Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Πορεία αστέγων στο κέντρο της Αθήνας

 Πορεία αστέγων στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία διαμαρτυρίας των αστέγων στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Κλαυθμώνος με κατεύθυνση προς τη Βουλή. Εκεί οι άστεγοι θα παραδώσουν ψήφισμα, ζητώντας την αναγνώριση της κοινωνίας των αστέγων, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την παροχή στέγης και επαγγελματική κατάρτισης, συμβατή με τα νέα εργασιακά δεδομένα.

Η Παρασκευή άλλωστε είναι η μέρα του "Sleep Out", εκδήλωσης συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους, που στόχο έχει την αφύπνιση και την κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών, "ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αστέγων ως ιδιαίτερο κοινωνικό ζήτημα που απαιτεί πολιτικό σχεδιασμό και οργανωμένη δράση", όπως υπογραμμίζει η "Κλίμακα", η οποία διοργανώνει για 8η χρονιά τη σχετική δράση και καλεί τους πολίτες να περάσουν μια νύχτα στον δρόμο.
"Φέτος αποφασίσαμε την ημέρα του Sleep Out, την Παρασκευή 12 Απριλίου, να μην περιοριστούμε -όπως κάθε χρόνο- στην πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά να επεκταθούμε χέρι με χέρι μαζί με τους συμπολίτες μας και να κάνουμε μια ειρηνική πορεία έως την Βουλή, όπου θα παραδώσουμε ψήφισμα με τα δίκαια αιτήματά μας. Αισθανθείτε όλοι εσείς 'άστεγοι' και ελάτε μαζί μας", υπογραμμίζει η Επιτροπή Αστέγων, προσθέτοντας: "Αν δεν υπάρξει μέριμνα, όλοι είμαστε εν δυνάμει άστεγοι! Αυτό πρέπει να ακουστεί και να συνειδητοποιηθεί. Θέλουμε όλοι να είστε στο πλάι μας και στην πορεία και στο Sleep Out. Να μας γνωρίσετε. 'Ισως η εικόνα που έχετε σήμερα για τον άστεγο να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".               

Πηγή: news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...