Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Πολιτισμός της παγκόσμιας απανθρωπιάς έχει επιλεκτικά αισθήματα!!! Κλαίει και οδύρεται και επιβάλει δια ποινής την αναγνώριση του σκηνοθετημένου ολοκαυτώματος, αλλά είναι στραβή σε κτηνώδεις απανθρωπιάς που αφορά τους Έλληνες!!! Θα έρθει και η σειρά σας, για την αληθινή ΝΕΜΕΣΙ! ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ
Ένας Ναζί, Ένας Χουντικός και οι Αγνοούμενους μας.
Posted by olympiada στο Ιουλίου 11, 2016
Αφορμή για να επαναφέρουμε το θέμα των Αγνοουμένων στην αρθρογραφία μας, είναι η πρόσφατες πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας από την Τουρκοκυπριακή εφημερίδα Αφρίκα, για Αγνοούμενους μας που τάφηκαν ζωντανοί. Είναι γνωστό σε όλους τους φορείς πως τριακόσιοι Αγνοούμενοι μας δεν επέστρεψαν ποτέ πίσω από την Τουρκία. Σαν κράτος, φαινομενικά δεν κάναμε τίποτα για αυτούς. Σύμφωνα με παλαιότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες, αρχές της δεκαετίας του ογδόντα, έγινε μια προσπάθεια της Ελληνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών σε συνεργασία με την Μοσατ για εξερεύνηση πληροφορίας από Κουρδικές πηγές, για Αγνοούμενους σε Τουρκική φυλακή. Με στόχο και την πιθανή απελευθέρωση τους την ώρα που τους είχαν και εργάζονταν σε καταναγκαστικά έργα εκτός φυλακής. Ήταν φυσικό το όλο εγχείρημα να αποτύχει λόγω της στενότατης τότε σχέσης της Μοσάτ με την αντίστοιχη Τουρκική ΜΙΤ.

Υπήρξαν όμως και πληροφορίες ότι ο Τουρκικός στρατός ότι χρησιμοποίησε αιχμάλωτους Έλληνες Κύπριους σε χημικά πειράματα. Σύμφωνα με πληροφορία Κουρδικής εφημερίδας, είχαν ανοιχθεί μεγάλοι ομαδικοί τάφοι όπου μεταφέρθηκαν με στρατιωτικά φορτηγά, περί τις διακόσιες σωρούς σε πλαστικές σακούλες και ετάφηκαν. Πρέπει να ήταν συμπατριώτες μας που είχαν αυτή την απάνθρωπη και βάρβαρη μεταχείριση; Τα ερωτήματα αμείλικτα, θα ταλανίζουν τις ψυχές μας μέχρι να απαντηθούν. Είναι για αυτούς τους ανθρώπους μας άραγε που μίλησαν οι πληροφορίες της Αφρίκα ;
Πως όμως φτάσαμε σε αυτό το χαμηλό επίπεδο αξιοπρέπειας έναντι των Αγνοουμένων μας; Πως στερηθήκαμε του δικαιώματος να καθίσουμε σαν κράτος την Τουρκία στο εδώλιο του κατηγορούμενου στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο; Όλα άρχισαν την δεκαετία του 80, όταν ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών ήταν ο Αυστριακός Κούρτ Βάλτχαημ, ένας πρώην αξιωματικός των Ναζί που πιθανόν να ενέχετε σε εγκλήματα του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου. Ταυτόχρονα ειδικός αντιπρόσωπος του ήταν ο Αργεντινός διπλωμάτης Χιούγκο Γκόμπι (Hugo J. Gobby), που στην χώρα του η στρατιωτική χούντα διεξήγαγε τον λεγόμενο Dirty War(βρώμικο πόλεμο). Εξαφάνισε χιλιάδες συμπατριώτες του Γκόμπι, με κάποιες χιλιάδες να αγνοούνται ακόμα. Σαν διπλωμάτης και Αργεντινός ήταν ενήμερος, αλλά ποτέ δεν άρθρωσε λόγο για τα συμβάντα στην χώρα του.
Έτσι στις 22 Απριλίου 1981, σε μια σύντομη τελετή στο ξενοδοχείο Λήδρα Πάλας, ο Χιούγκο Γκόμπι, σαν ειδικός αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κούρτ Βάλτχαημ, ανακοίνωσε πως επήλθε συμφωνία μεταξύ των «δύο πλευρών» για τους όρους σύστασης της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους (ΔΕΑ). Δυστυχώς η Επιτροπή συστάθηκε χωρίς να περιλαμβάνει όρο στις έρευνες της για την ποινική εξέταση της κάθε υπόθεσης Αγνοουμένου, αλλά απλά την ανακάλυψη και ταυτοποίηση των λειψάνων με το DNA μέθοδο. Είναι για αυτό τον λόγο που τα πιστοποιητικά θανάτου φέρουν την ένδειξη «αιτία θανάτου, άγνωστη.» ούτως ώστε να μην μπορεί να κατηγορηθεί η Τουρκία για εγκλήματα πολέμου.
Βέβαια ήταν φυσικό για την Τουρκία να μην θέλει η ΔΕΑ να διεξάγει ποινικές έρευνες για τα αίτια θανάτου των Αγνοουμένων μας, για να μην μπορεί να κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου. Ακόμα και για τις υποθέσεις Τουρκοκυπρίων Αγνοουμένων δεν ενδιαφέρθηκε. Για τον σκοπό αυτό είχε και δύο καλούς συμμάχους, το πρώην αξιωματικό Ναζί και Γ.Γ Κούρτ Βάλτχαημ, καθώς και τον Χιούγκο Γκόμπι που ήθελε πιθανόν να προστατεύσει την χούντα της χώρας του, χωρίς να δημιουργεί προηγούμενο στην Κύπρο. Η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας δεν έπρεπε να δεχθεί με τίποτα την σύσταση της ΔΕΑ χωρίς τον όρο για ποινική έρευνα για τα αίτια θανάτου των Αγνοουμένων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών μας.
Δύο κατά την άποψη μας να ήταν οι πιθανοί λόγοι. Να είχε πιστή η τότε Κυβέρνηση από τον τότε πρώην Ναζί Γενικό Γραμματέα και τον χουντικό αντιπρόσωπο του, ότι ήταν πολύ πιο πιεστική η ανθρωπιστική πλευρά του θέματος. Δεύτερο, να αποδέχτηκε για να μην διαταραχθεί το κλίμα των συνομιλιών, πάντα μέσα στα πλαίσια της τόσο καταστρεπτικής για την υπόθεση της χώρας μας, πολιτικής του καλού παιδιού. Έκτοτε καμία Κυβέρνηση δεν ζήτησε αλλαγή στους όρους της ΔΕΑ, συνεχίζοντας ο κάθε αρμόδιος, σε μνημόσυνα ή κηδεία ιερών λειψάνων Αγνοουμένων να ομιλεί μόνο για την ανθρωπιστική πλευρά του θέματος.
Πέτρος Ασσιώτης
Πρόεδρος της Κίνησης για Προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας.
11.7.2016

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...