Ακούστηκε στα ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ 2018 η γνώμη οτι το Κίνημα Ελληνικής Αφύπνισης βρίσκεται ( ακόμη ) στην παιδική του ηλικία . Γιατί όμως ; Υπάρχει κάποιο σαφές και αντικειμενικό κριτήριο ; Στην Φιλοσοφική Ομάδα Φιλίππων τέτοια θέματα εξετάζονται διεξοδικά και έχουν δοθεί κάποιες απαντήσεις .
Λοιπόν ένα Κίνημα είναι "ώριμο" όταν έχει απαντήσεις για όλα τα ερωτήματα .
Το Κίνημα Ελληνικής Αφύπνισης διαθέτει ναούς , πανοπλίες , ενδυμασίες , λατρευτικές ομάδες , καλλιτεχνικές ομάδες αλλά δεν διαθέτει ( ακόμη ) ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ !
Πολιτική , Παιδεία , Οικονομία , Υγεία , Διατροφή , Δικαιοσύνη , Άμυνα είναι πεδία όπου το κίνημα δεν έχει εισχωρήσει και δεν έχει θέσει ΚΑΥΤΑ ερωτήματα ούτε διαθέτει απαντήσεις .
Ιδίως τα ΚΑΥΤΑ ερωτήματα είναι το κριτήριο ωριμότητας ενός κινήματος . Να τολμάς να ΡΩΤΑΣ αυτό που δεν τόλμησαν οι άλλοι ! Εάν τεθεί το ερώτημα αργά ή γρήγορα θα βρεθεί η απάντηση .

Σε θέματα Πολιτικής ( που θεωρείται η κορυφαία των τεχνών ) μόνο τρία άτομα έχουν καταθέσει ΓΡΑΠΤΕΣ προτάσεις : Ο στρατηγός Αϋφαντής , ο Ιφικράτης Αμυράς και ο γράφων . Τρία άτομα είναι πολύ λίγα για ένα κίνημα τόσο μεγάλο . Εάν ήμασταν δέκα θα μπορούσε να θεωρηθεί ικανοποιητικός αριθμός . Μπορεί να γίνει ένα σοβαρό συνέδριο με τρία μόνο άτομα ; Και αν γίνει τί κύρος θα έχουν οι αποφάσεις του ; Υπάρχει όμως μια ακόμη σοβαρότερη αδυναμία :
Η Πολιτική , η Οικονομία , η Θρησκεία είναι ΕΡΓΑΛΕΙΑ της ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ !
Η Φιλοσοφία θέτει το ύψιστο των ερωτημάτων : "ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ;" .
Όταν απαντηθεί αυτό το ερώτημα ( και καθοριστεί ο ύψιστος ΣΤΟΧΟΣ της ανθρωπότητας ) τότε έρχονται οι υπηρέτες ( Πολιτική , Οικονομία , Θρησκεία ) για να υλοποιήσουν αυτόν τον στόχο .
Το ύψιστο ερώτημα δεν τόλμησαν να το θέσουν ούτε οι κομμουνιστές ούτε οι εθνικοσοσιαλιστές ούτε οι αναρχικοί ούτε οι "οικολόγοι" της συμφοράς που καθοδηγούνται απο την Νέα Τάξη . Προς τιμήν μας , ο Πλάτων και ο Κέλσος άγγιξαν επιφανειακά αυτό το ερώτημα χωρίς όμως να εμβαθύνουν . Επομένως είναι κυρίως δικό μας χρέος να ολοκληρώσουμε το ημιτελές .
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η Νέα Τάξη έχει θέσει ( κρυφά ) αυτό το ερώτημα και έχει δώσει μια απάντηση "Ο ΛΟΓΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ !" .
Φυσικά αυτή η απάντηση είναι ανόητη και απαράδεκτη . Μια καλύτερη απάντηση πρέπει να δώσει το Κίνημα Ελληνικής Αφύπνισης . Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα . Μόνο ο γράφων έχει καταθέσει γραπτώς μια απάντηση στο ύψιστο ερώτημα . Κανείς δεν την έχει απορρίψει αλλά και κανείς δεν έχει δηλώσει σαφώς οτι την αποδέχεται . Αυτή η "σιωπή" είναι το μεγαλύτερο δείγμα ανωριμότητας του κινήματος . Όσο και αν περιστρεφόμαστε γύρω απο τελετές , θεατρικά , πανοπλίες , ενδυμασίες , ναούς δεν πρόκειται να μας θεωρήσει κανείς σοβαρούς ούτε να ασχοληθεί μαζί μας . Καλές οι τελετές και τα θεατρικά ( και απαραίτητα ) αλλά αν δεν συνοδεύονται απο στιβαρό ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ ΛΟΓΟ είναι αδειανά πουκάμισα .
Εάν λοιπόν υπάρχουν διανοητές που θέλουν να γίνει μια συνάντηση - συνέδριο γύρω απο το Ύψιστο Ερώτημα , ας το δηλώσουν . Τοποθεσίες υπάρχουν όπου το νερό και η διαμονή είναι δωρεάν . Μόνο η μετακίνηση και η τροφή θα επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες .

Υ.Γ. Έστω οτι ένα ταξιδιωτικό γραφείο διαφημίζει μια εκδρομή που οργανώνει και εξηγεί αναλυτικά το μενού των τροφίμων , το πάχος των στρωμάτων στα ξενοδοχεία , τα χαρακτηριστικά του κλιματιστικού του λεωφορείου αλλά δεν αναφέρει ΤΟΝ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ της εκδρομής ! Έτσι και όσοι καταθέτουν πολιτικές προτάσεις χωρίς πρώτα να έχουν απαντήσει το Ύψιστο Ερώτημα φαντάζουν εξ ίσου άστοχοι .
Υ.Γ. 2 Εκτός απο την διαπίστωση περί ανωριμότητας του Κινήματος ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις και ερωτήματα όπως
- Χρειάζεται να μπεί όριο και στον πλούτο και στην φτώχεια .
- Χρειαζόμαστε μια ΝΕΑ ΙΔΕΑ για να κινητοποιηθεί η κοινωνία .
- Χρειαζόμαστε ένα Συμβούλιο Σοφών που θα είναι οι θεματοφύλακες του Συντάγματος .
- Είμαστε το ΝΕΟ που έρχεται .
- Πρέπει να έχουμε θέσεις για όλα τα ζητήματα ( πολιτικά , οικονομικά , θρησκευτικά , υγείας , παιδείας κλπ )
- Χρειαζόμαστε τις Αμφικτυονίες
- Τί ακριβώς θέλουμε να αναβιώσουμε απο τον Αρχαίο Ελληνικό Πολιτισμό ;
- Πού είναι οι διανοούμενοι της χώρας ; Γιατί σιωπούν τα τελευταία χρόνια ;
- Ποιός είναι ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ τρόπος σκέψης ;

Αυτά είναι θέματα που κατά κόρον εξετάζονται απο την Φιλοσοφική Ομάδα Φιλίππων . Είναι μια ευχάριστη έκπληξη λοιπόν να διαπιστώνουμε οτι αυτά τα θέματα όχι μόνο απασχολούν τις υπόλοιπες ομάδες αλλά δίνουν και ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ! Φαίνεται λοιπόν οτι συσσωρεύεται κρυφή πίεση κάτω απο το ηφαίστειο και η έκρηξη δεν είναι μακρυά .



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια