Τσίπρας εναντίον Λαφαζάνη: Δεν είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα






Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για απόδραση από την πραγματικότητα σε σχέση με την επιλογή των μέχρι πρότινος συντρόφων του, ενώ σημείωσε πως “Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν”
Κόλλημα παρουσιάστηκε στην έναρξη της προγραμματισμένης Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς σε αυτή ανήκαν μέχρι αργά το απόγευμα της Παρασκευής τρία από τα στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας, που προσχώρησαν στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα του Παναγιώτη Λαφαζάνη Λαϊκή Ενότητα.
Ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως δεν μπορεί να ξεκινήσει έτσι την εισήγησή του, αφού εφόσον δεν είναι πλέον μέλη του κόμματος δεν μπορούν να είναι παρόντες. Παρόλα αυτά, τους ρώτησε αν θέλουν να πουν κάτι. Εκείνοι διάβασαν την ανακοίνωση παραίτησης και απεχώρησαν. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του NEWS 247, η ανακοίνωση αυτή αφορά και τους 60 της Πλατφόρμας που ανήκουν στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Στη σημερινή συνεδρίαση της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλ. Τσίπρας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο ΣYPIZA έχει την ευκαιρία να αποκτήσει μια νέα σχέση με την κοινωνία που τον στηρίζει, καθώς και τη δυνατότητα να αποκτήσει ένα ευκρινές ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα μιας σύγχρονης ριζοσπαστικής Αριστεράς, απαλλαγμένης από συντηρητικά κατάλοιπα ή αυταπάτες.
Επιτιθέμενος στην κίνηση της Αριστερής Πλατφόρμας υπενθύμισε ότι η Αριστερά δεν είχε ποτέ την πολυτέλεια να επιλέγει τον χρόνο ή τις συνθήκες που θα δώσει τις μάχες, ενώ υπογράμμισε ότι δεν  είναι επαναστατικό να επιλέγεις την απόδραση από την πραγματικότητα ή τη δημιουργία μιας εικονικής πραγματικότητας. “Επαναστατικό είναι να ανοίγεις δρόμους, ακόμα κι όταν δεν υπάρχουν”.
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας πρότεινε τη συγκρότηση 3 επιτροπών: εκλογικού προγράμματος, κατάρτισης ψηφοδελτίων και επικοινωνίας.
Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε νέα συνεδρίαση της ΠΓ τη Δευτέρα, καθώς και σύγκληση της  ΚΕ τις επόμενες μέρες.

Φωτογραφία sooc.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια