ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα μετρούν δυνάμεις


 Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό μετά την αναγγελία του κόμματος Λαφαζάνη και τις διερευνητικές επαφές που κάνει προς αναζήτηση συμμαχιών


Στο φουλ ανάβουν οι μηχανές στον ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντρική Επιτροπή να συνέρχεται πιθανότατα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και ήδη να συγκροτούνται τρεις επιτροπές για την προεκλογική καμπάνια του κόμματος: Για το πρόγραμμα, για τα ψηφοδέλτια και για την επικοινωνία.
Το επιτελείο στην Κουμουνδούρου ήδη ετοιμάζει και τις περιοδείες του πρωθυπουργού στην περιφέρεια, ενώ εξορμήσεις ετοιμάζουν και όλα τα κορυφαία στελέχη.
Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να επιθυμούν οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου κατηγορώντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πως ακολουθεί παρελκυστική τακτική "ροκανίζοντας" το χρόνο.
Οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες είναι συνεχείς παρακολουθώντας την ίδια ώρα την πορεία, αλλά και τις κινήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Στην Λαϊκή Ενότητα γνωρίζουν καλά πως ο χρόνος που απομένει είναι λίγος προκειμένου να μπορέσουν να τρέξουν στο "σπριντ" των εκλογών.
Ήδη βρίσκονται σε αναζήτηση γραφείων με στενούς συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη να τονίζουν, μιλώντας στο NEWS 247, πως "είναι ένα θέμα που θα έχει λυθεί μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες".
Την ερχόμενη εβδομάδα σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιαστεί το έμβλημα και το πρόγραμμα του νέου κόμματος, ενώ μέχρι την Τρίτη αναμένεται να καθοριστεί και το πρόγραμμα των περιοδείων του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και των συνεργατών του στην περιφέρεια. Ειδική σύσκεψη για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί το βράδυ.
Σε επίπεδο συνεργασιών πιο "κοντά", με βάση τις δηλώσεις του, φέρεται να είναι είναι ο Μανώλης Γλέζος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες "επαφή" έχει γίνει και με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναμένεται να εξαντλήσει και το τριήμερο της διερευνητικής εντολής που θα λάβει κάνοντας επαφές τόσο με κινήματα όσο και με φορείς. Σε κάθε περίπτωση η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αν και όπως είναι φυσικό κανείς δεν περιμένει ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Στη σημερινή συνάντηση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αναμένεται να συζητηθούν θεσμικά ζητήματα και όχι το θέμα της συνεργασίας με την πρόεδρο της Βουλής. Αν και η ίδια δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της, πληροφορίες την θέλουν έστω και ως συνεργαζόμενη να είναι κοντά στην Λαϊκή Ενότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ