Πορεία αστέγων στο κέντρο της Αθήνας

 Πορεία αστέγων στο κέντρο της Αθήνας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πορεία διαμαρτυρίας των αστέγων στο κέντρο της Αθήνας, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα από την πλατεία Κλαυθμώνος με κατεύθυνση προς τη Βουλή. Εκεί οι άστεγοι θα παραδώσουν ψήφισμα, ζητώντας την αναγνώριση της κοινωνίας των αστέγων, τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την παροχή στέγης και επαγγελματική κατάρτισης, συμβατή με τα νέα εργασιακά δεδομένα.

Η Παρασκευή άλλωστε είναι η μέρα του "Sleep Out", εκδήλωσης συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους, που στόχο έχει την αφύπνιση και την κινητοποίηση της πολιτείας και των πολιτών, "ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αστέγων ως ιδιαίτερο κοινωνικό ζήτημα που απαιτεί πολιτικό σχεδιασμό και οργανωμένη δράση", όπως υπογραμμίζει η "Κλίμακα", η οποία διοργανώνει για 8η χρονιά τη σχετική δράση και καλεί τους πολίτες να περάσουν μια νύχτα στον δρόμο.
"Φέτος αποφασίσαμε την ημέρα του Sleep Out, την Παρασκευή 12 Απριλίου, να μην περιοριστούμε -όπως κάθε χρόνο- στην πλατεία Κλαυθμώνος, αλλά να επεκταθούμε χέρι με χέρι μαζί με τους συμπολίτες μας και να κάνουμε μια ειρηνική πορεία έως την Βουλή, όπου θα παραδώσουμε ψήφισμα με τα δίκαια αιτήματά μας. Αισθανθείτε όλοι εσείς 'άστεγοι' και ελάτε μαζί μας", υπογραμμίζει η Επιτροπή Αστέγων, προσθέτοντας: "Αν δεν υπάρξει μέριμνα, όλοι είμαστε εν δυνάμει άστεγοι! Αυτό πρέπει να ακουστεί και να συνειδητοποιηθεί. Θέλουμε όλοι να είστε στο πλάι μας και στην πορεία και στο Sleep Out. Να μας γνωρίσετε. 'Ισως η εικόνα που έχετε σήμερα για τον άστεγο να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".               

Πηγή: news.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ