Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ενστάσεις, εντάσεις και «σκοτάδι» για τις «παρακολουθήσεις» της ΕΥΠ


Ενστάσεις, εντάσεις και «σκοτάδι» για τις «παρακολουθήσεις» της ΕΥΠ
Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής βρέθηκε σήμερα (31/10), ο διοικητής της ΕΥΠ, Θόδωρος Δραβίλλας, ο οποίος αρνήθηκε ότι γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτών και ότι υπάρχει το περίφημο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ. Για το συγκεκριμένο στοιχείο, είπε πως απλά υπάρχει ένα «βανάκι».
Σε ότι αφορά τις παρακολουθήσεις των βουλευτών είπε ότι πρόκειται για «αστήρικτη κατηγορία, αφού θα ήταν τεχνικά αδύνατον κάτι τέτοιο». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δραβίλλας, είπε ότι «θα χρειάζονταν εκατομμύρια εργατοώρες και δεκάδες χιλιάδες προσωπικό, που δεν έχουν στη διάθεσή τους».

Εξήγησε δε, ότι δεν καταγράφεται το περιεχόμενο συνομιλιών, παρά μόνο κάποια στοιχεία, ενώ και ο αρμόδιος πάροχος κρατά στη διάθεσή του τα αντίστοιχα αρχεία επί εννέα μήνες.
Απαντώντας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, είπε πως ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ εντολή για παρακολουθήσεις βουλευτών. Ο Η. Κασιδιάρης, είπε σήμερα πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να καταθέσει μηνύσεις για τις παρακολουθήσεις των στελεχών της.
Από τη συνεδρίαση της Επιτροπής αποχώρησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, καταγγέλλοντας την διαδικασία και μετά από την κατηγορηματική άρνηση του διοικητή της ΕΥΠ να γνωστοποιήσει στους παριστάμενους βουλευτές τα ονόματα τριών ανδρών-υπαλλήλων της ΕΥΠ που τον συνόδευαν για την προστασία του.
Η Λιάνα Κανέλλη, που χαρακτήρισε την έκθεση του Θ. Δραβίλλα ως «έκθεση ιδεών», επέμεινε ότι ή θα μάθουν ποιοι τον συνοδεύουν και θα μείνουν ή όχι και θα αποχωρήσουν, παρατηρώντας ότι δεν φέρουν καν τα διακριτικά ταμπελάκια εισόδου στο Κοινοβούλιο. Μαζί της φέρεται να συμφώνησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης .
Από το γραφείο Τύπου της Βουλής σχολιάστηκε πως «τα πρόσωπα που συνόδευαν τον διοικητή της ΕΥΠ στο Μέγαρο της Βουλής για την ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προσήλθαν στο κτίριο μαζί με τον κ. Δραβίλλα, επιδεικνύοντας στη φρουρά τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες. Εν συνεχεία, συνοδεία μελών της αστυνομικής φρουράς, έφτασαν μέχρι την αίθουσα, που συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών».
 http://www.attikipress.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...