Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κούρδοι: "Αυτονομία σε 20 περιοχές με δική τους Βουλή"!


15-10-2012 18:47:08
Στην Τουρκία "άρχισαν τα όργανα" μετά την δήλωση του αντιπροέδρου του Κουρδικού κόμματος ''Ειρήνη και Δημοκρατία''για δημιουργία 20 αυτόνομων περιοχών με δική τους Βουλή κατά την διάρκεια συνεδρίου του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα.
Ο κ.Ντερμιτάς,αντιπρόεδρος του κόμματος ''Ειρήνη και Δημοκρατία''δήλωσε :
''Άμα αυτή η πρόταση δεν γίνει αποδεκτή,τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε για την αυτονόμηση των περιοχών του Κουρδιστάν.H απαίτηση για την περιγραφή της κατάστασης και η απαίτηση για εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα του καθενός είναι απαραίτητη για τον κουρδικό λαό. Εάν αυτά τα αιτήματα δεν γίνουν αποδεκτά,κάθε άλλη εναλλακτική δεν θα γίνει αποδεκτή από τον κουρδικό λαό''Πλέον είναι φανερό πως η κατάσταση που επικρατεί στην ανατολική Τουρκία είναι εκτός ελέγχου (η οποία χειροτέρεψε κατά πολύ μετά την ανάμειξη της Τουρκίας στα εσωτερικά της Συρίας, και το πληρώνει ακριβά αυτό) έχει πλέον σοβαρέψει τόσο, ώστε πλέον να μιλάνε ανοικτά πλέον για αυτονόμηση περιοχών αλλά και για εκπαίδευση στην μητρική γλώσσα των μειονοτήτων και όχι στην τούρκικη.

Η ειρωνία πάντως είναι ότι ξεπληρώνεται με το ίδιο νόμισμα, ως προς αυτά που χρόνια πράττει στη Θράκη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...