Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δεν ήρθε να βοηθήσει, να μας προειδοποιήσει ήρθε, να είμαστε καλά παιδιά! Διαφορετικά η Τουρκία έχει εντολής από τους Νταβατσήδες, να παίζει με την Λοζάνη!!!

Τρίτη 15 Νοέμβρη 2016
 

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ
Υποδείξεις στην κυβέρνηση να συνεχίσει στον ίδιο επιζήμιο και επικίνδυνο για το λαό δρόμο
Προτροπές στην κυβέρνηση να συνεχίσει τις αντιλαϊκές ανατροπές, απονέμοντάς της τα εύσημα για όσες έχει ήδη υλοποιήσει, αλλά και για την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή, απηύθυνε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, μέσω της συνέντευξής του στην «Καθημερινή» της περασμένης Κυριακής.
Ενδεικτικά της επικίνδυνης για το λαό ατζέντας που θα συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση είναι τα όσα είπε για το ότι «οι Αμερικανοί συνεχίζουν να δίνουν τεράστια σημασία στη συμμαχία μας με την Ελλάδα. Παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, η Ελλάδα είναι ένας από τους πέντε συμμάχους - μέλη του ΝΑΤΟ που δαπανά το 2% του ΑΕΠ της στην άμυνα. Ευχαριστούμε τους Ελληνες συμμάχους μας για τη στενή συνεργασία στη Σούδα».

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα της καπιταλιστικής ανάκαμψης, που έχει ως προϋπόθεση τα μόνιμα αντιλαϊκά μέτρα, ο Μπ. Ομπάμα σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «όσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις ... οι Ελληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ ... Χωρίς αμφιβολία, η Ελλάδα έπρεπε να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει... Ο ελληνικός προϋπολογισμός έχει τώρα πλεόνασμα και η ελληνική Βουλή έχει υιοθετήσει σκληρές μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν να γίνει πιο ανταγωνιστική η ελληνική οικονομία. Είναι, όμως, σαφές ότι υπάρχουν ακόμη περισσότερα που πρέπει να γίνουν». Επιβεβαιώνοντας το ταξικό περιεχόμενο των «μεταρρυθμίσεων», αναφέρει ότι «η επίσκεψή μου θα είναι, ως εκ τούτου, μία ευκαιρία να επαναβεβαιώσω τη στήριξη των ΗΠΑ σε μεταρρυθμίσεις που βελτιώνουν το επενδυτικό κλίμα...».
Στην ίδια κατεύθυνση, στήριξης της καπιταλιστικής ανάκαμψης, τοποθετεί και τη διευθέτηση του χρέους, υποστηρίζοντας ότι «η μείωση του χρέους είναι κρίσιμη για να βάλει την ελληνική οικονομία σε μια βιώσιμη τροχιά και να θέσει το πλαίσιο για την επιστροφή στην ευημερία. Γι' αυτό θα συνεχίσω να προτρέπω τους πιστωτές της Ελλάδας να κάνουν τα βήματα που είναι απαραίτητα, ώστε να διασφαλιστεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να επιστρέψει σε υγιή οικονομική ανάπτυξη, περιλαμβανομένης και της παροχής ουσιαστικής ελάφρυνσης του χρέους».
Δηλώνει ακόμα πως στήριξε τις προσπάθειες για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, διότι «η Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος οικονομικός μας εταίρος και έχουμε θεμελιώδες οικονομικό συμφέρον σε μια Ευρώπη σταθερή και αναπτυσσόμενη».
Απαντώντας σε ερώτηση για το Κυπριακό, αποκαλύπτει το λόγο που οι ΗΠΑ επιθυμούν να κλείσει, κι αφού χαιρετίζει τις συνομιλίες και την προοπτική επίλυσης με «μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία», προσθέτει ότι «θα βελτίωνε τις οικονομικές ευκαιρίες για όλους τους Κυπρίους και θα αναβάθμιζε την ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου και πέρα από αυτή. Θα δημιουργούσε ευκαιρίες για τις αμερικανικές και ευρωπαϊκές επιχειρήσεις - μια συμμαχία συμφερόντων που θα μπορούσε να είναι μια μηχανή οικονομικής ανάπτυξης στην περιοχή».
Είναι αξιοσημείωτο ότι αποφεύγει να απαντήσει σε ερώτηση για την αμφισβήτηση εκ μέρους της τουρκικής κυβέρνησης συνθηκών όπως της Λοζάνης και εναποθέτει τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. «Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποτελούν εξαιρετικά σημαντικές δυνάμεις για τη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας... Η πρόοδος της Ευρώπης υπογραμμίζει, επίσης, το γεγονός ότι η ευημερία και η ανάπτυξη ανθούν σε διαφανή, προβλέψιμα, σταθερά περιβάλλοντα... Οι ΗΠΑ μοιράζονται αυτές τις αξίες και είναι δεσμευμένες να διαδραματίζουν έναν ηγετικό ρόλο που θα διασφαλίζει ότι η Ευρώπη, στο σύνολό της, παραμένει ελεύθερη και σε καθεστώς ειρήνης», αρκείται να δηλώσει.
Τέλος, αναφερόμενος στο Προσφυγικό - προσπερνώντας την ανοιχτή επέμβαση ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και την ευθύνη για την πρόκλησή του, την οποία επιρρίπτει αποκλειστικά στο ISIS και στον Ασαντ - εκφράζει την υποστήριξή του στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και συνιστά στην κυβέρνηση να κάνει περισσότερα καθώς «πλησιάζει ο χειμώνας», ενώ με πρόσχημα το Προσφυγικό εκφράζει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην «επιχείρηση επιτήρησης του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...