Ισραήλ: Ξεκινά η «Austere Challenge 2012»


18-10-2012 19:54:09



Από τις 17 Οκτωβρίου αμερικανικά στρατεύματα και ο εξοπλισμός έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της Αεροπορίας του Ισραήλ  για να συμμετάσχουν στην  μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία  «Austere Challenge 2012» που έχει διεξαχθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ.
Ο Ισραηλινός αξιωματικός αν και δεν έδωσε ακριβείς ημερομηνίες έναρξης της μεγάλης κοινής άσκησης , αρκέστηκε να πει ότι θα ξεκινήσει προς το τέλος του Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου διευκρινίζοντας παράλληλα ότι θα διαρκέσει  "περίπου τρεις εβδομάδες."
Ο αντιπτέραρχος της USAF Craig Franklin δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ή άσκηση  "Austere Challenge 2012" (AC12) είναι αμυντικού χαρακτήρα  και δεν σχετίζεται με την πυρηνική κρίση του Ιράν, ή με άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και εξελίξεις ή  με τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

"Ενώ το σενάρια στον τύπο αναφέρουν ότι η άσκηση πραγματοποιείται  λόγω της συνολικής κατάστασης στη Μέση Ανατολή, ή άσκηση με την ονομασία AC12 δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός της επικαιρότητας», διευκρίνισε.
Από την πλευρά του ο Ισραηλινός ταξίαρχος Nitzan Nuriel  επικεφαλής του σχεδιασμού της άσκησης στο επιτελείο του ισραηλινού Στρατού εμφανίστηκε λιγότερο διπλωματικός: "Ο καθένας μπορεί να πάρει οποιοδήποτε είδος μηνύματος θέλει από αυτήν την άσκηση,"
 Παρά τις μειώσεις προσωπικού στην άσκηση θα συμμετάσχουν συνολικά 3.500 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και 1.000 ισραηλινοί . Η άσκηση αυτή και ασχέτως της δήλωσης του Αμερικανού αντιπτεράρχου αποτελεί ένα σαφές μήνυμα την Τεχεράνη εν μέσω εντάσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της , το οποίο το Ισραήλ και η Ουάσιγκτον θεωρούν ότι αποσκοπεί στην κατασκευή πυρηνικών όπλων και μόνο.
Τα στρατεύματα θα εκπαιδευτούν στα αντιαεροπορικά ,αντιπυραυλικά συστήματα και την αντιαεροπορική «ομπρέλα» του Ισραήλ καθώς   και στην την τελευταία έκδοση του αντιπυραυλικού συστήματος Arrow  που αναπτύχθηκε από κοινού από ΗΠΑ και Ισραήλ..Η διοίκηση και λειτουργίες ελέγχου θα παρέχονται από μονάδες επιφανείας του Ναυτικού των ΗΠΑ .
Το συνολικό κόστος της άσκησης είναι 38 εκατομμύρια δολάρια, με το μερίδιο των Ηνωμένων Πολιτειών να ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια δολάρια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια