Γιατί να μην κάνομε την OKTANA κόμμα?

Κλέβοντας ένα κείμενο και διαστρεβλώνοντάς το σε σημείο αηδίας, θεωρείσαι, άραγε, λογοκλέπτης? Μέχρι να απαντηθεί αυτό το ερώτημα, σε κάθε περίπτωση, ευχαριστούμε τον τοίχο-τοίχο που μας έβαλε την ιδέα.

Γιατί, λοιπόν, να μην κάνομε την OKTANA κόμμα?

Τώρα που είναι της μόδας, τώρα που όλοι θέλουν να μας σώσουν, γιατί να μην προσπαθήσουμε να σωθούμε μόνοι μας και μαζί να σώσομε κι  όλους αυτούς που θέλουν να μας σώσουν?


Αυτοί που θέλουν να μας σώσουν, αυτοί είναι οι αληθινοί εχθροί της κοινωνίας μας, άλλοι τους ζαβωμένοι από λόξα αρχομανίας κι άλλοι γιατί μόνο να κρατάνε την κουτάλα της εξουσίας και να τρώνε τον άμπακο από τον Δημόσιο κορβανά ξέρουνε∙ ο καθένας ό,τι του νωγά, η κεφαλή του κι όλοι να βολευόμαστε!

Αλλά για να μη φανεί ότι είμαστε κι εμείς λοξοί κι αρχομανείς όπως όλοι οι άλλοι -δεν είμαστε σαν τους άλλους, είπαμε, θα τους το φέρουμε στο λάου-λάου.

Πρώτα απ' όλα εμείς δε θα συγκροτήσουμε άλλη μια κίνηση πολιτών, γιατί έχει βρομίσει ο κόσμος από δαύτες. Εμείς θα φτιάξομε μια ΜΚΟ –υπάρχουν και καλές ΜΚΟ. 

Δε λέμε πώς θα την κάνομε ούτε τι θα κάνομε με τη ΜΚΟ μας, αλλά θα κάνομε καλά πράγματα. Όπως κι ο Αλέξης ή ο Σταύρος, ενδεχομένως και ο έκπτωτος διάδοχος (sic) έτσι κι εμείς θα διαβεβαιώνομε ότι θα κάνομε όμορφα πράγματα, αλλά δε λέμε πώς θα τα κάνομε, αφού θα ακολουθήσει εξειδίκευση του προγράμματος. Γενικά, το μότο μας για το πρόγραμμα θα είναι: «Καν’ το όπως ο Αλέξης» ή «Καν’ το όπως ο Σταύρος», ή «Καν’ το όπως ο Κώτσος», ο καθένας διαλέγει ελεύθερα, αν και ο Κώτσος είναι μάλλον passé...

Επειδή το όνομα έχει σημασία, αλλά κι απ’ την άλλη, ο κόσμος βαριέται τα περίτεχνα ακρώνυμα όπως είναι η "OKTANA", ονόματα, μάλιστα, που παραπέμπουν σε όμορφα αλλά ξεχασμένα ποιήματα και τρέχα γύρευε τώρα. Για να μην μπερδεύεται ο κόσμος, λοιπόν, θα πούμε ότι είμαστε “Η Κίνηση των 1400″, αφού τόσοι γίναμε σήμερα στη σελίδα μας στο facebook!

Μπορεί στο μέλλον να μείνουμε λιγότεροι, γιατί έχουμε και κάτι μουτσουνοτεφτερόφίλους που ο Μεγάλος Αδελφός, ο παρανοϊκός αλγόριθμος του Ζούκερμπεργκ, τους κατεβάζει συνέχεια τα προφίλ και τους χάνουμε. Tα λεγόμενα τρολς, που τα αγαπάμε. Βέβαια, μπορεί να γίνουμε και περισσότεροι, αν όλοι όσοι έχομε λογαριασμό στο facebook καλέσουμε τους φίλους μας, αλλά αυτή είναι μια άλλη συζήτηση.

Ο αριθμός μας θα είναι το "1400" κι αν είναι η γενέθλια, ετούτη η στιγμή, αυτό δεν αλλάζει πια, το ποτάμι δε γυρίζει πίσω! 

Είναι και σημαδιακό, αν το καλοσκεφτεί κανείς, ότι 300 Σπαρτιάτες, 400 Θεσπιείς, 400 Θηβαίοι και ακόμα λίγοι Κρητικοί κι άλλοι Έλληνες και φιλέλληνες με ελληνική παιδεία, 300 κι αυτοί του μικρού συρφετού όλοι μας μαζί, σύνολο 1400 -σαφές το υπονοούμενο ότι όλοι μαζί είμαστε έτοιμοι να πεθάνομε για την πατρίδα, όπως οι πρόγονοί μας στη Μάχη των Θερμοπυλών!

Θα είμαστε οι “1400″ λοιπόν και θα αυτοπαρουσιαστούμε ως άνθρωποι Οικολόγοι -επειδή δεν θέλομε να συνεχιστεί η καταστροφή του φυσικού μας περίγυρου , Αγανακτισμένοι με τους γελοίους που μας κυβερνούν, Νεόπτωχοι της διπλανής πόρτας και Αυγοβόλοι άνθρωποι του μεροκάματου, της ανεργίας, της εργασίας, της αεργίας, της νοικουροσύνης, της αγοράς.

Αυτό δε λέει και το ακρώνυμο μας, η ΟΚΤΑΝΑ? Οικολογική Κίνηση Τετελεσμένα Αγανακτισμένων, Νεόπτωχων Αυγοβόλων, οι 1400!

Άνθρωποι που δεν έχουμε διατελέσει ούτε υπουργοί ούτε βουλευτές. Ούτε δήμαρχοι, ούτε αντιδήμαρχοι ούτε σύμβουλοι από αυτούς που μας συμβούλευσανε πώς θα φτάσομε σ' αυτό το χάλι που φτάσαμε και που βιώνει ο τόπος μας, μαζί με τον τόπο κι όλοι εμείς στο πετσί μας. Ούτε έγκριτοι δημοσιογράφοι, εγνωσμένης αξίας διατελέσαμε, ειρήσθω εν παρόδω.

Και φυσικά, θα προσπαθήσομε να είμαστε όλοι μαζί, πλούσιοι και φτωχοί, νέοι και γέροι, άσπροι και μαύροι, ολυμπιακοί και παναθηναϊκοί, προικισμένοι και μικροτσούτσουνοι, νυμφομανείς και ανέραστες, όμορφοι και άσχημοι, καπνιστές και αντικαπνιστές… 

Αρκεί να επιστρατεύουμε την κοινή λογική μας για να δούμε πως θα γίνει να μη μένει κανείς και συστηματικά, περισσότερο δυσαρεστημένος από τους υπόλοιπους.

Δηλαδή “όλοι μαζί μπορούμε”, όπως θα έλεγε κι ένας μεγάλος αρμεχτής τραπεζικών κεφαλαίων, γνωστός παράγων του εφοπλισμού και "ιδιοκτήτης" Μέσου Μαζικής Εξαπάτησης!

Θέσεις? Αρχές? Ιδεολογία?

Μάχη κατά των τεσσάρων "Π" που μαστίζουν την Ελληνική Κοινωνία, θα είναι το μότο μας: Ο Παραγοντισμός, ο Παρασιτισμός, η Παραβατικότητα και κυρίως ο Παλιμπαιδισμός όλων μας ανεξαιρέτως, ημών των ιδίων, που πάντα βρίσκομε μια δικαιολογία, μια ευκαιρία να κατηγορούμε κάποιους άλλους –ντόπιους ή ξένους- για τα χάλια μας, χωρίς ποτέ να κουνάμε τον δικό μας κώλο, που είμαστε όλο στα "like" με τους εξυπνακισμούς μας και μεμψιμοιρία για όλα τα υπόλοιπα!

Μάλιστα κύριε, οι ιδεολογίες έχουν πεθάνει μαζί με την πάλη των τάξεων. Ποιών τάξεων δηλαδή? Αν είχαμε ελληνικά εργοστάσια, μάλιστα! Θα είχαμε και εργατική τάξη. Αλλά η εργατική τάξη πέθανε μαζί με την εθνική παραγωγική βάση. Τους εμποροϋπαλλήλους που χάνουν τις δουλειές τους, δεν τους αποκαλείς εργατική τάξη, τους αποκαλείς? 

Τους μικρούς αγρότες, που τριάντα χρόνια τώρα τους έχεις κάνει μικροξενοδόχους και μεταπράτες του κόπου των μεταναστών κι εκμεταλλευτές μιας γενέθλιας γης που καθόλου δεν την σέβονται, δεν τους αποκαλείς εργατική τάξη, τους αποκαλείς?

Που είναι αυτή η εργατική τάξη, παρεκτός στους εγκέφαλους γρφειοκρατών?Ποια πάλη των τάξεων, μου λες, λοιπόν? Πάλη μεταξύ των ντενεκέδων και των λαμογιότατων, είναι το μόνο που συμβαίνει στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας σήμερα!

Και ξεχάστε αγαπητή μου θαυμάστρια του Φουκουγιάμα ότι έχει έρθει το τέλος της ιστορίας, γιατί δεν έχει έρθει! Οι επιχειρήσεις χρεοκοπούν, οι λαοί ποτέ!

Επομένως, γιατί να ασχολούμαστε με τους φαύλους και τους άλλους Φαήλους?

Εμείς κοιτάμε μόνο μπροστά!

Το θέμα δεν είναι να πούμε πως εκφράζουμε τον σύγχρονο απολιτίκ μαλάκα, τον τρέντυ, τον χίπστερ, τον κάγκουρα, τον κλαρινογαμπρό, τον μετροσέξουαλ, την ξιπασμένη, τη λαϊκιά, τη μπλαζέ, τη “δεύτερη”… γενικώς όποιον λέει “Α, εγώ δεν ασχολούμαι μ’ αυτά”!
Όχι! Χαζός είσαι φίλε μου? Δεν είσαι. Εμείς δε χωρίζομε τους ανθρώπους σε τόσες πολλές κατηγορίες. Εμείς χωρίζομε τους ανθρώπους σε έξυπνους και βλάκες. Εμείς χωρίζομε τους ανθρώπους σε έντιμους και σε πεζεβένγκηδες.

Η βλακεία είναι αήττητη, και πολιτικοί μας αντίπαλοι είναι πρωτίστως, οι βλάκες!

Οι άλλοι μεγάλοι εχθροί, οι λαμογιότατοι που σήμερα λυμαίνονται τις ζωές μας, αυτοί που έχουν καταληστέψει τον δημόσιο πλούτο και που ζητάνε πάλι την ψήφο μας, είναι κι αυτοί αντίπαλοι, αλλά αν δουλέψει κανείς μεθοδικά θα τους εντοπίσει όλους αυτούς σε λίγους μήνες. Και ξέρεις μετά: Όχι φυλακίσεις και τα ρέστα, για να συνεχίζομε να τους ταϊζομε, έστω και έγκλειστους, από τον δημόσιο κορβανά.

Οχι κύριε! Ο άλλος έκανε τον Αυτοκράτορα της Κίνας, κηπουρό και δεν μπορούμε εμείς να βάλομε π.χ. τον παρασυνταγματολόγο που παριστάνει τον αναπληρωτή "πρωθυπουργό", να σκουπίζει κάθε πρωί, 6 με 9 που ανοίγουν τα μαγαζία, γύρω από το άγαλμα του πραγματικού Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη? Στην αρχή τουλάχιστον, θα αυξηθεί και η εμπορική κίνηση της περιοχής, από τους περίεργους επισκέπτες. Αν διασκορπίζαμε μερικές δεκάδες νυν ή πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς, τραπεζίτες και λοιπά άξια και λαμπρά τέκνα του καταρρέοντος συστήματος σε διάφορα τουριστικά θέρετρα της χώρας, να καθαρίζουν τις παραλίες κατά την επόμενη τουριστική σεζόν, δεν θα εδημιουργείτο, τάχα, ένα πρότυπο και δυναμικό κανάλι ανάπτυξης μέσα στην ελληνική τουριστική αγορά?

Δυστυχώς δεν μπορούμε ν' αγοράσομε χώρο σε free press φυλλάδες για να πιάσουμε και τους ηλεκτρονικά αναλφάβητους ψηφοφόρους, εκτός κι αν βρεθεί κανένας βαρεμένος να κάνει κανένα ρεπορτάζ, αλλά εξαιρετικά χλωμό θα πρέπει να θεωρείται αυτό.

Πάντως, θα μπορούμε, προεκλογικά, να φυτεύομε ραπανάκια σε ελεύθερους χώρους και να δωρίζομε τους καρπούς των κόπων μας στα συσσίτια που αυγατίζουν, να φοράμε μεγάλα κοκάλινα γυαλιά χωρίς τζάμια, γιατί ποιανού περισσεύουν λεφτά για επιδιορθώσεις κοκάλινων γυαλιών κι αν μας κάνει κέφι και γουστάρομε, να ποζάρουμε με τη γλώσσα έξω και να φωτογραφιζόμαστε φορώντας μπλουζάκια με στάμπα εκλεκτή από τον "τοίχο" μας και λεζάντα, “Όχι στην Καταστροφή των Χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο”! Δικός μας λογαριασμός.

Γενικά, ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στην OKTANA, αρκεί να μην ενοχλεί τους άλλους γύρω του.


Θα φτιάξουμε και web tv, όπου θα ανεβάζουμε εκπομπές στις οποίες θα συνομιλούμε για τα προβλήματά τους με ανθρώπους της διπλανής πόρτας: εφοπλιστές, μπακούρια, νταβατζήδες, βαποράκια, τσατσάδες, κλακαδόρους, εργολάβους, μοδίστρες, βιομήχανους, μπούμαν, τσαγκάρηδες, χρυσοθήρες, μπράβους, ποδοσφαιριστές, μπαλαρίνες, καλντεριμιτζούδες, κράχτες και μπασίστες.




Όσοι από αυτούς τους παραπάνω δεν είναι ντενεκέδες ούτε κλέβουν από το παγκάρι της εκκλησίας του Δήμου, όλο και θα έχουν κάποια ιδέα για το πως θα γίνει η καθημερινή μας μιζέρια λίγο καλύτερη, κάθε μέρα και λίγο καλύτερη, έτσι που είμαστε γονατισμένοι στα τέσσερα –κατά που αρέσκεται κι ο δισέγγονος της λογοτέχνισσας που παριστάνει τον πρωθυπουργό μας, μήπως κι αρχίσομε, σιγά-σιγά, να βλέπομε προκοπή, ανεξαρτήτως επαγγελματικού προσανατολισμού.

Μοναδική απαράβατη αρχή θα πρέπει να είναι ο αποκλεισμός των ηλιθίων και δεν θα επιτρέπονται στην ΟΚΤΑΝΑ οι βλάκες, παρόλο που όπως όλοι γνωρίζουμε, το σημειώσαμε και παραπάνω: Η βλακεία είναι αήττητη!

Καλή εβδομάδα σε όλες και σε όλους κι ας μην ξεχνάμε: Ακόμα και η καμαριέρα, αντιστάθηκε!


Υ.Γ. Είμαστε και LTGB friendly.
Posted by

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ