Με ολοκληρωτικό πόλεμο απειλούν τώρα οι ΗΠΑ το Ιράν για να κατευναστεί το Ισραήλ

Image
05-09-2012 13:45:00Με "ολοκληρωτικό πόλεμο" προειδοποιούν οι ΗΠΑ το Ιράν και στην παρούσα φάση δεν μπορεί να διευκρινιστεί αν αυτό αφορά "κίνηση καλής θέλησης προς το Ισραήλ" για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις από τις δηλώσεις του Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ κατά της επέμβασης ή αποετελούν πραγματικές απειλές.
Σύφωνα λοιπόν με δημοσίευμα των New York Times που αποτελεί την "φωνή" των Δημοκρατικών περιγράφεται μια κατάσταση πολεμικής προπαρασκευής στις ΗΠΑ για ένα ολοκληρωτικό πόλεμο, με κτυπήματα κατά των υποδομών της χώρας. 

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είναι έτοιμες πλέον να επιτεθούν, αναφέρει το δημοσίευμα σε όλα τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρινής ενέργειας, υδραγωγεία, διϋλιστήρια, ακόμα και πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου, προκαλώντας προβλήματα διαβίωσης στον στον άμαχο πληθυσμό του Ιράν εάν η Τεχεράνη δεν θέσει τέλος στο πυρηνικό της πρόγραμμα.

Οι Η.Π.Α σκέπτονται – αν και με «απροθυμία» όπως γράφει το δημοσίευμα - να δράσουν εναντίον του Ιράν κτυπώντας όλα εκείνα τα σημεία των στρατηγικών υποδομών που θα "γονατίσουν" την χώρα, αλλά το ερώτημα είναι αν μπορούν, αν έχουν τα όπλα για να το κάνουν αυτό σε μία χώρα των 80 εκατ. ψυχών με μεγάλη έκταση..

Θεωρούν ότι θα επιτύχουν αυτό που πέτυχαν και στο Ιράκ: Υην μετατροπή της χώρας σε ένα έθνος προβιομηχανικό, αφού θα έχουν καταστραφεί όλες οι υποδομές του.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;