Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επιχείρηση των ρωσικών ειδικών δυνάμεων στην Συρία - Έθεσαν υπό τον έλεγχο τους τα χημικά όπλα

ΠΡΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΤΗΣ ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ
12/22/2012 - 23:50
Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις που έχουν μείνει στην Συρία μετά την απομάκρυνση των προηγμένων α/α συστημάτων, τελικά φαίνεται ότι είχαν λόγο που παρέμειναν εκεί, πέρα από το προφανές την προστασία των περίπου 35.000 Ρώσων πολιτών που εξακολουθούν και διαμένουν στη χώρα.
Με δήλωση του ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν φτάσει στη Μόσχα. "Η συριακή κυβέρνηση έχει συγκεντρώσει σε δυο μυστικές τοποθεσίες τα χημικά της όπλα, προκειμένου  να μην πέσουν στα χέρια των ανταρτών" και τόνισε ότι "Τώρα δεν θεωρεί ιδιαίτερα πιθανή μια στρατιωτική επέμβαση της Δύσης κατά του χημικού οπλοστασίου της Συρίας". 

Πρόσθεσε ότι "Η Ρωσία οποία έχει στρατιωτικούς συμβούλους που έχουν αναλάβει την εκπαίδευση του στρατού της Συρίας, έχουν διασφαλίσει το συριακό χημικό οπλοστάσιο."
Η βεβαιότητα αυτή έγκειται στο γεγονός ότι όπως αναφέρουν ισραηλινές πηγές "Οι Ρώσοι κατάφεραν και συγκέντρωσαν τα χημικά σε μία ή δύο θέσεις είναι υπό έλεγχο για την ώρα".
Οι ισραηλινές πηγές αναφέρουν ότι ο Ρώσος ΥΠΕΞ έστειλε μήνυμα στην Ουάσιγκτον ότι το συριακό χημικό οπλοστάσιο είναι πλέον υπό ρωσικό έλεγχο.
Αυτό εξάλειψε τον κίνδυνο αφ'ενός μεν να πέσει στα χέρια του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα της Jabhat al-Nusra το χημικό οπλοστάσιο, αφ'ετέρου δε, να πάψει να υφίσταται η οποιαδήποτε πιθανότητα να δοθεί κάοια αφορμή στην Δύση για να επέμβει στρατιωτικά και να προκληθεί βέβαια μακελειό, καθώς είναι βέβαιαο ότι τόσο το καθεστώς, όσο και η Χεζμπολάχ. 
Ο Λαβρόφ δεν μπήκε σε λεπτομέρειες σχετικά με το πώς αυτό το οπλοστάσιο αφαιρέθηκε και σε ποιές τοποθεσίες μεταφέρθηκε. Όμως, η αναφορά του σε «στρατιωτική εκπαίδευση από Ρώσους συμβούλους του συριακού στραού" ξεκάθαρα δείχνει ότι σαφώς ρωσικές δυνάμεις εμπλέκονται άμεσα στην μεταφορά των όπλων μαζικής καταστροφής μακριά από τους τρομοκράτες της Jabhat al-Nusra.
Ο ισχυρισμός του ότι βρίσκονται «υπό ρωσικό έλεγχο» δείχνει ότι η Ρωσία συμμετέχει επίσης στην προστασία τους. Οι πηγές λένε ότι περίπου 200 άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων (βασικά της GRU) που βρίσκονται στην περιοχή μαζί με μία Μοίρα εξοπλισμένων ελικοπτέρων που επανδρώνονται από Ρώσους πιλότους έχουν αναλάβει την φύλαξη των όπλων.
Η αποτυχούσα απόπειρα των ισλαμιστών να καταλάβουν την μεγάλη χημική αποθήκη του Άσαντ παραλίγο να τον οδηγούσε στην απόφαση είτε να εξαπέλυε χημικό πόλεμο εναντίον των ανταρτών ή ακόμα και ενάντια στο ΝΑΤΟ ή σε Αμερικανικούς στόχους έξω από τη Συρία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...