικοί υπότιτλοι.
Τμήμα ειδήσεων defencencenet.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Προσθέστε Νέο Σχόλιο

Εμφάνιση 0 σχολίων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια