Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επικό σχέδιο αποικισμού του Άρη έως το 2024!


Επικό σχέδιο αποικισμού του Άρη έως το 2024!
Ο επικεφαλής της εταιρείας SpaceX, Elon Musk αποκάλυψε σήμερα τα φιλόδοξα σχέδιά του για τη δημιουργία μιας αποικίας στον Άρη, στέλνοντας σε πρώτη φάση 100 ανθρώπους, με ένα από τα μεγαλύτερα διαστημόπλοια του κόσμου. Τα έξοδα της αποστολής μπορούν να αγγίξουν δυσθεώρητα ύψη όπως –το λιγότερο όπως έγινε γνωστό- τα $ 200.000 ανά άτομο τουλάχιστον για την πρώτη αποστολή.Στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου Αστροναυτικής, ο κ. Musk παρουσίασε το όραμά του για ένα γιγάντιο πύραυλο που θα μεταφέρει τους ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη όπου και θα παραμείνουν για το υπόλοιπο της ζωής τους».


«Μπορούμε να φτιάξουμε μία πόλη στον Άρη. Πριν από το 2024 ο άνθρωπος θα έχει πατήσει στον Άρη», επισήμανε σε ομιλία του στο κέντρο ερευνών «Expo» της δυτικής μεξικανικής πόλης της Γκουανταλαχάρα, που είχε κατακλυστεί από νωρίς από πλήθος κόσμου.Επιπροσθέτως ο Musk παρουσίασε ένα φουτουριστικό βίντεο που απεικονίζει το πλάνο που έχει καταρτίσει με στόχο τη δημιουργία ενός διαπλανητικού συστήματος μεταφορών που θα βασίζεται σε επαναχρησιμοποιήσιμους πυραύλους και 1.000 διαστημόπλοια που θα μεταφέρουν περίπου 100 άτομα το καθένα.Η πρώτη φάση της αποστολής προβλέπει πάντως την πρόσδεση κάψουλας στον Σταθμό, για τον ανεφοδιασμό του με προμήθειες.

Το διαστημικό σκάφος θα διαθέτει εστιατόριο, καμπίνες, παιχνίδια (ασκήσεις μηδενικής βαρύτητας) και ταινίες.«Το ταξίδι πρέπει να είναι συναρπαστικό και όχι βαρετό. Δεν μπορεί οι επιβάτες να αισθάνονται στριμωγμένοι», είπε.

Ο Musk είπε αργότερα στους δημοσιογράφους ότι είναι "αισιόδοξος" με την πρώτη ανθρώπινη αποστολή που θα μπορούσε να αφήσει τη Γη το 2024 και να αφιχθεί στον κόκκινο πλανήτη το επόμενο έτος.


Πριν από αυτό πάντως, η SpaceX σχεδιάζει να στείλει μέσα στο 2018 μια μη επανδρωμένη κάψουλα φορτίου.

Ο Καναδοαμερικανός επιχειρηματίας ανακοίνωσε ότι η αποστολή αυτή, θα φέρει την κωδική ονομασία «Δράκος στον Άρη».

Η πρώτη πτήση θα είναι ακριβή, αλλά ο στόχος είναι «να καταστεί αυτή προσιτή σε όποιον από κει και πέρα θέλει να πάει «με τη τιμή του εισιτηρίου με την πάροδο του χρόνου να πέφτει από τα $ 200.000 στα επίπεδα των $ 100.000, όπως είπε ο ίδιος.

«Νομίζω ότι τα πρώτα ταξίδια στον Άρη θα είναι πραγματικά, πολύ επικίνδυνα. Ο κίνδυνος θνησιμότητας θα είναι υψηλός. Και δεν υπάρχει ακριβώς κανένας τρόπος την πιθανότητα αυτή να την προσδιορίζουμε από πριν», ανέφερε.«Για να καταλάβουμε πραγματικά τι συμβαίνει, θα πρέπει λοιπόν να πειραματιστούμε σε πιο ρεαλιστική κλίμακα», συμπληρώνει. Διότι σε διαφορετική περίπτωση «θα ήταν βασικά σαν να λέγαμε: «Είσαι διατεθειμένος να πεθάνεις; Αν ναι είστε ο κατάλληλος υποψήφιος για το ταξίδι», είπε ο κ. Μασκ.

Η SpaceX δεν είναι η μόνη που φιλοδοξεί να ταξιδέψει στον Άρη.

Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA, η οποία μελετά τις επιδράσεις της μακροχρόνιας πτήσης στο ανθρώπινο σώμα, ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να στείλει ανθρώπους στον Άρη από τη δεκαετία του 2030 κι έπειτα.

Οι ειδικοί πάντως προειδοποιούν ότι η αποστολή στον Άρη - περίπου 225 εκατομμύρια χιλιόμετρα (140 εκατομμύρια μίλια) από τη Γη – θα είναι δαπανηρή και απαιτεί μεγάλες καινοτομίες της μηχανικής και ένα τεράστιο προϋπολογισμό.Ο Τζον Λόγκστον, ομότιμος καθηγητής στο Ινστιτούτο Διαστημικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου «George Washington» δήλωσε ότι η παρουσίαση του Musk ήταν "περιορισμένη σε λεπτομέρειες που έχουν μεγάλη σημασία για ένα τόσο δύσκολο ταξίδι"...

Ο Musk δεν εξηγεί λεπτομερώς όπως ανέφερε ο καθηγητής Διαστημικής Πολιτικής, πώς θα πάρει τα «δισεκατομμύρια δολάρια που θα απαιτούνταν για να γίνει το όραμά του πραγματικότητα».

Το σχέδιο αντιμετωπίζει επίσης όπως είπε, τεχνικές προκλήσεις, όπως τον ανεφοδιασμό σε τροχιά, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ και την οικοδόμηση αποθηκών καυσίμων στον Άρη.«Μάλιστα θα πρέπει να εγκαταστήσουμε ένα συγκρότημα εκτοξεύσεων πυραύλων με τη χρήση πόρων μεθανίου από τον πλανήτη, ούτως ώστε να τροφοδοτεί τα διαστημικά σκάφη για την επιστροφή τους στη Γη» τόνισε ο κ. Λόγκστον.Η Blue Origin έχει κατασκευάσει έναν πύραυλο που προσγειώνεται κάθετα και εργάζεται πάνω σε ένα ψηλότερο εκτοξευτή που ονομάζεται Νέα Γκλεν, αλλά η εταιρεία επικεντρώνεται στην αποστολή ανθρώπων σε χαμηλή τροχιά της Γης, για την ώρα.«Για να κάνουμε όλα αυτά στην πράξη θα πρέπει να έχουμε εκατομμύρια ανθρώπων που θα εργάζονται σε ένα χρονικό διάστημα δεκαετιών» δήλωσε ο πρόεδρος της Blue Origin, Ρόμπ Μέγιερσον στο AFP.
Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016, 16:48
 http://www.zougla.gr/http://www.zougla.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...