Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πληθαίνουν τα ερωτήματα γύρω από την προσγείωσή α/φους των ΗΠΑ

12/31/2012 - 20:25
Όλο και περισσότερα ερωτήματα δημιουργούνται από την  ιστορία της αναγκαστικής προσγείωσης ενός αμερικανικού αεροσκάφους στο Ιράν.
Πιο συγκεκριμένα και όπως έγινε γνωστό εχθές από το Ιράν ένα «μικρό αμερικανικό πολιτικό αεροσκάφος» πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο του Ahwaz. Το παραπάνω ανακοίνωσε ο υπεύθυνος του αεροδρομίου Mahmoud Rasoulinejad λέγοντας πως το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Ντουμπάι με κατεύθυνση την Ολλανδία.

Από εκεί και πέρα όμως ξεκινούν τα ερωτήματα.
Γιατί οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν ύστερα από 20 ημέρες την προσγείωση του αεροσκάφους χωρίς να ανακοινώσουν καμία άλλη λεπτομέρεια; Ούτε τον τύπο του αεροσκάφους αλλά ούτε τον ιδιοκτήτη ή την εταιρεία που αυτό μπορεί να ανήκε. Επιπλέον ο ίδιος εκπρόσωπος του αεροδρομίου ανακοίνωσε σήμερα πως το αεροσκάφος για το οποίο και πάλι αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες αναχώρησε από το Ahwaz ύστερα από την επιδιόρθωση της βλάβης
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός των ιδιαίτερα χαμηλών τόνων που κράτησαν οι Ιρανοί γύρω από το περιστατικό αυτό. Χαμηλοί τόνοι που σχετίζονται με μια ανακοίνωση από τον υπεύθυνο του αεροδρομίου και μόνο και όχι από το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών ή την υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Ιράν.
Ποιοι ή ποιος ήταν οι επιβάτες ή ο επιβάτης του αεροσκάφους και για πιο λόγο αναχώρησαν εσπευσμένα  από το Ιράν κατευθυνόμενοι σε άλλες χώρες του Κόλπου, όπως είπε ο Ιρανός αξιωματούχος. Γιατί έφυγαν ο καθένας σε διαφορετική χώρα και όχι όλοι μαζί σε μια από αυτές; Και γιατί δεν κατονομάστηκαν ποιες είναι αυτές οι χώρες;
Το άλλο μεγάλο ζήτημα είναι ο τύπος του αεροσκάφους. Επίσημα ούτε από ΗΠΑ –εφόσον έφερε αμερικανικό νηολόγιο- ούτε και από το Ιράν υπάρχει η παραμικρή πληροφορία για τον τύπο του αεροσκάφους. Το μόνο που υπάρχει και επαναλαμβάνεται συνέχεια και μονότονα είναι το «μικρό αμερικανικό πολιτικό αεροσκάφος».
Όπως διέρρευσε από ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης του Ιράν από ανεξάρτητη πηγή έγινε  γνωστό πως το αεροσκάφος ήταν ένα Falcon 900 και πως η ζημιά επιδιορθώθηκε αφού πρώτα κλιμάκιο Γάλλων τεχνικών έφτασε στο Ιράν για να επιδιορθώσει το αεροσκάφος.
Σίγουρα το Falcon 900 δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα μεγάλο αεροσκάφος αλλά ούτε και ως μικρό με την έννοια ενός δικινητήριου ελικοφόρου για παράδειγμα.
Το άλλο κύριο ερώτημα είναι για πιο λόγο το αμερικανικό αυτό αεροσκάφος επέλεξε να προσγειωθεί στο Ιράν σε μια διαδρομή από το Αμπού Ντάμπι προς την Ολλανδία. Αν και η διαδρομή του προς Ολλανδία το φέρνει οριακά μέσα στον εναέριο του Ιράν εντούτοις πιο κοντά ως αεροδρόμιο εναλλαγής ήταν αυτό της Βασόρα ή να επέστρεφε πίσω στο Αμπού Ντάμπι παρά να προσγειωθεί στο Ahwaz 150 χλμ. πιο μακριά.
Μπορεί η παρουσία του αεροσκάφους να σχετίζεται με μυστικές διαπραγματεύσεις Αμερικανών και Ιρανών; Χρησιμοποίησε ποτέ η CIA Falcon 900 στις μυστικές της πτήσεις μεταφέροντας κρατουμένους ύποπτους για τρομοκρατία;  Επέβαινε σε αυτό ομάδα διαπραγμάτευσης; Είναι τυχαίο που το Falcon 900 ήταν τουλάχιστον για ένα μεγάλο διάστημα το ιδιωτικό αεροσκάφος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Bill Clinton; Και πως σχετίζεται με αυτό η απουσία της Hillary Clinton από κάθε δημόσια εμφάνιση εδώ και 15 ημέρες περίπου;
Αυτά είναι τα ερωτήματα που διάφοροι  συνομωσιολόγοι συνθέτουν μεταξύ τους  σε ένα σκηνικό - που προσεγγίζει τα όρια της παράνοιας είναι η αλήθεια- αλλά και που είναι αμφίβολο εάν ποτέ αυτό διαλευκανθεί.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...