Ιδού γιατί ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ θα ρίξουν την κυβέρνηση

Σε συνέχεια του κεντρικού ρεπορτάζ του «defence-point.gr» το οποίο προφανώς καλούμε όποιον επιθυμεί να το διαψεύσει, προβαίνουμε σε δυο επιπρόσθετες παρατηρήσεις – επιπτώσεις της κατάστασης που διαμορφώνεται με την προοπτική άμεσης κατάρρευσης της κυβέρνησης σε περίπτωση που δεν επιτευχθούν κατά τις διαπραγματεύσεις οι βασικοί στόχοι που έχουν τεθεί:
Η πρώτη είναι ότι ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια πολιτικής επιβίωσής τους ελαχιστοποιούνται εφόσον εξακολουθούν να αισθάνονται «καυτή την ανάσα» του ΣΥΡΙΖΑ που καιροφυλακτεί να προσποριστεί τα οφέλη – ασχέτως του αν κατηγορείται από τους πάντες για λαϊκισμό, εξάλλου στις δύσκολες εποχές που περνάμε ο ψυχολογικός μηχανισμός να υποκύπτει ο ψηφοφόρος ακόμα και στο πιο αφελές μήνυμα εφόσον του δίνει ελπίδα, είναι φυσιολογικό – απλώς ελαχιστοποιούνται. Πρόκειται για μια πραγματικότητα που έχει δύο αναγνώσεις, μία θετική και μία αρνητική.


Η θετική είναι ότι τα πραγματικά πολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κυβερνητικοί εταίροι δεν αφήνουν κανένα περιθώριο παρερμηνείας εάν εννοούν ή όχι τις απειλές τους. Κατά συνέπεια, η στάση τους, έστω κι αν υπαγορεύεται από την πολιτική αναγκαιότητα, ενισχύει την ελληνική διαπραγματευτική θέση. Εάν πετύχει η Ελλάδα τους στόχους της τα δύο κόμματα θα δικαιωθούν για τη συμμετοχή τους στην κυβέρνηση, ενώ θα έχουν σπρώξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην υιοθέτηση ακόμα πιο ακραίας ρητορικής, κινδυνεύοντας να χάσει την αξιοπιστία του απέναντι σε αυτούς που τον ψήφισαν.
Το κακό για τη χώρα, αν και όχι απαραίτητα για το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, είναι ότι εάν οι συνομιλίες καταρρεύσουν και η χώρα οδηγηθεί εκ νέου σε εκλογές, οι περιπέτειες θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες. Τα δύο κόμματα ωστόσο, θα είναι συνεπή απέναντι στους ψηφοφόρους τους ότι έδωσαν στη χώρα κυβέρνηση, κατηγορώντας τους «εταίρους ότι παραβίασαν τις «κόκκινες γραμμές».
Αυτό που θεωρείται βέβαιο είναι ότι με τη στάση τους αυτή θα δοκιμαστεί εν μέρει τουλάχιστον και η διαπραγματευτική στρατηγική – πρόταση πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα το οποίο θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να αντέξουν ελληνική έξοδο από την Ευρωζώνη και ότι στερούνται άλλης δυνατότητας πέραν από το να υποχωρήσουν. Ιδού η Ρόδος λοιπόν… Βέβαια, από τη στιγμή που προβλέπεται η χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους από την Ευρώπη, πολύ απλά οι εταίροι έχουν την επιλογή να πληρώνουν τις δόσεις του χρέους… στον εαυτό τους, αφού είναι οι δανειστές και να μας αφήσουν στο εσωτερικό να τα βγάλουμε πέρα με όσα έχουμε.
Κάπου εδώ θα δοκιμαστεί η αξιοπιστία όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου, αφού εδώ και καιρό ψιθυρίζουν ή κραυγάζουν ότι τα λεφτά φθάνουν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις. Ακόμα κι έτσι να είναι βέβαια, η ρητορική τους συνιστά άθλια και άδικη αδιαφορία για τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, αυτών του ιδιωτικού τομέα. Διότι εάν μέχρι στιγμής το τίμημα της ανεργίας το έχει πληρώσει μόνο ο ιδιωτικός τομέας, το ότι φθάνουν τα λεφτά για μισθούς και συντάξεις δε σημαίνει ότι φθάνουν τα λεφτά για τα επιδόματα ανεργίας εκατοντάδων χιλιάδων περισσοτέρων ανέργων οι οποίοι θα συσσωρεύονται αφού αυτή θα είναι η νομοτελειακή κατάληξη της κατάρρευσης της αγοράς. Αυτά είναι όμως ψιλά γράμματα για ορισμένους…
 http://www.defence-point.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια