Η δημοκρατική ευρώπη ζητά να πεθάνουν οι ανάπηροι για να πληρώνονται οι νταβατζήδες!!!

Μοσκοβισί σε Χουντή: Δεν έχουμε λάβει ισοδύναμα, για να μην μειωθούν οι αναπηρικές συντάξεις

Τι απάντησε στο ευρωβουλευτή της ΛΑΕ Νίκο Χουντή, ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, για την μείωση 25% στη βασική σύνταξη λόγω αναπηρίας, που προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο
Adtech Ad
«Μέχρι σήμερα, η Επιτροπή δεν έχει λάβει προτάσεις για ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να μη μειωθούν οι συντάξεις των ατόμων με αναπηρία», δηλώνει ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή.
AdTech Ad
Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής, στην ερώτησή του, επεσήμαινε ότι, «ο εφαρμοστικός νόμος του 3ου Μνημονίου προβλέπει περαιτέρω μείωση κατά 25% της βασικής σύνταξης λόγω αναπηρίας με ποσοστό 67% έως και 79,99%, καθιερώνοντας έτσι την αναπηρική σύνταξη στα 270 ευρώ».
Καταλήγοντας, ο Νίκος Χουντής ζητούσε από την Κομισιόν να πληροφορηθεί αν η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις ισοδύναμων μέτρων, προκειμένου να μη μειωθούν οι αναπηρικές συντάξεις και αν η Κομισιόν θα εξέταζε θετικά τέτοιες προτάσεις.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, στην απάντησή του, αφού υπενθυμίζει ότι, «όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο Συνεννόησης, οι θεσμοί “είναι έτοιμοι να λάβουν υπόψη τους τα άλλα διαρθρωτικά μέτρα παραμετρικού χαρακτήρα ισοδύναμου αποτελέσματος στο πλαίσιο του συστήματος συνταξιοδότησης, σε αντικατάσταση ορισμένων μέτρων”…», «καρφώνει» την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας ότι, «Μέχρι σήμερα, η Επιτροπή δεν έχει λάβει τέτοιου είδους εισηγήσεις (για ισοδύναμα μέτρα) σχετικά με το κατώτερο ύψος συντάξεων για τα άτομα με αναπηρία».
Μοσκοβισί: Δεν έχουμε λάβει ισοδύναμα για να μη μειωθούν οι αναπηρικές συντάξεις «Η Κομισιόν δεν έχει λάβει από την ελληνική κυβέρνηση προτάσεις ισοδυνάμων για να μη μειωθούν οι αναπηρικές συντάξεις». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΛΑΕ, ως δήλωση του Πιερ Μοσκοβισί, ο οποίος απαντούσε σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του κόμματος Νίκου Χουντή.

www.dikaiologitika.gr
Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, στην ερώτησή του προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων επεσήμαινε ότι «ο εφαρμοστικός νόμος του 3ου Μνημονίου προβλέπει περαιτέρω μείωση κατά 25% της βασικής σύνταξης λόγω αναπηρίας με ποσοστό 67% έως και 79,99%, καθιερώνοντας έτσι την αναπηρική σύνταξη στα 270 ευρώ». Καταλήγοντας, ο Νίκος Χουντής ζητούσε από την Κομισιόν να πληροφορηθεί αν η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει προτάσεις ισοδύναμων μέτρων, προκειμένου να μη μειωθούν οι αναπηρικές συντάξεις και αν η Κομισιόν θα εξέταζε θετικά τέτοιες προτάσεις. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο κ. Μοσκοβισί, στην απάντησή του, αφού υπενθυμίζει ότι, «όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο Συνεννόησης, οι θεσμοί “είναι έτοιμοι να λάβουν υπόψη τους τα άλλα διαρθρωτικά μέτρα παραμετρικού χαρακτήρα ισοδύναμου αποτελέσματος στο πλαίσιο του συστήματος συνταξιοδότησης, σε αντικατάσταση ορισμένων μέτρων”…», «καρφώνει» την ελληνική κυβέρνηση, τονίζοντας: «Μέχρι σήμερα, η Επιτροπή δεν έχει λάβει τέτοιου είδους εισηγήσεις (για ισοδύναμα μέτρα) σχετικά με το κατώτερο ύψος συντάξεων για τα άτομα με αναπηρία». H απάντηση του Επιτρόπου Πιερ Μοσκοβισί σε ερώτηση του Ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή δεν αφορά στο προσχέδιο του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, αλλά στις υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο, έχει δε προφανώς γραφτεί πριν από την αποστολή του προσχεδίου στους θεσμούς, απαντά η πλευρά του υπ. Εργασίας. Η απάντηση του Επιτρόπου όχι απλώς δεν «ξεμπροστιάζει» το Υπουργείο Εργασίας, όπως γράφουν τα χαλκεία της παραπληροφόρησης, αλλά δείχνει ξεκάθαρα τι θα γινόταν αν δεν υπήρχε η μεταρρύθμιση και εφαρμόζονταν όπως είχαν οι προβλέψεις του μνημονίου. Η πρόταση της κυβέρνησης, αντιθέτως, στο άρθρο 7 προβλέπει ρητά την εξαίρεση από κάθε μείωση των αναπηρικών συντάξεων του νόμου 612/1977 ενώ για τις υπόλοιπες ο υπολογισμός θα γίνει στο υψηλότερο επίπεδο της νέας εθνικής σύνταξης και όχι στα 360 ευρώ που προέβλεπε το άρθρο 2 του νόμου 3863/2010, τα οποία ήδη θα είχαν γίνει 343 λόγω του συστήματος αναπροσαρμογής του νόμου αυτού. Το κόστος των προστατευτικών αυτών ρυθμίσεων έχει συνυπολογιστεί στα ποσοτικά στοιχεία που έχουν αποσταλεί στους θεσμούς. Το Υπουργείο βρίσκεται, άλλωστε, σε διάλογο με την ΕΣΑΜΕΑ για να εξασφαλιστεί η πληρέστερη προστασία των ατόμων με αναπηρία.

www.dikaiologitika.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια