Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Το Άρθρο 50 δεν χρειάζεται έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου"


Η κυβέρνηση της Βρετανίας θεωρεί ότι για να κινηθεί η νομική διαδικασία προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση - η επίκληση του Άρθρου 50 - δεν απαιτείται η έγκριση του βρετανικού κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός προεδρίας της κυβέρνησης Τζον Πένροουζ.
Πάνω από 1.000 διαπρεπείς Βρετανοί δικηγόροι τόνισαν σε επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον ότι είναι τα μέλη της βρετανικής Βουλής αυτά που θα πρέπει να αποφασίσουν εάν το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την ΕΕ, διότι το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου δεν ήταν δεσμευτικό.

Σύμφωνα με τον Πένροουζ, όμως, ο οποίος τοποθετήθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο κοινοβούλιο, οι νομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης δεν συμφωνούν.
"Πέρα από το ότι υπάρχουν δικαστικές υποθέσεις που έχουν πάρει ήδη δικάσιμο ή οδεύουν για αυτό σχετικά με το ζήτημα, και άρα οι δικαστές μπορεί να εκφέρουν διαφορετική άποψη, θα σχολίαζα απλώς ότι οι νομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης πιστεύουν ότι είναι ζήτημα για το οποίο υπάρχει βασιλικό προνόμιο", ανέφερε.
"Ελπίζω όμως ότι όλοι εδώ θα συμφωνήσουμε ότι οι δημοκρατικές αρχές πρέπει να υπερβαίνουν τις νομικές τυπικότητες. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη πει πως το κοινοβούλιο θα έχει ρόλο και αυτό είναι ξεκάθαρα σωστό, ότι δηλαδή μια απόφαση τόσο σοβαρή πρέπει να συζητηθεί πλήρως" από τους κοινοβουλευτικούς, συμπλήρωσε ο Πένροουζ.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...