Ο Πολιτισμός της παγκόσμιας απανθρωπιάς έχει επιλεκτικά αισθήματα!!! Κλαίει και οδύρεται και επιβάλει δια ποινής την αναγνώριση του σκηνοθετημένου ολοκαυτώματος, αλλά είναι στραβή σε κτηνώδεις απανθρωπιάς που αφορά τους Έλληνες!!! Θα έρθει και η σειρά σας, για την αληθινή ΝΕΜΕΣΙ! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ




Ένας Ναζί, Ένας Χουντικός και οι Αγνοούμενους μας.
Posted by olympiada στο Ιουλίου 11, 2016
Αφορμή για να επαναφέρουμε το θέμα των Αγνοουμένων στην αρθρογραφία μας, είναι η πρόσφατες πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας από την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα, για Αγνοούμενους μας που τάφηκαν ζωντανοί. Είναι γνωστό σε όλους τους φορείς πως τριακόσιοι Αγνοούμενοι μας δεν επέστρεψαν ποτέ πίσω από την Τουρκία. Σαν κράτος, φαινομενικά δεν κάναμε τίποτα για αυτούς. Σύμφωνα με παλαιότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες, αρχές της δεκαετίας του ογδόντα, έγινε μια προσπάθεια της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε συνεργασία με την Μοσατ για εξερεύνηση πληροφορίας από Κουρδικές πηγές, για Αγνοούμενους σε Τουρκική φυλακή. Με στόχο και την πιθανή απελευθέρωση τους την ώρα που τους είχαν και εργάζονταν σε καταναγκαστικά έργα εκτός φυλακής. Ήταν φυσικό το όλο εγχείρημα να αποτύχει λόγω της στενότατης τότε σχέσης της Μοσάτ με την αντίστοιχη Τουρκική ΜΙΤ.

Υπήρξαν όμως και πληροφορίες ότι ο Τουρκικός στρατός ότι χρησιμοποίησε αιχμάλωτους Έλληνες Κύπριους σε χημικά πειράματα. Σύμφωνα με πληροφορία Κουρδικής εφημερίδας, είχαν ανοιχθεί μεγάλοι ομαδικοί τάφοι όπου μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά φορτηγά, περί τις διακόσιες σωρούς σε πλαστικές σακούλες και ετάφηκαν. Πρέπει να ήταν συμπατριώτες μας που είχαν αυτή την απάνθρωπη και βάρβαρη μεταχείριση; Τα ερωτήματα αμείλικτα, θα ταλανίζουν τις ψυχές μας μέχρι να απαντηθούν. Είναι για αυτούς τους ανθρώπους μας άραγε που μίλησαν οι πληροφορίες της Αφρίκα ;
Πως όμως φτάσαμε σε αυτό το χαμηλό επίπεδο αξιοπρέπειας έναντι των Αγνοουμένων μας; Πως στερηθήκαμε του δικαιώματος να καθίσουμε σαν κράτος την Τουρκία στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο; Όλα άρχισαν την δεκαετία του 80, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ήταν ο Αυστριακός Κούρτ Βάλτχαημ, ένας πρώην αξιωματικός των Ναζί που πιθανόν να ενέχετε σε εγκλήματα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Ταυτόχρονα ειδικός αντιπρόσωπος του ήταν ο Αργεντινός διπλωμάτης Χιούγκο Γκόμπι (Hugo J. Gobby), που στην χώρα του η στρατιωτική χούντα διεξήγαγε τον λεγόμενο Dirty War(βρώμικο πόλεμο). Εξαφάνισε χιλιάδες συμπατριώτες του Γκόμπι, με κάποιες χιλιάδες να αγνοούνται ακόμα. Σαν διπλωμάτης και Αργεντινός ήταν ενήμερος, αλλά ποτέ δεν άρθρωσε λόγο για τα συμβάντα στην χώρα του.
Έτσι στις 22 Απριλίου 1981, σε μια σύντομη τελετή στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, ο Χιούγκο Γκόμπι, σαν ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κούρτ Βάλτχαημ, ανακοίνωσε πως επήλθε συμφωνία μεταξύ των «δύο πλευρών» για τους όρους σύστασης της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ). Δυστυχώς η Επιτροπή συστάθηκε χωρίς να περιλαμβάνει όρο στις έρευνες της για την ποινική εξέταση της κάθε υπόθεσης Αγνοουμένου, αλλά απλά την ανακάλυψη και ταυτοποίηση των λειψάνων με το DNA μέθοδο. Είναι για αυτό τον λόγο που τα πιστοποιητικά θανάτου φέρουν την ένδειξη «αιτία θανάτου, άγνωστη.» ούτως ώστε να μην μπορεί να κατηγορηθεί η Τουρκία για εγκλήματα πολέμου.
Βέβαια ήταν φυσικό για την Τουρκία να μην θέλει η ΔΕΑ να διεξάγει ποινικές έρευνες για τα αίτια θανάτου των Αγνοουμένων μας, για να μην μπορεί να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου. Ακόμα και για τις υποθέσεις Τουρκοκυπρίων Αγνοουμένων δεν ενδιαφέρθηκε. Για τον σκοπό αυτό είχε και δύο καλούς συμμάχους, το πρώην αξιωματικό Ναζί και Γ.Γ Κούρτ Βάλτχαημ, καθώς και τον Χιούγκο Γκόμπι που ήθελε πιθανόν να προστατεύσει την χούντα της χώρας του, χωρίς να δημιουργεί προηγούμενο στην Κύπρο. Η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας δεν έπρεπε να δεχθεί με τίποτα την σύσταση της ΔΕΑ χωρίς τον όρο για ποινική έρευνα για τα αίτια θανάτου των Αγνοουμένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας.
Δύο κατά την άποψη μας να ήταν οι πιθανοί λόγοι. Να είχε πιστή η τότε Κυβέρνηση από τον τότε πρώην Ναζί Γενικό Γραμματέα και τον χουντικό αντιπρόσωπο του, ότι ήταν πολύ πιο πιεστική η ανθρωπιστική πλευρά του θέματος. Δεύτερο, να αποδέχτηκε για να μην διαταραχθεί το κλίμα των συνομιλιών, πάντα μέσα στα πλαίσια της τόσο καταστρεπτικής για την υπόθεση της χώρας μας, πολιτικής του καλού παιδιού. Έκτοτε καμία Κυβέρνηση δεν ζήτησε αλλαγή στους όρους της ΔΕΑ, συνεχίζοντας ο κάθε αρμόδιος, σε μνημόσυνα ή κηδεία ιερών λειψάνων Αγνοουμένων να ομιλεί μόνο για την ανθρωπιστική πλευρά του θέματος.
Πέτρος Ασσιώτης
Πρόεδρος της Κίνησης για Προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
11.7.2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ