Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΣΥΡΙΖΑ και Λαϊκή Ενότητα μετρούν δυνάμεις


 Πυρετώδεις είναι οι διεργασίες στο πολιτικό σκηνικό μετά την αναγγελία του κόμματος Λαφαζάνη και τις διερευνητικές επαφές που κάνει προς αναζήτηση συμμαχιών


Στο φουλ ανάβουν οι μηχανές στον ΣΥΡΙΖΑ με την Κεντρική Επιτροπή να συνέρχεται πιθανότατα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και ήδη να συγκροτούνται τρεις επιτροπές για την προεκλογική καμπάνια του κόμματος: Για το πρόγραμμα, για τα ψηφοδέλτια και για την επικοινωνία.
Το επιτελείο στην Κουμουνδούρου ήδη ετοιμάζει και τις περιοδείες του πρωθυπουργού στην περιφέρεια, ενώ εξορμήσεις ετοιμάζουν και όλα τα κορυφαία στελέχη.
Στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθούν να επιθυμούν οι εκλογές να πραγματοποιηθούν στις 20 Σεπτεμβρίου κατηγορώντας τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη πως ακολουθεί παρελκυστική τακτική "ροκανίζοντας" το χρόνο.
Οι συσκέψεις του πρωθυπουργού με τους στενούς του συνεργάτες είναι συνεχείς παρακολουθώντας την ίδια ώρα την πορεία, αλλά και τις κινήσεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Στην Λαϊκή Ενότητα γνωρίζουν καλά πως ο χρόνος που απομένει είναι λίγος προκειμένου να μπορέσουν να τρέξουν στο "σπριντ" των εκλογών.
Ήδη βρίσκονται σε αναζήτηση γραφείων με στενούς συνεργάτες του Παναγιώτη Λαφαζάνη να τονίζουν, μιλώντας στο NEWS 247, πως "είναι ένα θέμα που θα έχει λυθεί μέσα στις επόμενες 2-3 ημέρες".
Την ερχόμενη εβδομάδα σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιαστεί το έμβλημα και το πρόγραμμα του νέου κόμματος, ενώ μέχρι την Τρίτη αναμένεται να καθοριστεί και το πρόγραμμα των περιοδείων του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά και των συνεργατών του στην περιφέρεια. Ειδική σύσκεψη για τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων της περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί το βράδυ.
Σε επίπεδο συνεργασιών πιο "κοντά", με βάση τις δηλώσεις του, φέρεται να είναι είναι ο Μανώλης Γλέζος, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες "επαφή" έχει γίνει και με τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναμένεται να εξαντλήσει και το τριήμερο της διερευνητικής εντολής που θα λάβει κάνοντας επαφές τόσο με κινήματα όσο και με φορείς. Σε κάθε περίπτωση η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, αν και όπως είναι φυσικό κανείς δεν περιμένει ότι μπορεί να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα.
Στη σημερινή συνάντηση με την Ζωή Κωνσταντοπούλου, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, αναμένεται να συζητηθούν θεσμικά ζητήματα και όχι το θέμα της συνεργασίας με την πρόεδρο της Βουλής. Αν και η ίδια δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά της, πληροφορίες την θέλουν έστω και ως συνεργαζόμενη να είναι κοντά στην Λαϊκή Ενότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...