Ο Πελασγός , βασιλιάς , γεμάτος από το θρησκευτικό δέος που διακατείχε τον πρωτοέλληνα άνθρωπο


Ο Πελασγός , βασιλιάς , γεμάτος από το θρησκευτικό δέος που διακατείχε τον πρωτοέλληνα άνθρωπο, σε στιγμές μεγάλων γεωλογικών,πολιτισμικών και υπαρξιακών ανακατατάξεων, σηκώνει τα χέρια στον Ουρανό και αποτείνεται στους Θεόυς ( εκ του θέω = κινούμαι, τρέχω),εναποθέτοντας τις ελπίδες του για την επιβίωση και ευημερία! 
<<ΖΕΥ ΆΝΑ , ΔΩΔΩΝΑΊΕ ΠΕΛΑΣΓΙΚΈ !>>...προσεύχεται αιώνες μετά ο απόγονός του , ο Αχιλλέας στον Πελασγικό Δία της Δωδώνης (Ιλιάδα Κ 233-34) ,,συνδέοντας ἀμεσα τούς Έλληνες μέ τους προγόνους τους, τούς Πελασγούς ως προς την θρησκεία και με την Δωδώνη, την οποία ο Ησίοδος αποκαλεί “Πελασγών έδρανον”. 
...........ΠΕΛΑΣΓΟΙ.....ΠΟΙΟΙ ΗΤΑΝ ;...ΠΟΘΕΝ ΤΟ ΠΕΛΑΣΓΟΣ.......
Η παράδοση επιμένει ότι οι Πελασγοί γεννήθηκαν “από την γη” , γηγενείς ,δηλαδή... Ο Πελασγός ( κάτοικος της γης του πελάγους ) ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ... ΔΕΝ ΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ .
Οι αρχαίοι συγγραφείς ταυτίζουν τους Πελασγούς με τους Έλληνες.
ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ , “ΑΡΚΑΔΙΚΆ” α.5......ΗΡΟΔΟΤΟΣ α 57,....ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ο ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΕΥΣ , “ΡΩΜ.ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ” Τ 17....ΟΜΗΡΟΣ “ΟΔΥΣΣΕΙΑ 7.177....ΑΙΣΧΥΛΟΣ “ΙΚΕΤΙΔΕΣ” στ.250-51....ΣΚΥΜΝΟΣ ο ΧΙΟΣ “ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ”...

Οι κάτοικοι του Άργους στις ΙΚΕΤΙΔΕΣ του ΑΙΣΧΥΛΟΥ αποκαλούνται ΠΕΛΑΣΓΟΙ από το όνομα του βασιλιά τους. Ο Πελασγός αποτελεί τον Επώνυμο Ήρωα, ο οποίος δίνει το όνομά του σε ένα λαό, όπως λ.χ. ο ΊΩΝ ή ο ΔΏΡΟΣ....Ο Πελασγός είναι επίσης ο «ΑΡΧΗΓΕΤΗΣ» του λαού του (251). Η λέξη συνδυάζει την έννοια της «αρχής», της «προέλευσης» και την έννοια της «ηγεσίας».Συνεπώς, όταν ο Αισχύλος αποκαλεί τον Πελασγό «αρχηγέτη» του λαού του, δεν εννοεί μόνο ότι ήταν ο ηγέτης των Πελασγών, αλλά και ο γενάρχης τους.

Οι σπουδαίοι ήρωες φέρουν αυτόν τον τίτλο, όπως ο ΗΡΑΚΛΗΣ , ο αρχηγέτης των Σπαρτιατών (Ξενοφών, Ελλ. 6.3.6). 

Οι Αθηναίοι περηφανεύονταν ότι ήταν Πελασγοί , Ίωνες αυτόχθονες : << Το Αττικόν έθνος εόν Πελασγικόν>> ΗΡΟΔΟΤΟΣ , Α 57....ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ( Αθηναϊκή Πολιτεία V,2)... Ο Κέκροψ, ιδρυτής των Αθηνών , ήταν ΑΥΤΟΧΘΩΝ . Γενικώς,οι Έλληνες ήταν πεπεισμένοι για την αυτοχθονία τους και ουδέποτε ανέφεραν οτιδήποτε για έλευσή τους από κάποια αρχική κοιτίδα τους. 
Η ταύτιση ΠΕΛΑΣΓΏΝ-ΕΛΛΗΝΩΝ τεκμηριώνεται όπως από τους αρχαίους λόγιους έτσι και από τους σύγχρονους επιστήμονες. Έτσι με την άποψη ότι : << ΤΩΝ ΠΕΛΑΣΓΩΝ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ>>, συμφωνούν ο Διονύσιος ο Αλικαρνασσεύς , ο Όμηρος , ο Παυσανίας , ο Μενεκράτης Ελαϊτης , ο Θουκυδίδης , ο Στράβων , ο Ηρόδοτος , ο Έφορος , ο Κούρτιος Ρούφος και ξένοι επιστήμονες ...π.χ. ο Kretschmet ( Glotta I,1909) , Beloch ( Griechische Geschichte,12.2.54) που δηλώνει πως : <<Οι Πελασγοί ήταν το αρχικό όνομα των Ελλήνων.>> 
Η περιβόητη “ινδοευρωπαϊκή θεωρεία” , που μας έχουν φλομώσει , καταρρέει σαν χάρτινος πύργος μόνο με την αναφορά στα ονόματα,που είχα αναφέρει. Ο θεμελιωτής της ήταν ο γερμανός Φραντς Μπομπ (1791-1867). που μέσα σ’όλα δηλώνει πως :<<Όλοι οι ευρωπαϊκοί λαοί πέραν της υποτιθέμενης κοινής γλώσσας , (και αναφέρεται στα σανσκριτικά) , είχαν και κοινή πολιτισμική κοιτίδα αλλά και κοινή καταγωγή>>...Μια θεόμουρλη “θεωρεία” που εξακολουθεί να “παίζει” , ενώ θα’πρεπε να είχε ήδη ανατραπεί σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα ,τις αναφορές στα αρχαία συγγράμματα και τις σύγχρονες μελέτες.. Και το χειρότερο !: διδάσκεται στα σχολεία και πανεπιστήμια , και κυρίως , στην χώρα μας! 

Εμείς όμως γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά πως η χώρα μας και ο Πολιτισμός μας βάλλεται απο παντού...Και το ζούμε αυτό κυριολεκτικά στο πετσί μας στις μέρες μας που η λεηλασία και το ξεπούλημα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, της ιστορίας μας και των εδαφών μας γίνονται πια απροκάλυπτα απο τους προδότες που κατέχουν την εξουσία εδώ και πολλά χρόνια...Ανύπαρκτη η παιδεία...Αποβλάκωση των νέων με κάθε λογής ξενόφερτες και εχθρικές ιδεολογίες...Ανατροπή των αξιών που δίδασκαν οι πρόγονοί μας ...Η έννοια “Φιλοπατρία” μετατράπηκε σε “Φασισμό”...Να πω κι άλλα;;;;
Πατώντας στην “ινδοευρωπαϊκή θεωρεία” , οι σημερινοί απάτριδες θολώνουν τα νερά με τους “εδαφικούς και γεωγραφικούς προσδιορισμούς “, επιτρέποντας στους αιμοβόρους γείτονές μας να διεκδικούν τα εδάφη που ανέκαθεν υπήρξαν τόπος διαμονής των Ελλήνων...

Μας πουλάνε θεωρίες περί καθόδου των προγόνων μας από τα βουνά του Βορρά...
Και τις στηρίζουν με τις εντελώς γελοίες “αποδείξεις”...Ένας από τους “καλοθελητές επιστήμονες” κάποιος G.Glotz γράφει πως : <<Η αρχική κοιτίδα του λαού αυτού είναι άγνωστη ,...ονομάζουν, (λέει) οι φυλές του, με την ίδια λέξη την ....“σημύδα”! Συνεπώς έρχονταν από χώρα “ΥΓΡΗ”. Και αυτή πρέπει να βρίσκεται είτε στις ακτές Βαλτικής , είτε κοντά στην Κασπία. >>....Ατράνταχτη απόδειξη , δεν μπορώ να πω ! Και συνεχίζει απτόητος : “ Το πέρασμά τους συνοδεύεται με καταστροφές και πυρκαγιές....<<ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΩΝΕΣ>>...(λέει...).
Άλλοι ΙΕ-στες δεν συμφωνούν με την “σημύδα” και αντικρούουν τους ισχυρισμούς του με άλλο ...φυτό , την “φυγό”...δηλαδή , την δρυ (βαλανιδιά)...ΟΜΩΣ Η ΦΥΓΟΣ ΦΥΕΤΑΙ Σ’ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ και κατά την παράδοση ο ΔΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ ΤΗΣ ΩΣ ΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ....Ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ μάλιστα χαρακτηρίζει τους Αρκάδες “ΒΑΛΑΝΗΦΆΓΟΥΣ”...Σύμφωνα με την μυθιστορία μας ο Φυγεύς ,γιος του Αλφειού , ίδρυσε την Αρκαδική Φηγεία , όπου εβασίλευσε. Στην Πεντέλη υπήρχαν δήμοι της Φηγαίας και της Φηγούς ...Φυγός ήταν και το ιερό δέντρο της Δωδώνης με το μαντείο του Φηγωναίου Διός! Πολλές φορές ο Δίας εικονιζόταν με στεφάνι από φύλλα δρυός και ένα από τα επίθετά του ήταν “ΦΥΓΌΣ”....Αρα,το επιχείρημά δεν αποδεικνύει την “κάθοδο των Ελλήνων” αλλά ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ : διάδοση της λατρείας της φυγούς απο τους ΕΞΑΠΛΩΜΕΝΟΥΣ ΑΙΓΑΊΟΥΣ – ΕΛΛΗΝΕΣ !

Εάν οι Έλληνες “καταστρέφουν και πυρπολούν” πως δεν προκαλούν πολιτιστική α-συνέχεια;
Η έρευνα πιστοποιεί ότι ΚΑΝΕΙΣ ΑΡΧΑΙΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΚΑΘΟΔΟ ΝΕΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙ-ΑΙΓΑΙΑΚΟ ΧΩΡΟ...ούτε βεβαίως ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΡΡΑ! Όλοι οι αρχαίοι θεωρούν τους Έλληνες αυτόχθονες και μιλούν μόνο για τοπικές μετακινήσεις πληθυσμών μέσα στον Αιγαιακό χώρο....Και η πολυθρύλητη “κάθοδος” των Δωριέων ήταν “παλινόστησίς”. Σύμφωνα με τον καθηγητή Χρήστο Ντούμα οι Δωριείς ήταν ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που κάποτε εκτοπίστηκαν από τους Μυκηναίους σε ορεινές περιοχές, κάτι ανάλογο με αυτό που έχει συμβεί σε πολλούς πληθυσμούς στην ιστορία της Ελλάδας. Στα ορεινά ασχολήθηκαν με την κτηνοτροφία . Κάποτε από τα ορεινά επέστρεψαν στα πεδινά στις ΑΡΧΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΙΔΕΣ , όταν για άλλους λόγους παρήκμασαν τα ανακτορικά συγκροτήματα. Σημειώνεται ότι η λέξη "κατίοντες" που συναντάται στον Ηρόδοτο και αλλού σε σχέση με τους Δωριείς , έχει και την έννοια του “ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΡΙΑ”...
<<ΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ , ΤΕΛΙΚΑ , ΕΓΙΝΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ , ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ : ΑΠΟ ΝΟΤΟ ΠΡΟΣ ΒΟΡΡΑ.>> (Ιστορία της Αρχαιολογίας Ελλάδος , εκδ.20ος Αιών.1955. Αισ.107)...
Ὁ Στράβων ἀναφέρει τήν μετανάστευση τῶν Τυρρηνῶν Πελασγῶν, ἀπό τήν Ἑλληνική Μητρόπολη (Θεσσαλία, Ἀττική, Λῆμνος, Ἴμβρος) καί ὑπό τόν Λυδό Τυρρηνό στήν Ἰταλία, ὡς τῶν προγόνων τῶν Ἐτεῶν Τυρρηνῶν ἤ Τρούσκων (Ἔτ-τρούσκων). ...
Δεν υπήρξαν ''Ινδοευρωπαίοι'' και η κοιτίδα των Ευρωπαϊκών λαών δεν ήταν η Μεσοποταμία ή ο Καύκασος. Δεν υπάρχει καμιά πηγή γραπτή ή προφορική που να το αποδεικνύει….Χετταίοι, Ασσύριοι και Βαβυλώνιοι εμφανίζονται στο ιστορικό προσκήνιο με καθαρά γεωργικούς πολιτισμούς μόλις το 3000πΧ, ενώ αντίστοιχοι πολιτισμοί σήμερα στον ελλαδικό χώρο έχουν βρεθεί και χρονολογηθεί πριν και από 6.000 χρόνια.

Είχα αναφέρει ονόματα πολλών αρχαίων...θα ήθελα να ονομάσω και ξένους,παλιούς και σύγχρονους επιστήμονες : Casaubon,Nieburh,Buttmann,Curtious,Weiker,Lersiouw,Hoim,Bursian,Classen που υποστηρίζουν πως : οι Ίωνες ουδέποτε κατήλθαν απο το πουθενά,αλλά ήσαν ανέκαθεν εγκαταστημένοι στις δύο ακτές του Αιγαίου και στα ενδιάμεσα νησιά....

Εχει ενδιαφέρον να αναφερθώ στην εμφάνιση των αρχαίων Ελλήνων...Είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη πως οι πρόγονοί μας ήταν ξανθοί και γαλανομάτηδες , υψηλόσωμοι και δολιχοκέφαλοι και αυτό το επιχείρημα βοηθάει πολύ στην θεωρεία περί “βόρειας καταγωγής” των Ελλήνων....Όμως:...<<Ο τύπος αυτός της βόρειας φυλής δεν απεδέχθει γενικώς για τους Έλληνες>>...<<Οι κρανιολογικές έρευνες δεν απέδειξαν ότι οι Έλληνες ήσαν “βόρειοι”>>...Κούμαρης (Πρακτικά της Ελληνικής Ανθροπωλογικής Ετ.1942.σ.14 και 32.1943)
Η αναφορά σε ξανθούς ήρωες (Αχιλλέας,Αίας,Ατρείδες) ή θεούς απλώς σημαίνει ότι το ξανθό και το γαλανό χρώμα θεωρούνταν ωραιότερα , ως σπανίζοντα μεταξύ των Ελλήνων....<<Πλάι στους ξανθούς ήρωες και θεούς , υπήρχαν οι μαυρομάλληδες. Τα πρότυπα της ομορφιάς , Αφροδίτη και Λαϊς , αναφέρονται ως “μαυρο-φρύδες” , ο Ηρακλής ως “μελάμπυγος”.>>...Γ.Σκλαβούνος “Περί του χρώματος των τριχών των αρχαίων Ελλήνων”....Τα χαρακτηριστικά που αποδίδονται στους “βόρειους” υπάρχουν και σε μη-βόρειες περιοχές. Στην Αιγαιίδα υπήρχε ποικιλία ανθρωπίνων τύπων. Οι γηγενείς της ήταν δολιχοκέφαλοι – βραχυκέφαλοι – μεσοκέφαλοι...ψηλοί – μέτριοι,...ξανθοί – μελαχρινοί...μαυρομάτηδες – γαλανομάτηδες ...Να μην αναφέρω τους πρασινομάτηδες ; από κάποιον το πήρα,το πράσινο των ματιών 😀😉...<<Εξαπλωμένοι οι Αιγαιίοι ανέπτυσσαν αναλόγως των συνθηκών τον ένα ή τον άλλον αρχικό τύπο τους....Υπάρχει γενετική συνέχεια στον πληθυσμό της Ελλάδος απο τη νεολιθική εποχή ως την σύγχρονη>>. Α.Πουλιανός “Προέλευση των Ελλήνων”....
Θα έπρεπε να αναφερθώ και στην γλώσσα μας , που τις Ελληνικές της ρίζες υπ0οστηρίζει πλήθος επιστημόνων...Ίσως σε κάποια άλλη αναρτηση να το επιχειρήσω..
Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!
Θα περιοριστώ στις αναφορές μερικών ξένων ιστορικών :
<<Ειναι απίθανο να πραγματοποιήθηκε ομαδική μετανάστευση βόρειων λαών στην Ελλάδα >> F.Luschan “Volker.Spraqchen.Rassen”.(1927 γλωσσολόγος.) 
<<Κοίτις των Ελλήνων είναι το Ελληνικό αρχιπέλαγος >> John Linton MyersQ”:Who were the Greeks?” Berkley.(1930 – ελληνιστής)
<<Τα δεδομένα που έχουμε δεν μιλούν για μεταναστεύσεις μεγάλων μαζών στην Ελλάδα>> Mucke “Die Urbevolkerung Griechenlands” (1927 – γεωγράφος).
Οἱ Γενεαλογίες τῶν βασιλικῶν οἴκων τῶν ἀρχαιοτάτων ἑλληνικῶν φύλων (Δωριέων, Αἰολέων, Ἰώνων, Ἀττικῶν) ἀναδεικνύουν τήν ἱστορική συνέχειά τους, τό αὐτόχθονο καί τήν ἀμιγῆ ἑλληνικότητά τους, ἐπιβεβαιώνοντας καί τό ὁμόγλωσσο, τό ὁμότροπο καί τό ὁμόθρησκο σέ ὅλη τήν ἔκταση τῶν ἑλληνικῶν Ἐπικρατειῶν .
«ΤΑΥΤΗΝ ΓΑΡ ΟΙΚΟΥΜΕΝ ΟΥΧ ΕΤΕΡΟΥΣ ΕΚΒΑΛΟΝΤΕΣ ΟΥΔ’ ΕΡΗΜΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΝΤΕΣ ΟΥΔ’ ΕΚ ΠΟΛΛΩΝ ΕΘΝΩΝ ΜΙΓΑΔΕΣ ΣΥΛΛΕΓΕΝΤΕΣ, ΑΛΛ’ ΟΥΤΩ ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΩΣ ΓΕΓΟΝΑΜΕΝ ΩΣΤ’ ΕΞ ΗΣΠΕΡ ΕΦΥΜΕΝ, ΤΑΥΤΗΝ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟΝ ΔΙΑΤΕΛΟΥΜΕΝ,ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΟΝΤΕΣ…»
«Ισοκράτους Πανηγυρικός», (24 – 25)

<<Στ’ αλήθεια, λαός που δεν ήρθε απ’ αλλού αλλά γεννηθήκαμε αυτόχθονες>> … (Πλούταρχος – Περί Φυγής 604D-Ε,13)

<<Του Θησέα το πατρικό γένος φτάνει ως τον Ερεχθέα Και τους πρώτους αυτόχθονες >>....( Πλούταρχος – Βίοι Παράλληλοι – Θησεύς).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια