Ο Πούτιν υποσχέθηκε να αυξήσει τις συντάξεις, τα επιδόματα και τους μισθούς των κρατικών υπαλλήλων - υπάρχουν χρήματα για αυτό





Ο Πρόεδρος της Ρωσίας πραγματοποίησε συνάντηση για την οικονομική στήριξη των περιοχών κατά τη διάρκεια των κυρώσεων

 16 Μαρτίου 2022 17:56

Oleg ADAMOVICH

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε συνάντηση για την οικονομική υποστήριξη των περιοχών κατά τη διάρκεια των κυρώσεων. Αναγνώρισε ότι πολλές, ειδικά οι επιχειρήσεις, περνούν δύσκολες στιγμές αυτή τη στιγμή. Αλλά οι αρχές έχουν ένα σχέδιο για το πώς να προχωρήσουν. Το πιο σημαντικό είναι ότι υπάρχουν χρήματα στη χώρα, τώρα απλά πρέπει να τα ξοδέψετε εκεί που θα δώσουν το μεγαλύτερο αποτέλεσμα.


ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ο Πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία του με ένα σχόλιο για την ειδική επιχείρηση στην Ουκρανία. Ο Ρώσος ηγέτης υπενθύμισε ότι μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου, όταν φέραμε τον στρατό στη Nezalezhnaya, οι διπλωμάτες προσπαθούσαν επί 8 χρόνια να λύσουν το πρόβλημα του Donbass με φιλικό τρόπο.


- Η εμφάνιση ρωσικών στρατευμάτων κοντά στο Κίεβο και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας δεν συνδέεται με την πρόθεση να καταλάβει αυτή τη χώρα. Δεν έχουμε τέτοιο στόχο. Όσο για τις τακτικές εχθροπραξιών που ανέπτυξε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, έχει δικαιολογηθεί πλήρως», είπε ο Πούτιν.


Ο στρατός κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί για να αποφύγει τις απώλειες αμάχων. Πριν από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης, στο Κίεβο προσφέρθηκε, μέσω διαφόρων καναλιών, να αποσύρει τα στρατεύματα από το LDNR χωρίς αιματοχυσία.



Ο Πούτιν αποκάλεσε τους στόχους και τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης


ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

- Δεν ήθελαν. Λοιπόν, είναι δική τους απόφαση. Η επίγνωση του τι συμβαίνει σε μια πραγματική κατάσταση θα έρθει αναπόφευκτα. Η επιχείρηση εξελίσσεται με επιτυχία, σύμφωνα με τα προεγκεκριμένα σχέδια, πρόσθεσε ο πρόεδρος.


Ο αρχηγός της χώρας εξήγησε για άλλη μια φορά γιατί αποφασίσαμε να μην περιοριστούμε σε μία στρατιωτική υποστήριξη του Donbass, αλλά ξεκινήσαμε μια ειδική επιχείρηση σε ολόκληρη την Ουκρανία.


- Εάν τα στρατεύματά μας ενεργούσαν μόνο στο έδαφος των δημοκρατιών, αυτή δεν θα ήταν η τελική απόφαση, δεν θα οδηγούσε σε ειρήνη και δεν θα εξάλειφε την απειλή για τη Ρωσία. Αντίθετα, μια νέα πρώτη γραμμή θα δημιουργηθεί γύρω από το Donbass. Δηλαδή, η ένοπλη σύγκρουση θα διαρκούσε ατελείωτα», είπε ο Πούτιν.


Πρόσθεσε ότι χωρίς την ειδική επιχείρηση, το ΝΑΤΟ θα συνέχιζε να προωθεί τις υποδομές. Και τότε ένας από τους κύριους στόχους - η αποστρατιωτικοποίηση - δεν θα είχε επιτευχθεί ποτέ.



Πούτιν: Τα παιδιά μας δείχνουν θάρρος και ηρωισμό


ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ


Ο Πρόεδρος αναγνώρισε ότι πολλοί, ειδικά οι επιχειρήσεις, περνούν τώρα δύσκολες στιγμές. Αλλά οι αρχές έχουν ένα σχέδιο για το πώς να προχωρήσουν.


Φωτογραφία: TASS


Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΔΙΣ

Αφού τελείωσε με τις στρατιωτικές λεπτομέρειες, ο Πούτιν προχώρησε στη συζήτηση για την απάντηση της Δύσης στις κυρώσεις .


- Δεν χρειάζεται να μεταβούμε από άρρωστο κεφάλι σε υγιές, κατηγορώντας τη χώρα μας για όλα. Θέλω να με ακούσουν απλοί πολίτες των δυτικών χωρών. Τώρα προσπαθούν να σας πείσουν ότι όλες οι δυσκολίες σας είναι αποτέλεσμα κάποιων εχθρικών ενεργειών της Ρωσίας. Ότι από το πορτοφόλι σας πρέπει να πληρώσετε για τον αγώνα ενάντια στη μυθική ρωσική απειλή. Όλα αυτά είναι ψέματα! Και η αλήθεια είναι ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι στη Δύση είναι αποτέλεσμα χρόνων δράσης των κυβερνώντων ελίτ στη Δύση, εξήγησε ο πρόεδρος.


- Ο μύθος του χρυσού δισεκατομμυρίου καταρρέει. Ολόκληρος ο πλανήτης πρέπει να πληρώσει το τίμημα για τις φιλοδοξίες της Δύσης, πρόσθεσε.


Ο Ρώσος ηγέτης είναι βέβαιος ότι η Ευρώπη και η Αμερική έχουν εξαπολύσει έναν «οικονομικό πόλεμο» εναντίον μας. Και απευθύνεται σε όλους αδιακρίτως.



Ο Πούτιν προέτρεψε τους Δυτικούς να μην πιστεύουν ότι τα προβλήματά τους προκαλούνται από τη Ρωσία


ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

- Σκοπός των κυρώσεων είναι να χτυπήσουν ολόκληρη την οικονομία μας, στον κοινωνικό και ανθρωπιστικό τομέα. Για κάθε οικογένεια, κάθε πολίτη της Ρωσίας. Τέτοια βήματα που στοχεύουν στην επιδείνωση της ζωής εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν όλα τα σημάδια επιθετικότητας, κατέληξε ο αρχηγός του κράτους.


Ο Πούτιν μάλιστα συνέκρινε την πολιτική του Facebook (η εταιρεία που επέτρεψε επίσημα να δηλητηριάζει Ρώσους) με τη συμπεριφορά των Ναζί στη Γερμανία.


- Οι άμεσες αναλογίες με τα αντισημιτικά πογκρόμ που οι Ναζί οργάνωσαν στη Γερμανία τη δεκαετία του '30 του περασμένου αιώνα υποδηλώνουν μόνα τους, - σημείωσε ο πρόεδρος.



Ο Βλαντιμίρ Πούτιν συνέκρινε την πολιτική του Facebook με τη συμπεριφορά των Ναζί στη Γερμανία.


Φωτογραφία: REUTERS


ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΙΛΑ ΣΤΟ ΜΙΑΜΙ

Ο αρχηγός της χώρας προειδοποίησε ότι η Δύση θα στηρίξει την «πέμπτη στήλη».


- Δεν καταδικάζω καθόλου όσους έχουν μια βίλα στο Μαϊάμι ή στη γαλλική Ριβιέρα, που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς φουά γκρα ή στρείδια. Αλλά το πρόβλημα δεν είναι απολύτως σε αυτό, αλλά στο γεγονός ότι πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους, στην ουσία τους, βρίσκονται νοητικά ακριβώς εκεί, και όχι εδώ, όχι με τους δικούς μας ανθρώπους. Αυτό είναι, κατά τη γνώμη τους, σημάδι ότι ανήκει στην «ανώτερη κάστα». Τέτοιοι άνθρωποι είναι έτοιμοι να πουλήσουν τη μητέρα τους, αν τους επιτρεπόταν να καθίσουν στο διάδρομο αυτής της πολύ υψηλότερης κάστας. Ξεχνούν όμως ή δεν καταλαβαίνουν καθόλου ότι αν χρειάζονται αυτή η λεγόμενη ανώτερη κάστα, τότε ως αναλώσιμο υλικό για να τα χρησιμοποιήσουν για να προκαλέσουν τη μέγιστη ζημιά στον λαό μας, είπε ο πρόεδρος.


Ο Πούτιν είπε ότι η Δύση θα προσπαθήσει να διχάσει τη χώρα μέσω «εικασιών» σχετικά με τις μαχητικές απώλειες και τις οικονομικές συνέπειες των κυρώσεων. Αλλά οι «αληθινοί πατριώτες» δεν πρέπει να δώσουν σημασία σε αυτές τις πληροφορίες.



Ο Πούτιν χαρακτήρισε τον σκοπό των δυτικών κυρώσεων


ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

«Είμαι πεπεισμένος ότι μια τέτοια φυσική και αναγκαία αυτοκάθαρση της κοινωνίας μόνο θα ενισχύσει τη χώρα μας», τόνισε ο αρχηγός της χώρας.


Η Κεντρική Τράπεζα ΔΕΝ ΘΑ ΤΥΠΩΣΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ

Ο Ρώσος ηγέτης αναγνώρισε ότι τώρα η οικονομία «δεν είναι εύκολη». Πρώτα χτυπήθηκαν οι τράπεζες και μετά οι εμπορικές εταιρείες. Λόγω του πανικού που προέκυψε σε λίγες εβδομάδες, «υπήρχε επιπλέον ζήτηση για ένα τρισεκατομμύριο ρούβλια».


Τώρα η κυβέρνηση πρέπει να αλλάξει διαρθρωτικά την οικονομία.


- Θα υπάρξει αύξηση του πληθωρισμού και της ανεργίας, - κατέληξε ο πρόεδρος.


Σε απάντηση, οι αρχές θα αυξήσουν την υλική υποστήριξη. Έρχεται στο άμεσο μέλλον αύξηση του κατώτατου μισθού, του βιοτικού, των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, των επιδομάτων, των συντάξεων.


- Είναι απαραίτητο να επιτευχθούν τα καθορισμένα σχέδια για τη μείωση της φτώχειας. Η οικονομία μας παράγει επαρκές εισόδημα. Η κεντρική τράπεζα δεν θα χρειαστεί να τυπώσει χρήματα. Έχουμε έσοδα από την αγορά, το πρόβλημα δεν είναι στα χρήματα, αλλά στην προμήθεια εξαρτημάτων, εξοπλισμού, υλικών, με την οργάνωση της εργασίας των εργολάβων, - είπε ο Πούτιν.



Πούτιν: Είναι απαραίτητο να αποκλειστεί η «χειροκίνητη» παρέμβαση στη ρύθμιση των τιμών


ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Ο αρχηγός της χώρας απαρίθμησε επίσης συγκεκριμένα μέτρα για τη στήριξη των επιχειρήσεων :


1. Οι επιχειρήσεις με κρατική συμμετοχή ή που εκτελούν κρατικές συμβάσεις θα πρέπει να λαμβάνουν χρήματα για αγαθά και υπηρεσίες ταχύτερα - εντός 7 εργάσιμων ημερών. Η προπληρωμή πρέπει να είναι τουλάχιστον 50%.


2. Η επιχείρηση πρέπει να διευκολύνει την απόκτηση χρηματοδότησης για να επενδύσει σε μια επιχείρηση.


3. Οι τιμές των βασικών αγαθών πρέπει να ελέγχονται από μεγάλη προσφορά και όχι με χειροκίνητη ρύθμιση.


4. Θα δοθούν περισσότερα χρήματα για την πληρωμή ομοσπονδιακών κατασκευαστικών έργων που γίνονται πιο ακριβά.


5. Οι περιφέρειες θα λάβουν πρόσθετη χρηματοδότηση για επισκευές δρόμων και αγορά μέσων μαζικής μεταφοράς.


6. Ένα νέο έργο θα ξεκινήσει στο πλαίσιο του Οργανισμού Στρατηγικών Πρωτοβουλιών: Ισχυρές ιδέες για τη νέα εποχή. Κάθε πολίτης θα μπορεί να προσφέρει κάτι για να βελτιώσει τη ζωή μας.



Ο Πούτιν έδωσε εντολή να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, ο μισθός διαβίωσης, οι μισθοί των κρατικών υπαλλήλων


ΚΟΙΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ

Εγγραφείτε στο Telegram και στο Viber μας , υπάρχουν οι πιο ενημερωμένες πληροφορίες.


Читайте на WWW.KP.RU: https://www.kp.ru/daily/27377/4559274/

https://www.kp.ru/daily/27377/4559274/?utm_campaign=zobov_16.03.2022_19_24_27&utm_medium=email&utm_source=Sendsay

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ