Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ισραήλ: Ξεκινά η «Austere Challenge 2012»


18-10-2012 19:54:09Από τις 17 Οκτωβρίου αμερικανικά στρατεύματα και ο εξοπλισμός έχουν αρχίσει να καταφθάνουν στο Ισραήλ, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματικό της Αεροπορίας του Ισραήλ  για να συμμετάσχουν στην  μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση με την επωνυμία  «Austere Challenge 2012» που έχει διεξαχθεί μεταξύ ΗΠΑ και Ισραήλ.
Ο Ισραηλινός αξιωματικός αν και δεν έδωσε ακριβείς ημερομηνίες έναρξης της μεγάλης κοινής άσκησης , αρκέστηκε να πει ότι θα ξεκινήσει προς το τέλος του Οκτωβρίου ή στις αρχές Νοεμβρίου διευκρινίζοντας παράλληλα ότι θα διαρκέσει  "περίπου τρεις εβδομάδες."
Ο αντιπτέραρχος της USAF Craig Franklin δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ή άσκηση  "Austere Challenge 2012" (AC12) είναι αμυντικού χαρακτήρα  και δεν σχετίζεται με την πυρηνική κρίση του Ιράν, ή με άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και εξελίξεις ή  με τις εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

"Ενώ το σενάρια στον τύπο αναφέρουν ότι η άσκηση πραγματοποιείται  λόγω της συνολικής κατάστασης στη Μέση Ανατολή, ή άσκηση με την ονομασία AC12 δεν συνδέεται με κάποιο συγκεκριμένο γεγονός της επικαιρότητας», διευκρίνισε.
Από την πλευρά του ο Ισραηλινός ταξίαρχος Nitzan Nuriel  επικεφαλής του σχεδιασμού της άσκησης στο επιτελείο του ισραηλινού Στρατού εμφανίστηκε λιγότερο διπλωματικός: "Ο καθένας μπορεί να πάρει οποιοδήποτε είδος μηνύματος θέλει από αυτήν την άσκηση,"
 Παρά τις μειώσεις προσωπικού στην άσκηση θα συμμετάσχουν συνολικά 3.500 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και 1.000 ισραηλινοί . Η άσκηση αυτή και ασχέτως της δήλωσης του Αμερικανού αντιπτεράρχου αποτελεί ένα σαφές μήνυμα την Τεχεράνη εν μέσω εντάσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της , το οποίο το Ισραήλ και η Ουάσιγκτον θεωρούν ότι αποσκοπεί στην κατασκευή πυρηνικών όπλων και μόνο.
Τα στρατεύματα θα εκπαιδευτούν στα αντιαεροπορικά ,αντιπυραυλικά συστήματα και την αντιαεροπορική «ομπρέλα» του Ισραήλ καθώς   και στην την τελευταία έκδοση του αντιπυραυλικού συστήματος Arrow  που αναπτύχθηκε από κοινού από ΗΠΑ και Ισραήλ..Η διοίκηση και λειτουργίες ελέγχου θα παρέχονται από μονάδες επιφανείας του Ναυτικού των ΗΠΑ .
Το συνολικό κόστος της άσκησης είναι 38 εκατομμύρια δολάρια, με το μερίδιο των Ηνωμένων Πολιτειών να ανέρχεται στα 30 εκατομμύρια δολάρια.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...