«Μπλόκο» ΔΝΤ προς την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/665694/mploko-dnt-pros-tin-kyvernisi-gia-to-asfalistiko#ixzz3yqVDYrMY

«Μπλόκο» ΔΝΤ προς την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό
Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό έχει ήδη απορριφθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σύμφωνα μ πληροφορίες, ενώ παράλληλα ζητάει να υπάρξουν άμεσες περικοπές στις κύριες συντάξεις.
Το ΔΝΤ φαίνεται πως επιθυμεί επίσης και το άνοιγμα του κεφαλαίου των εργασιακών σχέσεων, ζητώντας μέτρα πολλών δισ. για το 2016.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή» της Κυριακής, η Κριστίν Λαγκάρντ κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, χαρακτήρισε το ασφαλιστικό μη βιώσιμο οικονομικά.

Η ίδια σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται ζήτησε ευθέως περικοπές στις κύριες συντάξεις. Ανάλογο είναι το συμπέρασμα και από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», που τονίζει ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Κλέλια Βελκουλέσκου, φτάνει στην Αθήνα με ακραίες απαιτήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι και από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας, η αρχική αντίδραση ήταν επιφυλακτική -αν και όχι ξεκάθαρα αρνητική. Όπως είχε δηλώσει και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάιζελμπλουμ, το σχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως υπάρξουν αμφιβολίες για την οικονομική βιωσιμότητά του.
Το σκηνικό που διαμορφώνεται, εφόσον ευσταθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, είναι ασφαλώς αρνητικό ενόψει και της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των «θεσμών», που βρίσκονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης. Η κατάληξή τους θα αποδειχθεί δε καθοριστική και για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/665694/mploko-dnt-pros-tin-kyvernisi-gia-to-asfalistiko#ixzz3yqVHuW9R

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ