“Ο Σημίτης έδωσε τα εκατ. για το θέατρο στην Αλβανία”ΤΟΝ ΚΑΡΦΩΝΕΙ Ο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ

O αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη βαραίνει το ΠΑΣΟΚ και τις ημέρες διακυβέρνησης του διαβίβασε στη Βουλή έγγραφο το οποίο αναφέρει ότι από τον Ιανουάριο του 2002, δηλαδή επί ημερών Κώστα
Σημίτη, έχει κατατεθεί από την Ελλάδα το ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ σε ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Αλβανίας, για την ανέγερση νέου κτιρίου Εθνικού Θεάτρου στα Τίρανα.

Επιπλέον σημειώνει ότι η συμφωνία αυτή έγινε στο πλαίσιο Διμερούς Συμφωνίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας και έκτοτε ο λογαριασμός παραμένει αδρανής. Kαλό θα ήταν βέβαια να ενημερωθούμε και τι ακριβώς λάβαμε εμείς ως αντάλλαγμα εφόσον η συμφωνία ήταν διμερής και….αναπτυξιακή!
Δεν παραλείπει βέβαια να τονίσει ότι «από πλευράς μας θεωρούμε σημαντική την υλοποίηση του έργου αυτού, λόγω της υψηλής συμβολικής αξίας που θα προσδώσει στις διμερείς πολιτιστικές σχέσεις με τη φίλη και γείτονα χώρα».
Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει ακόμη ότι τον Δεκέμβριο του 2001, στο πλαίσιο Διμερούς Συμφωνίας Αναπτυξιακής Συνεργασίας Ελλάδος-Αλβανίας, η χώρα μας είχε αναλάβει να στηρίξει με το ποσό αυτό την ανέγερση του νέου κτιρίου του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας, και αναφέρει ότι είχε προηγηθεί, σχετικά με το ζήτημα αυτό, κοινή δήλωση των τότε πρωθυπουργών των δύο χωρών κκ Σημίτη και Μάικο, κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Αθήνα, στις 12 Νοεμβρίου 1998.
Το έγγραφο του υπουργού Εξωτερικών διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, η οποία είχε καταγγείλει ότι «την ώρα που ο πολιτισμός εντός των συνόρων στενάζει, εκατομμύρια ευρώ μοιράζονται σε όμορες χώρες».


…………………………………………………………..

Η Goldman Sachs καρφώνει την εγκληματική συμμορία ΠΑΣΟΚ – Σημίτη

Εκείνο το οποίο ψιθυρίζει ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός, την απάτη της εισόδου της Ελλάδος στο ευρώ το 2001, ομολογεί ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs Μάικλ Σέργουντ, ο οποίος σε συνέντευξη στο αγγλικό Channel 4 και στο Bloomberg, καρφώνει τη συναλλαγή μεταξύ του χρηματοπιστωτικού κολοσσού με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Κώστα Σημίτη.
Ο Σέργουντ, αποκαλύπτει πως το καμουφλάρισμα του ελληνικού χρέους και το swap που μαγειρεύτηκε επί κυβέρνησης Σημίτη, ώστε να πληροί η Ελλάδα τις προϋποθέσεις ένταξης στο ευρώ, είναι μια συναλλαγή -όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- την οποία σίγουρα δεν θα επαναλαμβάναμε σήμερα!
Ο αντιπρόεδρος της Goldman Sachs παρουσιάστηκε μετανιωμένος για την εμπλοκή της εταιρείας στην απόκρυψη των πραγματικών στοιχείων, ώστε να ενταχθεί η Ελλάδα στο ευρώ, κατόπιν συνεργασίας με την κυβέρνηση Σημίτη. Μάλιστα το Bloomberg αναφέρει πως ο Σέργουντ ισχυρίστηκε ότι «υπάρχουν συναλλαγές ίδιας μορφής που μας έχουν παρουσιαστεί και από άλλα Ευρωπαϊκά κράτη, τις οποίες ωστόσο έχουμε απορρίψει επειδή αισθανθήκαμε πως δεν υπήρχε η απαραίτητη διαφάνεια γύρω από αυτά». Αποκαλυπτικά και όσα αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο για τις συνέπειες της ένοχης συναλλαγής Goldman Sachs και κυβέρνησης Σημίτη, το 2001: «η Goldman Sachs πούλησε στην Ελλάδα ένα παράγωγο το 2001 το οποίο είχε καλυμμένο ένα δάνειο, βοηθώντας την να πιάσει τους στόχους που είχαν τεθεί από την Ευρωζώνη. Η συμφωνία αυτή, κόστισε αργότερα στην Ελλάδα πολλά δισ. ευρώ και τα άσχημα οικονομικά της χώρας προκάλεσαν τα πακέτα στήριξης από την ΕΕ, όταν άρχισε η οικονομική κρίση».
Πολλά δισ.ευρώ λοιπόν, κόστισε η συμφωνία αυτή στην Ελλάδα, όμως το κόστος δεν αποτιμάται μόνο σε οικονομικούς όρους. Χιλιάδες αυτοκτονίες έρχονται να συμπληρώσουν το δραματικό σκηνικό της φτώχειας και της εξαθλίωσης του Ελληνικού Λαού. Η εκρηκτική ανεργία και η εκμηδένιση των παραγωγικών δομών δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας, την ίδια ώρα που οι αντεθνικές κυβερνήσεις περιφρονώντας την λαϊκή κατακραυγή, συνεχίζουν υποτακτικά να υπηρετούν τα συμφέροντα των διεθνών τοκογλύφων.
Η τραγωδία βεβαίως έχει τους δικούς της συγκεκριμένους υπεύθυνους. Αυτούς τους οποίους αποκρύπτει ή χαϊδεύει ένα σάπιο και αμαρτωλό Καθεστώς και τα κόμματα της αριστεράς και της δεξιάς. Ο Ελληνικός Λαός καλείται εδώ και χρόνια να πληρώσει σκληρά τα εγκλήματα πολιτικών απατεώνων, οι οποίοι όχι μόνο κυκλοφορούν ελεύθεροι, ανέγγιχτοι από τη Δικαιοσύνη, αλλά έχουν το θράσος να χαρακτηρίζουν τη Χρυσή Αυγή ως «εγκληματική οργάνωση».
Οι πραγματικοί εγκληματίες, τα κόμματα της κλεπτοκρατίας που σκοτώνουν τον Ελληνικό Λαό, θα κληθούν σύντομα να πληρώσουν και θα τιμωρηθούν παραδειγματικά. Για να συμβεί όμως αυτό, θα πρέπει να συντριβεί το τυραννικό Καθεστώς για να φέρει ο Λαός μας τη Χρυσή Αυγή του Ελληνισμού.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;