Αίτημα Χρυσής Αυγής στον Άρειο Πάγο για νεκροψία της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα από τις Ελληνικές Αρχές



Κλιμάκιο Βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποτελούμενο από τους Συναγωνιστές Γιώργο Γερμενή, Χρήστο Παππά και Ιωάννη Αϊβατίδη κατέθεσαν σήμερα αίτημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητούν οι Ελληνικές αρχές να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διενεργηθεί δεύτερη νεκροψία και νεκροτομία επί της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την καθ’ ύλην αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία.

Ακολουθεί ολόκληρη η αναφορά όπως κατατέθηκε:

Προς την κα Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

ΑΝΑΦΟΡΑ

(κατά το άρθρο 10 του Συντάγματος)




Του  Ιωάννη Αϊβατίδη του Γεωργίου, Βουλευτού Κερκύρας του  κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», κατοίκου Αθηνών Του Γεωργίου Γερμενή του Σπυρίδωνος, Βουλευτού Β’ Αθηνών του  κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», κατοίκου Αθηνών Του Χρήστου Παππά του Ηλία, Βουλευτού Επικρατείας  του  κόμματος «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή», κατοίκου Αθηνών

======================================================

Αξιότιμη κυρία Εισαγγελεύ, Εκθέτουμε στην κρίση Σας τα ακόλουθα και αιτούμεθα κατά το Νόμο:

Είναι γνωστό σε Εσάς, το τραγικό περιστατικό της άνανδρης δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα την 28/10/2018 στους Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου. Είναι παγκοίνως γνωστό πως ενεπλάκησαν άμεσα και υπ΄ αυτήν την έννοια ευθύνονται οι αστυνομικές αρχές της Αλβανίας. Οι πληροφορίες για το συμβάν είναι συγκεχυμένες και ίσως αντιφατικές και ως εκ τούτου εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες τελέσθηκε, αφού δεν αποκλείεται η τραγική αυτή εξέλιξη να αποτελούσε μέρος ενός «σχεδιασμού» εμπλεκόμενων (άμεσα ή έμμεσα) αλβανικών αρχών.

Επειδή πρόκειται για Έλληνα πολίτη που κατά τα φαινόμενα σε βάρος του τελέσθηκε η κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως στην αλλοδαπή οι Ελληνικές Αρχές θα πρέπει αυτεπάγγελτα, ως είθισται, να διατάξουν σύμφωνα με το δικονομικό μας σύστημα επαναληπτική (δεύτερη) ιατροδικαστική διερεύνηση με νεκροψία και νεκροτομία που θα διενεργηθεί από την αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το ταχύτερο δυνατό.

Αυτό βεβαίως προϋποθέτει μεταφορά της σορού στην Ελλάδα, όπου υπάρχει η απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, ενώ δέον να εξασφαλισθεί η συναίνεση της οικογένειας του φονευθέντος. Παρεμπιπτόντως, λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του πρώτου εξ ημών (τ. ιατροδικαστής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), σας αναφέρουμε ρητώς πως η αναφερόμενη σε δημοσιεύματα συρραφή των τραυμάτων και έκπλυση της σορού μετά την πρώτη νεκροτομή στην Αλβανία δεν αποτελούν ενέργειες που αποκλείουν παντελώς την εξαγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων σε ενδεχόμενη δεύτερη ιατροδικαστική διερεύνηση.

Θα πρέπει οι Ελληνικές αρχές να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διενεργηθεί δεύτερη νεκροψία και νεκροτομία επί της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την καθ’ ύλην αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Επιπλέον θα πρέπει να αιτηθούν στις αντίστοιχες αλβανικές άμεση διαβίβαση της έκθεσης ιατροδικαστικής εξέτασης του Κωνσταντίνου Κατσίφα που βεβαίως θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από την νεκροψία και νεκροτομία, ακτινολογικές και άλλες κρίσιμες εργαστηριακές εξετάσεις.

Ο «Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή» κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου την παρακάτω ερώτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 2960/31-10-2018:

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ: «Σχετικώς με την υπόθεση της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα» 

Στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα την 28/10/2018, στις Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου, είναι παγκοίνως γνωστό πως ενεπλάκησαν άμεσα και υπ΄ αυτήν την έννοια ευθύνονται οι αστυνομικές αρχές της Αλβανίας. Οι πληροφορίες για το συμβάν είναι συγκεχυμένες και ίσως αντιφατικές και ως εκ τούτου εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες τελέσθηκε, αφού δεν αποκλείεται η τραγική αυτή εξέλιξη να αποτελούσε μέρος ενός «σχεδιασμού» εμπλεκόμενων (άμεσα ή έμμεσα) αλβανικών αρχών. Επειδή πρόκειται για Έλληνα πολίτη που κατά τα φαινόμενα σε βάρος του τελέσθηκε η κακουργηματική πράξη της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως στην αλλοδαπή οι Ελληνικές Αρχές θα πρέπει αυτεπάγγελτα, ως είθισται, να διατάξουν σύμφωνα με το δικονομικό μας σύστημα επαναληπτική (δεύτερη) ιατροδικαστική διερεύνηση με νεκροψία και νεκροτομία που θα διενεργηθεί από την αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το ταχύτερο δυνατό.

Αυτό βεβαίως προϋποθέτει μεταφορά της σορού στην Ελλάδα, όπου υπάρχει η απαιτούμενη υλικοτεχνική υποδομή, ενώ δέον να εξασφαλισθεί η συναίνεση της οικογένειας του φονευθέντος. Παρεμπιπτόντως, λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του ενός εκ των ερωτώντων βουλευτών (τ. ιατροδικαστής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), σας αναφέρουμε ρητώς πως η αναφερόμενη σε δημοσιεύματα συρραφή των τραυμάτων και έκπλυση της σορού μετά την πρώτη νεκροτομή στην Αλβανία δεν αποτελούν ενέργειες που αποκλείουν παντελώς την εξαγωγή κρίσιμων συμπερασμάτων σε ενδεχόμενη δεύτερη ιατροδικαστική διερεύνηση.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

*     Προτίθενται οι ελληνικές αρχές να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διενεργηθεί δεύτερη νεκροψία και νεκροτομία επί του πτώματος του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την καθ’ ύλην αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία;
*     Προτίθενται οι ελληνικές αρχές να αιτηθούν στις αντίστοιχες αλβανικές άμεση διαβίβαση της έκθεσης ιατροδικαστικής εξέτασης του Κωνσταντίνου Κατσίφα που βεβαίως θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από την νεκροψία και νεκροτομία, ακτινολογικές και άλλες κρίσιμες εργαστηριακές εξετάσεις;

Αθήνα, 31/10/2018

Οι ερωτώντες Βουλευτές

Ιωάννης Αϊβατίδης, Βουλευτής Κερκύρας
Γεώργιος Γερμενής, Βουλευτής Β’ Αθηνών
Ιωάννης Λαγός, Βουλευτής Β’ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
Χρήστος Παππάς, Βουλευτής Επικρατείας
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»

Επειδή θα πρέπει να ριχθεί άπλετο φως στην δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Επειδή οι Ελληνικές αρχές πρέπει να προβούν άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να διενεργηθεί δεύτερη νεκροψία και νεκροτομία επί της σορού του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την καθ’ ύλην αρμόδια Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Επιπλέον θα πρέπει  να  αιτηθούν στις αντίστοιχες αλβανικές άμεση διαβίβαση της έκθεσης ιατροδικαστικής εξέτασης του Κωνσταντίνου Κατσίφα που βεβαίως θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει φωτογραφικό υλικό από την νεκροψία και νεκροτομία, ακτινολογικές και άλλες κρίσιμες εργαστηριακές εξετάσεις.

Επειδή ως Έλληνες πολίτες και ως αιρετοί εκπρόσωποι του Ελληνικού λαού στο Κοινοβούλιο, έχουμε προφανές έννομο συμφέρον και δικαιολογημένο ενδιαφέρον να καταθέσουμε ενώπιον Σας την παρούσα αναφορά.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ

Για τις δικές Σας ενέργειες.

Αθήνα, 1/11/2018

Οι Αναφέροντες

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΙΒΑΤΙΔΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΡΜΕΝΗΣ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια