Κυριότερες μαζεμένες ειδήσεις

Ο αχυράνθρωπος της ΝΤΠ ανάβει το φυτίλι του Γ΄ Παγκοσμίου Πολέμου
«Ο Τσίπρας είναι μια από τις πιο ελεεινές φιγούρες της ευρωπαϊκής πολιτικής ζωής. Εξελέγη υποσχόμενος ένα αριστερό ριζοσπαστικό πρόγραμμα και όταν του παρουσίασαν ένα απαράδεκτο Μνημόνιο (σ.σ. οι Ευρωπαίοι “εταίροι” μας) το έθεσε σε δημοψήφισμα, χωρίς να αποδεχτεί τελικά τη βούληση του λαού του. Προδίδοντας το λόγο του».

Ποιος έκανε τις παραπάνω διαπιστώσεις και αυτούς τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς, μιλώντας στο γαλλικό δίκτυο BFMTV; Ένας πρώην φίλος του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο είχε στηρίξει ο Έλληνας Πρωθυπουργός στις γαλλικές εκλογές του 2017! Ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, ο ηγέτης της γαλλικής αριστεράς, που στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας στις 23 Απριλίου 2017 τον ψήφισαν 7 εκατ. Γάλλοι, καταλαμβάνοντας ποσοστό 19,58%…  


Τσίπρας – Καμμένος, όπως Μπόνι και Κλάιντ…Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συν αυτώ, είναι λοιπόν αποδεδειγμένα τα παιδιά για όλες τις βρώμικες δουλειές στα νεοταξικά σχέδια της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και του βαθέως κράτους των ΗΠΑ. Των ηγετών της Παγκοσμιοποίησης και της ΝΤΠ. Δηλαδή, των πρώην Προέδρων των ΗΠΑ Μπους, Κλίντον και Ομπάμα. Που δυστυχώς, σε μεγάλο κομμάτι εξακολουθούν και κινούν τα νήματα στην Αμερική.

Άλλωστε, ο Μπάρακ Ομπάμα, λίγο πριν την αποχώρησή του από την προεδρεία των ΗΠΑ “παρέδωσε” το δαχτυλίδι της Παγκοσμιοποίησης στη γερμανίδα καγκελάριο, αφού ήδη είχε υποστεί συντριπτική ήττα από τον Ντόναλντ Τραμπ, η εκλεκτή και διάδοχος του “θρόνου” του, Χίλαρυ Κλίντον! Η οποία θα συνέχιζε το σατανικό παιχνίδι της ΝΤΠ για μια παγκοσμιοποιημένη Υφήλιο, εις βάρος των Κρατών – Εθνών!

Έτσι, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ των διεθνιστών, των άθεων και του δόγματος πως τα κράτη δεν έχουν γεωγραφικά σύνορα, κατάντησαν οι λιμενεργάτες ς ΝΤΠ. Των παλαιών χρόνων, όπως τους απολαμβάνουμε στις παλαιές ελληνικές ταινίες. Που κουβαλούσαν τις βαλίτσες των ταξιδιωτών κατά την αποβίβασή τους από τα πλοία. Κατά τον ίδιο τρόπο κουβαλούν – Αλέξης και Πάνος – τα ανθελληνικά θελήματα των νεοταξιτών της Γερμανίας και του βαθέως κράτους των ΗΠΑ!

Ο Τσίπρας και ο Καμμένος, που δεν θα αφήσουν την “καρέκλα” της Εξουσίας τους, ακόμη και αν οδηγούντο στο “εκτελεστικό απόσπασμα”, εκτελέσεως μιας απόφασης ενός πατριωτικού Ειδικού Δικαστηρίου!

Αφού, ξεπουλούν τη μάνα τους και τον πατέρα τους χωρίς ίχνος συνείδησης!
Είναι οι τραγικότερες φιγούρες της νεώτερης πολιτικής ιστορίας μας. Που δεν είναι ο “Χοντρός και ο Λιγνός” του παλαιού αμερικανικού σινεμά, που παρακολουθώντας τους εσκάγαμε στα γέλια, αλλά είναι η νεώτερη ενσάρκωση του Μπόνι και της Κλάιντ! Του διασημότερου ζευγαριού εγκληματιών των ΗΠΑ, με σωρεία ληστειών και δολοφονιών!

Τσίπρας και Καμμένος, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ με τις πλάτες των 3 Μουσουλμάνων (σ.σ. οι οποίοι αυτοπροσδιορίζονται ως Τούρκοι, 149 + 3 = 152) σκοπεύουν μέχρι τα τέλη του 2018 να ξεπουλήσουν όλα τα εθνικά μας ζητήματα!

Μετά την προδοσία της συμφωνίας των Πρεσπών, έχει σειρά η Θράκη, η Θεσπρωτία και το Αιγαίο! Έλληνες γρηγορείτε…


Μετά την παράδοση εδαφών μας, ανοίγουμε “πόλεμο” με τη Ρωσία…


Σε αυτό το πλαίσιο, της ελεεινής δίδυμης φιγούρας υποτακτικών, χωρίς ανταλλάγματα της ΝΤΠ, ενημερωθήκαμε το πρωί της Τετάρτης ότι η κυβέρνηση προτίθεται να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες γιατί – τάχατες – αναμείχτηκαν σε εθνικά ζητήματα της Ελλάδος!

Πιο συγκεκριμένα, κατηγορεί η ελληνική κυβέρνηση τη Ρωσία για αλίευση και διακίνηση πληροφοριών, ακόμη και για χρηματισμό δημόσιων κρατικών λειτουργών, προς την κατεύθυνση ακύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών!

Όπου, ο Αλέξης Τσίπρας (σ.σ. Πρωθυπουργός της Ελλάδος, που έχει απολέσει τη δεδηλωμένη) και ο Νίκος Κοτζιάς (σ.σ. ΥΠΕΞ, διορισμένος ως εξωκοινοβουλευτικός και ουχί εκλεγμένος από το λαό) παρέδωσαν το όνομα, την εθνότητα και τη γλώσσα της Μακεδονίας μας, στους βάρβαρους εκ βορρά γείτονές μας!

Κατηγορεί, η κυβέρνηση των Μπολσεβίκων, πως η Ρωσία προσπάθησε να επηρεάσει την κοινή ελληνική γνώμη, δήμους και μητροπόλεις, ακόμη και τα μοναστήρια του Αγίου Όρους, προς την κατεύθυνση της κακής συμφωνίας των Πρεσπών για τα συμφέροντα της Ελλάδος!

Βέβαια, ενώ αυτή η εθελόδουλη κυβέρνηση έχει ανοίξει ζητήματα σε εθνικά θέματα, που ήταν εντελώς ανύπαρκτα και εξυπηρετούν μόνο τα σατανικά σχέδια της ΝΤΠ, έρχεται από το πουθενά να δημιουργήσει διπλωματική ένταση με μια υπερδύναμη, όπως η Ρωσία!

Αλήθεια, ποια θα είναι τα οφέλη από αυτήν την διπλωματική ένταση για την Ελλάδα; Ποιος εξυπηρετείται από αυτήν την ένταση; Μόνο η Παγκοσμιοποίηση και η ΝΤΠ! Δηλαδή, το βαθύ κράτος των ΗΠΑ και το φερέφωνό τους στην Ευρώπη, η Άγκελα Μέρκελ!

Και δεν σταματούν εδώ! Αυτής της απελάσεως Ρώσων διπλωματών, θα ακολουθήσει και η απαγόρευση εισόδου στην Πατρίδα και άλλων Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι ανερυθρίαστα κατηγορούνται από την ελληνική κυβέρνηση ως πράκτορες που εποφθαλμιούν το εθνικό συμφέρον!

Δηλαδή, την προδοσία της Μακεδονίας μας στους Σκοπιανούς, το ονομάζουν εθνικό συμφέρον; Είναι εθνικό συμφέρον, η επί της ουσίας παράδοση των Μακεδονικών εδαφών μας στη ΝΤΠ;

Ωστόσο, η Ρωσία είναι μια υπερδύναμη, η οποία είναι σίγουρο πως δεν θα αφήσει αναπάντητη αυτήν την προσβολή από την ελληνική κυβέρνηση!

Ήδη, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών – όπως μεταδίδει το πρακτορείο Interfax – θα απαντήσει με ανάλογο τρόπο προς την Ελλάδα! Δηλαδή, προτίθεται να απελάσει, αντίστοιχο αριθμό Ελλήνων διπλωματών υπηρετούντων στη Ρωσία!


Η συνάντηση Πούτιν – Τραμπ θα είναι βαρόμετρο διεθνών εξελίξεων…


Υπό τη σκιά των νέων δραματικών εξελίξεων που δρομολόγησε  η ελληνική κυβέρνηση – προφανώς – κατόπιν υποδείξεως της ΝΤΠ, στις 16 Ιουλίου 2018 θα συναντηθούν στη Φινλανδία ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαδίμηρος Πούτιν.

Είναι σίγουρο πως έχουν πολλά να πουν, λίγες ημέρες μετά τη διάσκεψη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, αφού όλοι γνωρίζουν ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ επικριτικός στην ύπαρξη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας του ΝΑΤΟ!

Την οποία “διοικεί” το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ, που δεν μπορεί να ξεριζωθεί στον ελάχιστο χρόνο που βρίσκεται στην Προεδρεία των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τραμπ! Ο οποίος δε είναι ο άριστος των αρίστων, αλλά δεν είναι χειρότερος των Μπους, Κλίντον και Ομπάμα!

Γι΄ αυτό, από αυτήν την συνάντηση των δυο ηγετών, δείχνει μια υπέρμετρη νευρικότητα το “βαθύ κράτος” των ΗΠΑ, αλλά και μια ιδιαίτερη ανησυχία η Ε.Ε. της Γερμανίας! Από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ, ακούει Μέρκελ και βγάζει παντού σπυράκια!

Είναι πολύ σημαντικό να επισημάνουμε τι ακριβώς είπε ο αναλυτής της BlueBay Asset Management, Τίμοθι Ας: «Παραδόξως, ο Τραμπ μοιάζει ευτυχής να εργαστεί για μία ατζέντα, που ο Πούτιν θα μπορούσε μόνο να φανταστεί, το τέλος δηλαδή, του ΝΑΤΟ και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Για τον Πούτιν αυτό είναι το αντίστοιχο με τη στιγμή της Σοβιετικής Ένωσης το 1991, η ολοκληρωτική του νίκη επί του ΝΑΤΟ. Ο Τραμπ προσφέρεται να γίνει ο Δούρειος Ίππος του Πούτιν στο ΝΑΤΟ;»!


Ο Τσίπρας δυναμιτίζει τα Βαλκάνια…


Ήδη στην περιοχή οι συσχετισμοί βρίσκονται σε οριακό σημείο! Όλα τα θέματα στα Βαλκάνια βρίσκονται σε τεντωμένο σχοινί. Και από ότι φαίνεται, επιλέξανε τον Τσίπρα για να ανάψει το φυτίλι στην “αποθήκη με τα εκρηκτικά”!

Γιατί, αυτή η στάση του έναντι της Ρωσίας, σε αυτή τη χρονική στιγμή, είναι σκέτος παραλογισμός! Θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι βλακεία, ηλιθιότητα, απερισκεψία! Εκτός και εάν δεν είναι όλα αυτά, αλλά είναι άλλη μια εκδούλευση στη ΝΤΠ χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς ουσιαστικά οφέλη για την Ελλάδα!

Πού το πάει η ελληνική κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Προσπαθεί να δυναμιτίσει τα Βαλκάνια με σκοπό να ξεκινήσει ο Γ΄ Παγκόσμιος Πόλεμος για την ανακατανομή εδαφών και την χαρτογράφηση νέων συνόρων;


Επί του πιεστηρίου, νέα βόμβα κατά της Ελλάδος…


Αργά το απόγευμα της Τετάρτης, ο Γιοχάνες Χαν – μετείχε της ευρωπαϊκής αντιπροσωπίας στις Πρέσπες – Επίτροπος στην ΕΕ, αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης, μιλώντας σε συνέδριο στο Λονδίνο – όπου συντάχθηκε η συμφωνία των Πρεσπών  (σ.σ. βλέπε άρθρο μου: Συντάκτες της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, Τζανακόπουλος, Παπανδρέου, Σημίτης <http://egerssi.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B5%CF%83-%CF%84%CE%B7%CF%83-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B7%CF%83-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CF%83-%CF%84/> ) – προέβη σε μια ξεκάθαρη δήλωση:


«Αν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία θα υπάρξει και αναδιάρθρωση των συνόρων»!

Η πληροφορία δε, που έχουμε είναι ότι αυτό προβλέπεται και στη συμφωνία των Πρεσπών! Που όμως δεν έχει δημοσιοποιηθεί!

Αλήθεια, τι άλλο δεν γνωρίζουμε;;;Η Δημοκρατία στο απόσπασμα…


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής

της “Ελλήνων Πολιτείας” – αρθρογράφοςΣτο φύλλο του Σαββατοκύριακου 7 και 8 Ιουλίου 2018 στην εφημερίδα “Μακελειό” δημοσιευόταν μια ακριβής, εμπεριστατωμένη επιστημονική έρευνα του καθηγητή Στατιστικής κ. Επαμεινώντα Πανά! Και γνωρίζουμε από το παρελθόν την εγκυρότητα των δημοσκοπήσεως που έχει διενεργήσει ο καθηγητής Πανάς!

Σε αυτήν την δημοσκόπηση – από τις απαντήσεις των συμμετεχόντων – βγαίνει το τραγικό συμπέρασμα, πως η Δημοκρατία είναι στο απόσπασμα!

Αφού όπως αναφέρει ο κ. Πανάς:

«Προκειμένου να αξιολογήσουμε την ποιότητα της Δημοκρατίας της χώρας μας, από την οπτική πλευρά των πολιτών, πρέπει να γνωρίζουμε ποιες είναι οι δικές τους στάσεις – απόψεις ως προς την ποιότητα της Δημοκρατίας που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται. Αξιολόγηση της ποιότητας της Δημοκρατίας σημαίνει ότι δεν γίνεται αναφορά στην έννοια της Δημοκρατίας ως μιας “ιδεώδους κατάστασης”, αλλά αξιολογείται η Δημοκρατία στην πράξη, όπως αυτή γίνεται αντιληπτή από τους πολίτες. Αυτή η μορφή αξιολόγησης της Δημοκρατίας επικεντρώνεται στις δημοκρατικές πρακτικές των θεσμών.

Τονίζεται εδώ ότι η αξιολόγηση της ποιότητας της Δημοκρατίας είναι διαφορετική από την αξιολόγηση της ποιότητας της κυβέρνησης. Η αξιολόγηση της κυβέρνησης σχετίζεται με τη βραχυπρόθεσμη ικανοποίηση του πολίτη από τις κυβερνητικές πολιτικές και το αντίστοιχα αποτελέσματα.

Για τον λόγο αυτό δημιουργήθηκε το ακόλουθο ερώτημα: “Πιστεύεται ότι τα κόμματα που μπαίνουν στη Βουλή, γρήγορα χάνουν την επαφή τους με τα προβλήματα των πολιτών;”!

Οι απαντήσεις των πολιτών στο ερώτημα δίνουν μια εκτίμηση της ποιότητας της Δημοκρατίας μας!

Το 57% των ερωτηθέντων απαντά ότι πιστεύουν πολύ, ότι τα κόμματα όταν μπουν στη Βουλή χάνουν την επαφή τους με τα προβλήματα του λαού μας και το 34,99% ότι το πιστεύουν!

Δηλαδή, ένα ποσοστό της τάξεως του 91,99% του λαού μας, “εκτελούν” την Δημοκρατία μας με τη σημερινή μορφή της!


Η Δημοκρατία “κάτω από τη βάση”…


Έτσι, παρατηρούμε ότι οι περισσότεροι πολίτες  – σχεδόν 9 στους 10 – έχουν τη γνώμη ότι τα κόμματα χάνουν την επαφή τους με τα προβλήματα των πολιτών, όταν βρεθούν στη Βουλή.

Αυτό είναι μια εικόνα, απορρόφησης των κομμάτων από το Σύστημα.

Ο καθηγητής του Ποινικού Δικαίου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης κ. Ι. Μανωλεδάκης είχε επισημάνει, ότι:

“Η θεσμική λειτουργία στη σύγχρονη Ελλάδα έχει φτάσει στο έσχατο σημείο ηθικής κατάπτωσης. Υπάρχει μια ανεξέλεγκτη εξουσία – κομματική – που χωρίς φραγμούς προχωρεί στην άπληστη επιβολή της στο δημόσιο βίο της χώρας”.

Αυτή καταλύει στην ουσία την επαφή των κομμάτων με τα προβλήματα των πολιτών. Δεν υπάρχει αξιοπιστία λόγου μεταξύ βουλευτών και πολίτου. Επομένως, δεν είναι περίεργο που οι υπαίτιοι της σημερινής καταστροφής και παρακμής της χώρας, αντί να δεχτούν κάποιας μορφής απαξίωσης και τιμωρίας γίνονται οι ίδιοι τιμωροί των Ελλήνων πολιτών – οι περισσότεροι των οποίων δεν ευθύνονται  – μέσω της αυθαίρετης επιβολής των Μνημονίων!

Συνεπώς, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πολίτες, σε υψηλό ποσοστό (αθροιστικά “το πιστεύω πολύ” και “το πιστεύω”) δείχνουν ότι η ποιότητα της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, θα πάρει βαθμό “κάτω από τη βάση”.

Το υψηλό επίπεδο αποχής που παρατηρήθηκε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 ενδέχεται να ερμηνευτεί ως αποτέλεσμα απαξίωσης των πολιτικών από τους πολίτες, αφού αυτοί δεν ενδιαφέρονται να ακούσουν τα προβλήματά τους.

Όμως εδώ εμφανίζεται ένας κίνδυνος για τη Δημοκρατία: Όταν χάνεται η εμπιστοσύνη και αναπτύσσεται ο κυνισμός, μοιραία υποβαθμίζεται η βασική αρχή της Δημοκρατίας: Η αντιπροσωπευτικότητα»!


Δεν έχουμε Δημοκρατία, αλλά στυγνή κομματοκρατία…


Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε, ότι στην Ελλάδα δεν έχουμε αντιπροσωπευτική κοινοβουλευτική Δημοκρατία, αλλά δυστυχώς, στυγνή κομματοκρατία και έτσι η Δημοκρατία βρίσκεται στο απόσπασμα.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα και όχι μόνο, αντί να είναι όργανα ασκήσεως πολιτικής στο πλαίσιο λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, μετατράπηκαν σε συντεχνίες συμφερόντων, πεδία διαπλοκής με τους οικονομικά ισχυρούς παράγοντες.

Αυτά τα κόμματα έχουν διαμορφώσει το Σύνταγμα προς εξυπηρέτηση των συντεχνιακών τους συμφερόντων. Π.χ. “ασυλία βουλευτών”, “νόμος περί ευθύνης υπουργών” κλπ.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον εκλέγουν τα κόμματα, απογυμνωμένο από κάθε αρμοδιότητα. Απλώς τον χρειάζονται ώστε να διακοσμεί την κομματική τους αυθαιρεσία, που πηγάζει από την Εξουσία, και όχι να είναι ο θεματοφύλακας του πολιτεύματος και ο φρουρός του Συντάγματος.

Κάθε κυβέρνηση εκλέγει, δικό της Πρόεδρο της Βουλής, δικούς της Προέδρους των Ανωτάτων Δικαστηρίων, αλλά και την ηγετική εξουσία των Ενόπλων Δυνάμεων της Πατρίδος. Τοποθετούν σε όλες τις Δημόσιες και Κρατικές θέσεις κομματικούς εγκάθετους, εξουσιάζοντας το Κράτος προς δικό τους όφελος. Χειραγωγούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω των Περιφερειακών και Δημοτικών Συμβουλίων. Αλώνουν και καθιστούν όμηρους της πολιτικής τους τις Ανεξάρτητες Αρχές Εξουσίας! Ελέγχουν συνδικαλιστικές οργανώσεις και φοιτητικές παρατάξεις!

Έτσι, όλες οι μορφές συλλογικότητας είναι υπό τον έλεγχό τους, αφού συγκροτούνται από τους κομματικούς εκπροσώπους και αποβλέπουν στο παραταξιακό, αλλά και το δικό τους προσωπικό συμφέρον!

Αλλά, το χειρότερο όλων είναι ότι όλοι αυτοί εξυπηρετούν, υπακούοντας τυφλά τους στόχους της Διεθνούς Εξωπολιτικής Εξουσίας, πουλώντας χωρίς ίχνος συνείδησης, ακόμη και τα εθνικά μας θέματα, εις βάρος της Πατρίδος και του Έθνους των Ελλήνων!

Αυτά τα κόμματα Εξουσίας, δεν είναι κομματικοί μηχανισμοί, είναι καρκινώματα στο κοινωνικό Σώμα, εστίες θανατηφόρας μόλυνσης στο κορμί της Ελλάδος!

Προϋπόθεση της αντιπροσωπευτικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας είναι – βέβαια – η ύπαρξη των κομμάτων. Ποιος όμως θέτει τους όρους για να λειτουργήσει η Δημοκρατία;

Τους θέτει το Σύνταγμα της χώρας! Άρα, το Σύνταγμα ως πρωτογενές θεσμικό δεδομένο είναι υπέρτατο των κομμάτων!

Το Σύνταγμα το συντάσσει συνταγματική εθνοσυνέλευση με εντολοδόχους εκλεγμένους από τον ελληνικό λαό, γι΄ αυτόν τον ειδικό σκοπό;

Το συμπέρασμα λοιπόν που βγαίνει, είναι πως δεν έχουμε πραγματική Δημοκρατία, αλλά στυγνή κομματοκρατία.

Επομένως το συμφέρον, η πρόοδος και το καλό της Πατρίδος απαιτούν τη γέννηση της πραγματικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας και αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη μορφή των σημερινών κοινοβουλευτικών κομμάτων και το ελλιπέστατο Σύνταγμά μας!


Η συνεχής ίδρυση νέων κομμάτων, έχει σκοπό την αποστροφή των πολιτών στην πολιτική…


Στην δημοσκόπηση του καθηγητή της Στατιστικής κ. Επαμεινώντα Πανά, γίνεται λόγος και για τη μη συνεργασία των πατριωτικών κομμάτων, των ευρισκομένων στα δεξιά της ΝΔ!

Ποιοι είναι λοιπόν εκείνοι οι λόγοι που δεν κάθονται σε ένα τραπέζι για να βρουν μια ενωτική λύση, όταν τα προβλήματα της χώρας απαιτούν πατριωτισμό και όχι εθνομηδενισμό!

«Ενδιαφέρονται για το κόμμα τους περισσότερο παρά για τους Έλληνες: τάχτηκε το 27,84%. Ενδιαφέρονται για τις φιλοδοξίες τους: τάχτηκε το 25,22%. Κίνητρό τους τα βουλευτικά προνόμια: τάχτηκε το 23,03%. Οι μεταξύ τους φιλονικίες: τάχτηκε το 16,03%.

Βέβαια, ο κ. Πανάς αναφέρει: «Υπάρχει μία κόπωση στον πατριωτικό χώρο. Συνεχώς ιδρύονται νέα κόμματα. Τι μήνυμα άραγε δίνουν τα κόμματα αυτά στους Έλληνες πατριώτες; Μπορούν από μόνα τους αυτά τα κόμματα να βοηθήσουν την ελληνική κοινωνία να βρει τις αξίες της και να βγει από την κρίση;

Φυσικά, μέσα στο κλίμα της συνεχούς ιδρύσεως νέων κομμάτων, χωρίς αυτά να έχουν νέες προοπτικές, οδηγούνται σε αδιέξοδο, οι οποίες προσπάθειες σωτηρίας από τα ουκ ολίγα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας!


Υπό διάλυση ΛΑΟΣ και ΑΝΕΛ που υπηρέτησαν το Σύστημα…


Μια εν μέρει απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, δίνει ο ίδιος ο κ. Πανάς:

«Το πιο απίστευτο είναι και τούτο το γεγονός. Δυο κόμματα, ο ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη και οι ΑΝΕΛ του Καμμένου ήσαν καθαρά πατριωτικά και αντιμνημονιακά κόμματα. Κι όμως και τα δυο κόμματα συνεργάστηκαν σε κυβερνητικό επίπεδο στην άσκηση Μνημονιακών πολιτικών. Αυτό ασφαλώς έχει φθείρει και έχει πλήξει την εκλογική τους δύναμη, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τους ΑΝΕΛ (σ.σ. θεωρώ ότι και ο ΛΑΟΣ έχει πληγεί απεριόριστα αφού η ύπαρξη του κόμματος τείνει στον αφανισμό)!

Τα όσα συνέβησαν με τις πολιτικές των δυο αυτών κομμάτων, ασφαλώς επηρεάζουν τις προθέσεις του πατριωτικού χώρου. Κάνοντας τη Μνημονιακή τους στροφή – τα δυο αυτά κόμματα – προσέθεσαν το στοιχείο της αμφιβολίας στον ψηφοφόρο, αφού ήταν πρωτίστως πατριωτικά και αντιμνημονιακά…»!

Η υπόλοιπη αλήθεια, ώστε να μην συνενώνονται τα δεξιά πατριωτικά κόμματα – έχω αναφερθεί εκτενώς και λεπτομερειακώς σε προηγούμενα άρθρα μου – είναι το ίδιο το Σύστημα (σ.σ. πολιτικό, οικονομικό, ΜΜΕ)!

Αφού πολλά εξ αυτών είναι “Δούρειοι Ίπποι” του Συστήματος! Που από πίσω από πολλά από αυτά κρύβονται κόμματα κοινοβουλευτικά, που σκοπό έχουν τη χειραγώγηση αυτών των μικρών κομμάτων! Για να τα χρησιμοποιήσουν, όπως χρησιμοποίησε τον ΛΑΟΣ, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τους ΑΝΕΛ ο ΣΥΡΙΖΑ!

Που τα ΜΜΕ “αποκρύπτουν” τις πραγματικές υγιείς φωνές τους!

Μια ματιά στην βραδινή τηλεοπτική εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στο Contra Channel, θα σας κάνει να διακρίνετε ορισμένα από όσα καταγγέλλω παραπάνω.

Όπως κατά το παρελθόν τον ίδιο ρόλο έπαιζαν ο Πρετεντέρης και οι λοιποί προπαγανδιστές του Συστήματος από το Mega!

Μαθαίνετε ακόμη περισσότερα στα άρθρα μου του Σαββάτου και της Κυριακής στην Ελεύθερη Ώρα!!Τουρκία: Η «Φαμίλια» Ερντογάν εδραιώνεται
Γράφει ο Λεωνίδας ΚουμάκηςΤο νέο σύνταγμα της Τουρκίας που «εγκρίθηκε» από τον Τουρκικό λαό με το νοθευμένο δημοψήφισμα της 16 Απριλίου 2017 και οι «εκλογές» με την σημαδεμένη τράπουλα <https://www.huffingtonpost.gr/entry/toerkikes-ekloyes-e-trapoela-einai-semademene_gr_5aed6ac6e4b041fd2d26ef78>  που ανέδειξαν τον Ρ. Τ. Ερντογάν ουσιαστικό δικτάτορα με απεριόριστες εξουσίες, μετατρέπει πλέον και επίσημα, ολόκληρη την Τουρκία σε μια γιγαντιαία, οικογενειακή επιχείρηση της «Φαμίλιας Ερντογάν <https://www.huffingtonpost.gr/leonidas-koumakis/blog-leonidas-koumakis_b_18598660.html> ».

Η αναγγελθείσα «άρση» της άχρηστης πλέον κατάστασης «έκτακτης ανάγκης» (οι νέες, επίσημες εξουσίες του «Προέδρου» είναι υπεραρκετές), δεν βοηθάει καθόλου στα ανθρώπινα δικαιώματα, τα οποία κατεξευτελίζονται στην σημερινή Τουρκία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αρπαγή δύο Ελλήνων στρατιωτικών την 1η Μαρτίου 2018 και η επίσημη αιχμαλωσία τους, χωρίς την απαγγελία καμιάς εναντίον τους κατηγορίας! Ό,τι δηλαδή κάνουν οι Σομαλοί πειρατές καταλαμβάνοντας πλοία και εκβιάζοντας πλοιοκτήτες, το κάνει η μαφιόζικη «Φαμίλια Ερντογάν», εκβιάζοντας την Ελλάδα να αγνοήσει τους νόμους της – όπως δηλαδή θεωρεί αυτονόητο να πράττει η ίδια η «Φαμίλια» μέσα στην Τουρκία!

Η διάσημη πλέον διαφθορά της «Φαμίλιας Ερντογάν» και ο αμύθητος πλούτος που συσσωρεύουν τα μέλη της, γίνονται το επίσημο «σήμα κατατεθέν» της σημερινής Τουρκίας. Η Τουρκία του 2018, αποτελεί και επίσημα πια, την οικογενειακή επιχείρηση μιας χούφτας ανθρώπων που ζουν σε ανείπωτη χλιδή και παλάτια, απολαμβάνοντας τον μόχθο εκατομμυρίων Τούρκων πολιτών με απροκάλυπτο φασισμό.

Εάν κάποιος (δημοσιογράφος, δικαστής, στρατιωτικός, ακαδημαϊκός, κληρικός, καλλιτέχνης, αθλητής κ.α.) τολμήσει να καταγγείλει την απίστευτη οικογενειακή διαφθορά της «Φαμίλιας Ερντογάν» χαρακτηρίζεται πάραυτα «τρομοκράτης», «εχθρός της Τουρκίας», «πράκτορας των ξένων» και συνήθως κλείνεται με συνοπτικές διαδικασίες στις τουρκικές φυλακές που παραμένουν, στην μεγαλύτερη έκτασή τους, στα χάλια που παρακολουθούμε στο «Εξπρές του μεσονυχτίου».

Στην σημερινή Τουρκία είναι αδύνατο να καταγραφούν οι «εχθροί της φαμίλιας», οι οποίοι χάνουν την ζωή τους μέσα στις απάνθρωπες συνθήκες των τουρκικών φυλακών όπου κρατούνται και βασανίζονται. Ειδικά όμως οι θάνατοι από «καρδιακές προσβολές», «αυτοκτονίες» ή άλλες ύποπτες συνθήκες, παρά την απόλυτη συσκότιση, καταγράφονται από το ανεξάρτητο, Σουηδικό Stockholm Center for Freedom και αναρτώνται σε ένα αναλυτικό κατάλογο <https://stockholmcf.org/suspicious-deaths-and-suicides-in-turkey-updated-list/>  εκατοντάδων περιπτώσεων με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Όπως ακριβώς καταγράφονται σε ένα αναλυτικό κατάλογο και οι «απαγωγές <https://stockholmcf.org/enforced-disappearences-in-turkey-2/> » καθώς και η ύποπτη «εξαφάνιση» ανεπιθύμητων για το καθεστώς προσώπων.

Στην σημερινή Τουρκία, η οικογενειακή επιχείρηση της «Φαμίλιας Ερντογάν», λειτουργεί όπως ακριβώς μια ιδιωτική, ψυχρά κερδοσκοπική επιχείρηση που δεν σέβεται κανένα νομικό ή κοινωνικό πλαίσιο – ακόμα και αν το «νομοθετεί» για όλους τους άλλους «υπηκόους» της.

Τα φαραωνικά έργα είναι η αδυναμία της «Φαμίλιας». Εκεί υπάρχουν τεράστιοι προϋπολογισμοί που αφήνουν τεράστια κέρδη στην «οικογένεια». Αεροδρόμια, γέφυρες, λιμάνια, πυρηνικά εργοστάσια, υπόγειες σήραγγες – όλα με μεγάλα περιθώρια «κερδών» για την διεφθαρμένη «Φαμίλια».

Για να φιμωθούν οι φωνές διαμαρτυρίας και να δημιουργηθεί κλίμα τρομοκρατίας, απολύονται από τον δημόσιο τομέα κατά το δοκούν, εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι από την Δικαιοσύνη, τον Στρατό, τα Πανεπιστήμια, τα Σώματα Ασφαλείας, τις διάφορες Δημόσιες Υπηρεσίες κ.π.α., με τελικό στόχο να παραμείνουν μόνον οι αναμφισβήτητα «πιστοί» και «εργατικοί» για την οικογενειακή ευημερία. Σύμφωνα με Τούρκο αναλυτή στρατιωτικών θεμάτων (Μετίν Γκιουρτσάν) το 40% των Τούρκων στρατηγών και το 20% των αξιωματικών του Τουρκικού στρατού, έχουν απολυθεί από την «Φαμίλια Ερντογάν»!

Το αξιόμαχο των Τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν φαίνεται να ενδιαφέρει ιδιαίτερα την «Φαμίλια». Δίνει όμως μεγάλη προτεραιότητα στις στρατιωτικές προμήθειες για το μεγάλο «οικονομικό ενδιαφέρον» που παρουσιάζουν και πάνω από όλα, νοιάζεται για την ασφάλεια της και τα κεφάλια της.

Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία ότι όλα τα μέλη της «Φαμίλιας» θα κατέληγαν στην κρεμάλα, αν τύχαινε και έχαναν τον έλεγχο της εξουσίας. Θα είχαν την τύχη του πρωθυπουργού Αντνάν Μεντερές, του Υπουργού Άμυνας Χασάν Πολατκάν και του Υπουργού Εξωτερικών Φατιν Ρουστού Ζορλού που απαγχονίστηκαν το 1961 για την μεγάλη διαφθορά του καθεστώτος που είχαν εγκαταστήσει στην Τουρκία την δεκαετία του 1950.

Έχοντας λοιπόν πλήρη συναίσθηση των κινδύνων που αντιμετωπίζουν στην προσωπική τους ασφάλεια, αλλά και την ακόρεστη δίψα για πλούτη, νεόπλουτη επίδειξη και νέο-οθωμανική μεγαλομανία, ο αρχηγός και τα μέλη της «Φαμίλιας» φρόντισαν να οδηγήσουν την Τουρκία μέσα από εικονικές «δημοκρατικές διαδικασίες» (δημοψήφισμα, Προεδρικές εκλογές, Βουλευτικές εκλογές»), χρησιμοποιώντας βία, νοθεία και τρομοκρατία, ώστε με σχετική ασφάλεια να καταφέρουν να μετατρέψουν την Τουρκία σε μια γιγαντιαία οικογενειακή επιχείρηση.

Έτσι, αμέσως μετά τις «εκλογές» με την σημαδεμένη τράπουλα και την επίσημη συγκέντρωση υπερεξουσιών στον Τούρκο δικτάτορα,ανακοινώθηκε η ολιγομελής σύνθεση (μόλις 16 άτομα) της νέας Τουρκικής κυβέρνησης η οποία θυμίζει διορισμό διευθυντών σε κρίσιμα πόστα, προκειμένου να υπηρετούν καλύτερα την «Φαμίλια Ερντογάν»!

Όλοι ανεξαιρέτως πρόσωπα εμπιστοσύνης – μεταξύ τους ο τέως αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων που δήλωσε έμπρακτα απεριόριστη υποταγή σαν Υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο γαμπρός του, Μπεράτ Αλμπαϊράκ ο οποίος διορίστηκε σαν Υπουργός Οικονομικών. Ο πιτσιρικάς που είχε παντρευτεί την μεγάλη κόρη του Ερντογάν πριν από δεκατέσσερα χρόνια, είδε το μέλλον του να φαντάζει λαμπερό και να «επιβραβεύεται» με ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή στις «επιχειρήσεις» της Φαμίλιας. Το άστρο του έλαμψε, σύμφωνα με αποκαλύψεις των Wikileaks (Δεκέμβριος 2016), όταν είχε εξαιρετικές «επιδόσεις» στο λαθρεμπόριο πετρελαίου με την αγαστή συνεργασία του ISIS: Μαζική κλοπή πετρελαίου από το Ιράκ και τη Συρία μέσω της εταιρείας Powertrans, που φυσικά ανήκε στην «Φαμίλια»!

Δεν είναι άλλωστε συμπτωματικό ότι ο γαμπρός υπηρέτησε σαν Υπουργός Πετρελαίου σε προηγούμενη Τουρκική κυβέρνηση– το παιδί είχε αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία από το λαθρεμπόριο πετρελαίου ολόκληρης της οικογένειας. Ούτε φυσικά είναι τυχαίο πως οι δύο ξυπόλυτοι γιοί του Τούρκου δικτάτορα έγιναν ξαφνικά μεγάλοι εφοπλιστές – όπως μεγάλος εφοπλιστής ήταν και ο πρωθυπουργός – μαριονέτα Μπιναλί Γιλντιρίμ μέχρι την αυτοκατάργηση του και τον «διορισμό» του σαν Προέδρου του Τουρκικού κοινοβουλίου. Το εκτεταμένο λαθρεμπόριο πετρελαίου της «Φαμίλιας» χρειαζόταν ιδιόκτητα πλοία της «οικογένειας» ώστε να κάνει απρόσκοπτα τις μεταφορές των κλοπιμαίων!

Τα οικονομικά προβλήματα όμως της Τουρκίας, σε αντίθεση με την οικονομική άνθηση και την πληθωρική εξασφάλιση των επόμενων γενεών όλων ανεξαιρέτως των μελών της «Φαμίλιας Ερντογάν», είναι μεγάλα και σοβαρά.

Η ανακοίνωση του διορισμού του γαμπρού και μέλους της «Φαμίλιας» Μπεράτ Αλμπαιράκ σαν «Υπουργού Οικονομικών» της Τουρκίας, οδήγησε στην μαζική αποχώρηση ξένων επενδυτών αποσταθεροποιώντας την Τουρκική οικονομία και συμπαρασύροντας Τουρκικά ομόλογα (τα δεκαετή ομόλογα σκαρφάλωσαν κοντά στο 19%) , μετοχές (το χρηματιστήριο υποχώρησε μέσα σε δύο μέρες κατά 6%, οι τραπεζικές μετοχές κατά 9%) και το νόμισμα (Τουρκική λίρα), έφθασε να χάνει μέχρι 5% (20% σε ετήσια βάση) πλησιάζοντας πλέον σε απόσταση αναπνοής το φράγμα των 5 λιρών προς 1 δολάριο!

Ο ξένος τύπος σχολιάζει με καυστικό τρόπο τις εξελίξεις, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την Frankfurter Allgemeine Zeitung(τίτλος: «Επάγγελμα γαμπρός και Υπουργός Οικονομικών») και την Neue Zürcher Zeitung (τίτλος: «Ο Ερντογάν ανακηρύσσει την Τουρκία σε οικογενειακή επιχείρηση»).

Οι «παρεμβάσεις» στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας (ο δικτάτορας έδωσε στον εαυτό του το δικαίωμα να διορίζει υποδιοικητή στην Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας χωρίς την σύμφωνη γνώμη του διοικητή της), η λαϊκίστικη «αλλεργία» στην αύξηση των επιτοκίων και την λήψη σκληρών μέτρων προσαρμογής, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν την Τουρκία στην «αγκαλιά» του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου πολύ πιο σύντομα από όσο υπολογίζουν οι διεθνείς οικονομικοί αναλυτές.

Συμπέρασμα: Η «Φαμίλια Ερντογάν» προσπαθεί να εδραιώσει την εξουσία της επιβάλλοντας σε κάθε κατεύθυνση την τεράστια, οικογενειακή επιχείρηση που έχει εγκαταστήσει μέσα στην Τουρκική «Δημοκρατία». Η μακροημέρευση της όμως είναι εντελώς αβέβαιη. Το μόνο βέβαιο είναι το τέλος της, το οποίο δεν θα διαφέρει καθόλου από το τέλος όλων των αυταρχικών καθεστώτων και των δικτατοριών που έχουν κατά καιρούς εμφανιστεί στον κόσμο. Και η μόνη αβεβαιότητα που υπάρχει ακόμα, είναι το πότε…


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

Επικεφαλής Στρατηγικής Πολιτικής

της “Ελλήνων Πολιτείας” – αρθρογράφος

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;