Επιτυχής Τελετή Έναρξης με διεθνή απήχηση - Σαλαμίνια 2012


Με την κατάθεση στεφάνων στον Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη ξεκίνησε η τελετή έναρξης της Επετείου της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος«ΣΑΛΑΜΙΝΙΑ 2012» το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:30 με πρωτοφανή συμμετοχή 12 χωρών από όλο τον κόσμο πράγμα πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα σύμφωνα με τον τελετάρχη της Βουλής.ΕΝΑΡΞΗ ΣΑΛΑΜΙΝΙΩΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ - ΡΩΣΣΙΑ - ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ - ΚΥΠΡΟΣ - ΙΤΑΛΙΑ - ΛΕΤΟΝΙΑ - ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ - ΤΣΕΧΙΑ - ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ - ΒΙΕΤΝΑΜ

 Την τελετή έναρξης προλόγισε ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Σαλαμίνος και συντονιστής των επετειακών εκδηλώσεων της Ναυμαχίας της Σαλαμίνος κ. Χρήστος Μαριδάκης,
 
Ο κ.Χρήστος Μαριδάκης απο αριστερά Ειδικός συνεργάτης Δημάρχου Σαλαμίνος
 και δεξια ο Δήμαρχος Σαλαμίνος Ιωάννης Τσαβαρής
“Τα Σαλαμίνια θα πρέπει να εορτάζονται όχι μόνο στην χώρα μας αλλά Παγκοσμίως αφού οι αξίες της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας σώθηκαν ύστερα από την Επική Νίκη των Ελλήνων στα Ιερή γη της Σαλαμίνας “, 
τόνισε με έμφαση ο Δήμαρχος Σαλαμίνος Γιάννης Τσαβαρής εκπροσωπώντας παράλληλα και το δίκτυο των 23 αδελφοποιημένων πόλεων κατά την τελετή έναρξης του Σαλαμινιων εκδηλώσεων.
Την επισήμανση αυτή του Δημάρχου Σαλαμίνος επιβεβαιώνει η πραγματοποίηση της κορυφαίας αυτής τελετής στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στην Αθήνα, που ξεκίνησε με μια λιτή, αλλά εντυπωσιακή, γεμάτη πολιτισμό, τελετή έναρξης. Μια τελετή αντάξια της ιστορίας, του πολιτισμού και της αισθητικής του νησιού μας, στην οποία αποτυπώθηκε το μεράκι και η εθελοντική προσφορά πολλών συμπολιτών μας.
Μετά την ομιλία του Δημάρχου Σαλαμίνος ο μουσικοφιλολογικός σύλλογος Απόλλωνα τραγούδησε τον Ολυμπιακό ύμνο και τον Παιάνα των Σαλαμινομάχων όπου ρίγη συγκίνησης και υπερηφάνειας είχαν κατακλύσει το πλήθος ενώ η συμμετοχή του Λυκείου των Ελληνίδων της Σαλαμίνας εντυπωσίασε Έλληνικές και Ξένες αποστολές με την άρτια εμφάνιση τους και παρουσία φορώντας τις κουλουριώτικες φορεσιές. Μεγάλη και εντυπωσιακη ήταν και η συμμετοχή των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων "ΗΛΙΑΔΗ" με 23 κορίτσια ενδεδυμένα Αρχαιοελληνικά φορώντας κάθε μια από τις μαθήτριες μια κορδέλα αναγράφοντας τις πόλεις κράτη που συμμετείχαν στην Ναυμαχία της Σαλαμίνας και κρατώντας ένα μικρό κλαδί ελιας.Επίσης συμμετείχαν  όλα τα σχολεία του Ιστορικού νησιού μας με τους σημαιοφόρους και παραστάτες  το άγημα και η μπάντα του Πολεμικού μας Ναυτικού καθώς και Ελληνικά/ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα.
Κατάθεση Στεφάνων :
ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ. Γιάννης Τσαβαρής,εκ μέρους της  Ένωσης Αποστράτων Πολεμικού Ναυτικού ο Ναύαρχος εα. Μ. Περβαινάς , εκ μέρους των Προσκόπων Ελλάδος,  Αντιδήμαρχος του Δήμου Αθηναίων κ.Ανδρεας Βαρελάς, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής κ.Σγουρου ο  κ. Βουδούρης Παναγιώτης,εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού Αντιναύαρχος Κοσμάς Χρηστιδης, Εκ μέρους του Λιμενικού Σώματος ο Αρχηγός Λ.Σ. Αντιναύαρχος Δημήτρης Μπαντιάς, Βετεράνος του Ρίμινι και της Μέσης ανατολής, εκ μέρους του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κουράκος, εκ μέρους του Προέδρου της βουλής των Ελλήνων ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Ιωάννης Τραγάκης καθώς και πρέσβεις 12 χωρών και Στρατιωτικοί ακόλουθοι : Η.Π.Α.ο Ναυτικός ακόλουθος , Ρωσία ο Στρατιωτικός/Ναυτικός Ακόλουθος, Ηνωμένο Βασίλειο η εκπρόσωπος της Βρετανικής Κυβέρνησης, Κύπρος ο Στρατιωτικός ακόλουθος, Ιταλία ο Ακόλουθος άμυνας,Πολωνία ο Στρατιωτικός ακόλουθος , Βενεζουέλα ο Πρέσβης,Τσεχία ο Πρέσβης, Λετονία ο Πρέσβης, Λιθουανία η Πρέσβης, Φιλιππίνες η Πρέσβης, Βιετνάμ ο Πρέσβης.

ΑΙΑΝΤΙΣ
www.salamis-aiantis.blogspot.com
Aiantis of Salamis/Facebook

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ