Ενστάσεις, εντάσεις και «σκοτάδι» για τις «παρακολουθήσεις» της ΕΥΠ


Ενστάσεις, εντάσεις και «σκοτάδι» για τις «παρακολουθήσεις» της ΕΥΠ
Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής βρέθηκε σήμερα (31/10), ο διοικητής της ΕΥΠ, Θόδωρος Δραβίλλας, ο οποίος αρνήθηκε ότι γίνονται παρακολουθήσεις βουλευτών και ότι υπάρχει το περίφημο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ. Για το συγκεκριμένο στοιχείο, είπε πως απλά υπάρχει ένα «βανάκι».
Σε ότι αφορά τις παρακολουθήσεις των βουλευτών είπε ότι πρόκειται για «αστήρικτη κατηγορία, αφού θα ήταν τεχνικά αδύνατον κάτι τέτοιο». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δραβίλλας, είπε ότι «θα χρειάζονταν εκατομμύρια εργατοώρες και δεκάδες χιλιάδες προσωπικό, που δεν έχουν στη διάθεσή τους».

Εξήγησε δε, ότι δεν καταγράφεται το περιεχόμενο συνομιλιών, παρά μόνο κάποια στοιχεία, ενώ και ο αρμόδιος πάροχος κρατά στη διάθεσή του τα αντίστοιχα αρχεία επί εννέα μήνες.
Απαντώντας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, είπε πως ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ εντολή για παρακολουθήσεις βουλευτών. Ο Η. Κασιδιάρης, είπε σήμερα πως η Χρυσή Αυγή προτίθεται να καταθέσει μηνύσεις για τις παρακολουθήσεις των στελεχών της.
Από τη συνεδρίαση της Επιτροπής αποχώρησε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, καταγγέλλοντας την διαδικασία και μετά από την κατηγορηματική άρνηση του διοικητή της ΕΥΠ να γνωστοποιήσει στους παριστάμενους βουλευτές τα ονόματα τριών ανδρών-υπαλλήλων της ΕΥΠ που τον συνόδευαν για την προστασία του.
Η Λιάνα Κανέλλη, που χαρακτήρισε την έκθεση του Θ. Δραβίλλα ως «έκθεση ιδεών», επέμεινε ότι ή θα μάθουν ποιοι τον συνοδεύουν και θα μείνουν ή όχι και θα αποχωρήσουν, παρατηρώντας ότι δεν φέρουν καν τα διακριτικά ταμπελάκια εισόδου στο Κοινοβούλιο. Μαζί της φέρεται να συμφώνησε και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης .
Από το γραφείο Τύπου της Βουλής σχολιάστηκε πως «τα πρόσωπα που συνόδευαν τον διοικητή της ΕΥΠ στο Μέγαρο της Βουλής για την ακρόασή του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, προσήλθαν στο κτίριο μαζί με τον κ. Δραβίλλα, επιδεικνύοντας στη φρουρά τις υπηρεσιακές τους ταυτότητες. Εν συνεχεία, συνοδεία μελών της αστυνομικής φρουράς, έφτασαν μέχρι την αίθουσα, που συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών».
 http://www.attikipress.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια