Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ποια είναι η Strategic Initiatives που εξαγοράζει τη Δωδώνη


Εχοντας αποδείξει επανειλημμένα το ζωτικό μας ενδιαφέρον για τη βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε. και προσδοκώντας να χυθεί άπλετο φως σε μια διαδικασία η οποία έως τώρα παρουσιάζει πολλά σκοτεινά σημεία, θα θέλαμε να γνωστοποιήσουμε ορισμένα κρίσιμα στοιχεία που ήρθαν εν γνώσει μας για την εταιρεία STRATEGIC INITIATIVES UK LLP, συνεργάτη της SIMOS FOOD GROUP στο πλαίσιο της διαδικασίας για την απόκτηση του πακέτου μετοχών της ΔΩΔΩΝΗ:-Η εταιρεία STRATEGIC INITIATIVES UK LLP, συνεργάτης της SIMOS FOOD GROUP, έχει έδρα στο Λονδίνο, ως εκπρόσωποι δε της εταιρείας παρουσιάζονται:
-Η εταιρεία SI CAPITAL PARTNERS LTD, με έδρα στις Βρετανικές Παρθένες Νήσους
-Η κυρία Έλενα Λόκτεβα, με έδρα τη Μόσχα, η οποία φέρεται ως συνεταίρος και Οικονομική Διευθύντρια της SICP
-Ο κύριος Ρούντυ Αμιρκανιάν, με έδρα το Άμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Διευθύνων Συνέταιρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της SICP.
-Η εταιρεία STRATEGIC INITIATIVES UK LLP εμφανίζεται να έχει για την περίοδο 2009 – 2011 τα παρακάτω οικονομικά στοιχεία (σε λίρες):

2011
2010
2009
Σύνολο παγίων
£ 90.667
£0
£0
Χρεώστες
£ 152.235
£462.050
£919.155
Μετρητά διαθέσιμα
£ 31.582
£11.680
£143.999
Πιστωτές
£ 49.353
£25.745
£231.791
Ίδια κεφάλαια
£ 225.130
£447.984
£831.362
Εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται ότι η STRATEGIC INITIATIVES UK LLP είναι ουσιαστικά μία εταιρεία Ιδιωτικών Επενδυτικών Κεφαλαίων (Private Equity), η οποία δύναται να αντλεί κεφάλαια με διάφορους τρόπους (π.χ. μέσω τραπεζικού δανεισμού) και να προβαίνει σε ενέργειες εξαγορών. Το πιο πιθανό είναι ότι αυτός ο δανεισμός θα μεταβιβαστεί στη ΔΩΔΩΝΗ, όπως είχε γίνει και στην περίπτωση της WIND παλαιότερα, όπως υπάρχει και ο κίνδυνος να μεταβιβαστούν στη γαλακτοβιομηχανία και τα χρέη της SIMOS FOOD GROUP, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στην κεφαλαιακή της επάρκεια. Πέραν τούτου, είναι γνωστό ότι οι δραστηριότητες τέτοιων εταιρειών επενδυτικών κεφαλαίων εμπεριέχουν μεγάλο ποσοστό ρίσκου, σε σημείο που να υπάρχει εύλογη ανησυχία αναφορικά με τις αλυσιδωτές επιπτώσεις που θα έχει στη ΔΩΔΩΝΗ μία οποιαδήποτε ζημιογόνος επιχειρηματική κίνηση από το μεγαλομέτοχο αυτής.

-Η καθ’ αυτό μετοχική σύνθεση της STRATEGIC INITIATIVES UK LLP παραμένει αδιαφανής, το οποίο σημαίνει ότι στην εν λόγω εταιρεία μπορεί κάλλιστα να συμμετέχουν ανταγωνιστές της ΔΩΔΩΝΗ, ή ακόμα και Έλληνες επιχειρηματίες που αποσκοπούν να επαναπατρίσουν ανωδύνως κεφάλαια που είχαν βγάλει στο εξωτερικό. Μάλιστα, η εταιρεία παρουσιάζεται από τους εκπροσώπους της ως «ΡωσοΓαλλοΒρετανοΕλληνικός Όμιλος» (!), χωρίς να δίνονται περαιτέρω στοιχεία. Στην ουσία, οι μετοχές της ΔΩΔΩΝΗ μεταβιβάζονται αυτή τη στιγμή στον... κανένα, και υπάρχει ο κίνδυνος μετά από ένα δεδομένο χρονικό διάστημα να μεταβιβαστούν οι μετοχές ή να μεταφερθεί η έδρα της εταιρείας χωρίς να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα και το μέλλον της ΔΩΔΩΝΗ, μίας εταιρείας με ιστορία 50 ετών, στην οποία βασίζεται το μεγαλύτερο μέρος της ανάπτυξης της Περιφέρειας της Ηπείρου.
-Με βάση τα παραπάνω στοιχεία για την εικόνα του συνεργάτη της SIMOS FOODS GROUP, επαναδιατυπώνουμε το ερώτημα πώς είναι δυνατόν ο αντιπρόσωπος της ΔΩΔΩΝΗ που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις οφειλές του προς τη γαλακτοβιομηχανία, να εγγυάται την ανάπτυξη της γαλακτοβιομηχανίας στην εγχώρια και διεθνή αγορά και αυτό να γίνεται πιστευτό από τον πωλητή των μετοχών!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...