Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Άραγε ποια να είναι η αλήθεια;;; ΑΡΧΑΙΑ ΙΘΩΜΗ

"ΦΟΡΤΩΝΟΥΝ ΧΗΜΙΚΑ ΟΙ ΣΥΡΟΙ"!
12/04/2012 - 21:52
Οι στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή, του Ισραήλ, της Τουρκίας και της Ιορδανίας βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας από την Δευτέρα το βράδυ για την ανάληψη δράσης κατά της Συρίας σε περίπτωση ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ διέταξει τον στρατό να χτυπήσει με χημικά  εναντίον των ανταρτών και πολιτικών στόχων της χώρας του, αναφέρουν πηγές από την Ουάσιγκτον.

To defencenet.gr είχε καταγράψει την αμερικανική ανησυχία για ενδεχόμενη χρήση χημικών από την συρία, ως αντίδραση στην περίπτωση στην εγκατάσταση των Patriot PAC-3 στην Τουρκία.
Ωστόσο, έμμεσες αναφορές στο κίνδυνο αυτό  και προετοιμασίες για δράση προήλθαν αρχικά από αξιωματούχους των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της Δευτέρας. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Jay Carney, δήλωσε: "Έχουμε μια αυξανόμενη ανησυχία σχετικά με τη δυνατότητα του καθεστώτος, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην Συρία, να χρησιμοποίηση τα χημικά του όπλα. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να προετοιμαστούμε  για όλα τα σενάρια. Ο σχεδιασμός έκτακτης ανάγκης είναι το πιο υπεύθυνο πράγμα που πρέπει να κάνουμε".
Η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον στην Πράγα ήταν πιο συγκεκριμένη: "Η δράση της Συρίας με χημικά όπλα εξακολουθεί να αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση Ομπάμα".
Η αμερικανική δύναμη στην Ιορδανία τέθηκαν σε ύψιστο βαθμό ετοιμότητας. Επίσης στο ίδιο βαθμό ετοιμότητας βρίσκονται  τα τρία ειδικά κέντρα διοίκησης των ΗΠΑ που έχουν συσταθεί στην Τουρκία, την Ιορδανία και το Ισραήλ για τον συντονισμό των εν λόγω πράξεων.
Ένας Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε περιοδικό Wired ότι "Οι μηχανικοί που εργάζονται για το καθεστώς Άσαντ στη Συρία έχουν αρχίσει να συνδυάζουν τις δύο πρόδρομες χημικές ουσίες που απαιτούνται για την γόμωση βομβών και κεφαλών πυραύλων από το χημικό αέριο σαρίν ."
Δεμένο απέναντι ακτή της Συρίας είναι το USS Iwo Jima με την αμφίβια ομάδα δράσης με 2.500 πεζοναύτες. Επίσης στην ίδια περιοχή ευρίσκεται ναυτική δύναμη του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας, η οποία έχει επίσης τις εκατοντάδες των πεζοναυτών στα decks του.
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Βόρειας Διοίκησης των ισραηλινών ΕΔ αμέφεραν ότι "Οι επόμενες ώρες και ημέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες για τη Συρία. Η κατάσταση στο βόρειο μέτωπο μας θα μπορούσε να εκραγεί ανά πάσα στιγμή".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr       

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...