Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν έτοιμος να στείλει στρατό στην Κύπρο το 1983

 Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν έτοιμος να στείλει στρατό στην Κύπρο το 1983
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν έτοιμος να στείλει στρατεύματα στην Κύπρο όταν το ψευδοκράτος ανακήρυξε την ανεξαρτησία του το 1983.
Το τουρκικό πρακτορείο Anadolou επικαλείται απόρρητα έγγραφα των Βρετανών σύμφωνα με τα οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προτείνει το 1983 στον τότε Κύπριο πρόεδρο Σπύρο Κυπριανού, την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, λίγες ώρες έπειτα από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της «ΤΔΒΚ».
Ο Κυπριανού μετά από συνάντηση που είχε με την Θάτσερ στο Λονδίνο μετέφερε στον Παπανδρέου τις επιφυλάξεις της και η αποστολή δεν έγινε ποτέ.

Από τα ίδια έγγραφα προκύπτει ότι αρκετές χώρες ήταν έτοιμες να αναγνωρίσουν τα κατεχόμενα κι αυτό ανησυχούσε τη Βρετανία.
Αναφέρεται μάλιστα ότι ο τότε Βρετανός ΥΠΕΞ είχε δώσει εντολή στους πρέσβεις που είχε η Βρετανία σε έξι μουσουλμανικές χώρες να πιέσουν για να μην αναγνωριστούν τα κατεχόμενα.
 http://www.tribune.gr/history/news/article/153302/o-andreas-papandreou-itan-etimos-na-stili-strato-stin-kipro-to-1983.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ