Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Liveblog - Πυροβολισμοί στο μετρό του Μπρούκλιν: 10 τραυματίες, άγνωστα τα κίνητρα του δράστη

 

Newsroom

Liveblog - Πυροβολισμοί στο μετρό του Μπρούκλιν: 10 τραυματίες, άγνωστα τα κίνητρα του δράστη
AP Photo/John Minchillo

Πολλαπλοί πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής στο μετρό του Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη, με την αστυνομία να αναζητά τον δράστη. Μέχρι στιγμής 16 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο, εκ των οποίων 10 φέρουν τραύματα από σφαίρες και πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση..


Οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας ωστόσο για την ώρα δεν αντιμετωπίζεται ως τέτοια, καθώς τα κίνητρα του δράστη παραμένουν άγνωστα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κλήθηκαν στο σημείο εντόπισαν αρκετούς τραυματίες από πυροβολισμούς καθώς και εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί στον σταθμό του μετρό της 36ης οδού, στη γειτονιά του Σάνσετ Παρκ. Η αστυνομία αναφέρει ότι οι βόμβες που έχουν εντοπιστεί είναι ανενεργές.

Graphic: John Keefe, CNNi

«Στις 8:27 (σ.σ. τοπική ώρα), η αστυνομία κλήθηκε για ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης με ένα άτομο που χτυπήθηκε από σφαίρα στο μετρό» στο Μπρούκλιν, επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, που ζήτησε από το κοινό να αποφύγει την περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, ο δράστης πιθανολογείται ότι είναι ένας άνδρας με στολή εργασίας, ο οποίος άνοιξε ξαφνικά πυρ κατά των επιβατών.

Πληροφορίες του CNNi αναφέρουν ότι αυτόπτες μάρτυρες είδαν τον άνδρα να φοράει αντιασφυξιογόνο μάσκα, προτού τραπεί σε φυγή.

19:20
Αγάπη Βαρούνη

Πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Νέας Υόρκης, συνολικά 16 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία εκ των οποίων οι 10 φέρουν τραύματα από σφαίρες. Πέντε τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, δήλωσε η εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής στην πρώτη ενημέρωση δημοσιογράφων για το περιστατικό.

19:17
Αγάπη Βαρούνη

Οι πυροβολισμοί δεν αντιμετωπίζονται, για την ώρα, ως τρομοκρατική ενέργεια

Η αρχηγός της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Keechant Sewell, στην πρώτη ενημέρωση για τους πολλαπλούς πυροβολισμούς που σημειώθηκαν στο μετρό του Μπρούκλιν δήλωσε πως για την ώρα, δεν αντιμετωπίζονται ως τρομοκρατική ενέργεια.

19:09
Αγάπη Βαρούνη

Αυτόπτης μάρτυρας: «Οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα»

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν στο βαγόνι του μετρό όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί περιέγραψε στο CNNi το χάος που επικράτησε, λέγοντας ότι είδε «πολύ αίμα στο πάτωμα και ότι οι πυροβολισμοί ακούγονταν σαν πυροτεχνήματα».

Φωτογραφίες μέσα από τον συρμό, δείχνουν επιβάτες να δέχονται τις πρώτες βοήθειες από συνεπιβάτες τους.

Πηγή: Will B Wylde via AP
18:52
Αγάπη Βαρούνη

16 άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο, εκ των οποίων οκτώ φέρουν τραύματα από σφαίρες

18:49
Αγάπη Βαρούνη

Τα περιστατικά πυροβολισμών αυξήθηκαν στη Νέα Υόρκη εντός του 2022

Από την 1η Ιανουαρίου έως τις 3 Απριλίου τα περιστατικά πυροβολισμών στη Νέα Υόρκη αυξήθηκαν από 260 σε 296, συγκριτικά με την ίδια περίοδο του 2021, σύμφωνα με τους New York Times που επικαλούνται επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

18:36
Αγάπη Βαρούνη

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

O δράστης που σύμφωνα με μαρτυρίες φορούσε κίτρινο γιλέκο και αντιασφυξιογόνο μάσκα, ξεκίνησε την επίθεση εντός συρμού που ήταν εν κινήσει. Σύμφωνα με αναφορές, φέρεται να πέταξε καπνογόνο μέσα στο βαγόνι και αμέσως μετά άρχισε να πυροβολεί.

18:28
Αγάπη Βαρούνη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έχει ενημερωθεί για το περιστατικό, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ