Νέα απάντηση από τον Ιάσονα Σχινά μετά την κατακραυγή για το διορισμό συγγενών του

 Νέα απάντηση από τον Ιάσονα Σχινά μετά την κατακραυγή για το διορισμό συγγενών του
Αθήνα
Με νέα απάντηση επανέρχεται ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονας Σχινάς- Παπαδόπουλος, σε μία προσπάθεια να αποκρούσει το κύμα αρνητικών σχολίων που προκάλεσε η προηγούμενη απάντησή του προς την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», σχετικά με τους διορισμούς συγγενών και μίας φίλης του σε υπουργικό γραφείο και το Μαξίμου.

Στη νέα του απάντηση που δημοσιεύεται στην Αυγή επικαλείται πολιτικά επιχειρήματα και όχι τους αγώνες των προγόνων του που προκάλεσαν κατακραυγή.


Όπως υποστηρίζει, οι μετακλητοί υπάλληλοι αποτελούν τοποθετήσεις με ημερομηνία λήξεως, αφού πρόκειται για θέσεις ορισμένου χρόνου και επιλέγονται κατά κανόνα με πολιτικά κριτήρια, αν δηλαδή πιστεύουν στο πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης κι εφόσον χαίρουν της εμπιστοσύνης του υπουργού από τον οποίο προσλαμβάνονται.

«Αλλά να είμαστε καθαροί χωρίς μισόλογα, οι ίδιοι που μέσα στην κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού επιτάσσουν την αποπολιτικοποίηση του κράτους αξιώνουν τώρα και την αποκομματικοποίηση της ίδιας της κυβέρνησης αναζητώντας νέους Παπαδήμους που θα διατηρήσουν την πρότερη κατάσταση» αναφέρει στο νεώτερο κείμενό του, για να προσθέσει: «Ως εκ τούτου για το μόνο λόγο που οφείλω να απολογηθώ, είναι που δεν πρόλαβα να ανοίξω εγώ, να ανοίξουμε εμείς αυτή τη κουβέντα για το τι σημαίνει κράτος, τι πολιτική και τη συνέπεια».

«Στον κιτρινισμό και στην σπέκουλα ο ρόλος της Αριστεράς και της νεολαίας είναι να σηκώνει τείχη» Καταλήγει ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τους διορισμούς της μητέρας και του αδερφού και της φίλης του νέου γραμματέα Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ τους έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Πρώτο Θέμα. Συγκεκριμένα, ο αδερφός του Ορέστης διορίστηκε στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, η μητέρα του στο γραφείο του υπουργού Υγείας, το ίδιο και μία 25χρονη στενή του φίλη, ενώ ο πατέρας του φέρεται εργάζεται στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, «Στο Κόκκινο».

Αμεσως μετά τη δημοσίευση της σχετικήw είδησης από το «Πρώτο Θέμα» ο κ. Σχινάς-Παπαδόπουλος απάντησε με ένα κείμενο που έφερε τον τίτλο: «Τους ρουφιάνους δεν τους φοβηθήκαμε ποτέ. Κατάλαβες Πρώτο Φλέμα»;

«Ποτέ δεν ζητήσαμε, ποτέ δεν περιμέναμε ανταμοιβή, το κόμμα μας ζήτησε να βάλουμε πλάτη και βάλαμε, γιατί αυτό είναι το σωστό, γιατί πάντα στην Αριστερά χρωστάμε και δεν μας χρωστάει» σημειώνε στο πρώτο κείμενο-απάντηση ο Ιάσονας Σχινάς Παπαδόπουλος.

Η κατακραυγή ωστόσο που προκάλεσε το γεγονός ότι ο γραμματέας του της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ επικαλείτο τους πολιτικούς αγώνες της οικογένειάς του για την Αριστερά και τη Δημοκρατία, προκειμένου να δικαιολογήσει τους διορισμούς των συγγενών του, προκάλεσε προβληματισμό στο κυβερνών κόμμα τον οδήγησε τον ίδιο στη δημοσίευση νέου κειμένου.

Αναλυτικά το νέωτερο κείμενό του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου που αναρτήθηκε στην Αυγή:

«Το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος, που με αφορμή την οικογένεια μου επιχειρεί να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσει την αίσθηση στη κοινή γνώμη πως εν τέλει είμαστε όλοι "το ίδιο" με υποχρεώνει να τοποθετηθώ για ένα ζήτημα κατ αρχήν πολιτικό το οποίο επιχειρείται να εμφανιστεί προσωπικό. Οφείλουμε λοιπόν να επαναφέρουμε τον ορθό λόγο απέναντι στο λαϊκισμό, την σπέκουλα και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

»Η υπόθεση της διαχείρισης-μετασχηματισμού του κράτους, είναι μια κουβέντα που - λόγω της μεταπολιτευτικής εμπειρίας και του πελατειακού κράτους που δόμησαν τα κόμματα του πάλαι ποτέ δικομματισμού- αποτελεί ταμπού για τη κοινωνία. Σε αυτήν και μόνο, όπως και στους νέους που στήριξαν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ είμαι υποχρεωμένος να δώσω μια απάντηση και αυτό θα κάνω.

»Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα. Οι μόνοι διορισμοί που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει στο δημόσιο στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του είναι οι απολυμένοι της κυβέρνησης Σαμαρά και αυτό μετά από αγώνες του λαού και σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του αμιγώς κυβερνητικού μηχανισμού, οφείλω να είμαι ξεκάθαρος. Θεωρώ προφανή και απολύτως θεμιτή την τοποθέτηση σε αυτόν, ανθρώπων που πιστεύουν στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν επεξεργαστεί, παλεύουν για αυτό και έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να το φέρουν εις πέρας. Τα ΦΕΚ τοποθέτησης προσώπων λοιπόν που οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής έφεραν στο προσκήνιο και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ονόματα μελών της οικογενείας μου δεν είναι τίποτα περισσότερο από τοποθετήσεις ορισμένου χρόνου και έχουν ημερομηνία λήξης την εκάστοτε εκλογική διαδικασία γιατί πολύ απλά πρόκειται για πολιτικές-μετακλητές θέσεις (οι οποίες έχουν μειωθεί κατά 25% από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) και όχι για μόνιμους διορισμούς σε κάποια υπηρεσία ή οργανισμό. Κανένας διορισμός λοιπόν, κανένα ρουσφέτι. Είναι σαφές πως τον στενό κυβερνητικό σχεδιασμό καλούνται να υλοποιήσουν και να στηρίξουν άνθρωποι που χαίρουν της πολιτικής και προσωπικής εμπιστοσύνης του εκάστοτε υπουργού και του πρωθυπουργού. Εκτός εάν όσοι σήμερα καταγγέλλουν έχουν την απαίτηση να παραμείνουν οι δικοί τους ΕΚΛΕΚΤΟΙ στα κυβερνητικά επιτελεία την στιγμή που βάζουν τρικλοποδιές σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης.

»Αλλά να είμαστε καθαροί χωρίς μισόλογα, οι ίδιοι που μέσα στην κυριαρχία του νεοφιλελευθερισμού επιτάσσουν την αποπολιτικοποίηση του κράτους αξιώνουν τώρα και την αποκομματικοποίηση της ίδιας της κυβέρνησης αναζητώντας νέους Παπαδήμους που θα διατηρήσουν την πρότερη κατάσταση.

»Ως εκ τούτου για το μόνο λόγο που οφείλω να απολογηθώ, είναι που δεν πρόλαβα να ανοίξω εγώ, να ανοίξουμε εμείς αυτή τη κουβέντα για το τι σημαίνει κράτος, τι πολιτική και τη συνέπεια.

»Στον κιτρινισμό και στην σπέκουλα ο ρόλος της Αριστεράς και της νεολαίας είναι να σηκώνει τείχη»...
 http://news.in.gr/greece/article/?aid=1500052484

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Πες μου ποιος σε διόρισε ... να σου πω ποιος είσαι!