Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν έτοιμος να στείλει στρατό στην Κύπρο το 1983

 Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν έτοιμος να στείλει στρατό στην Κύπρο το 1983
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν έτοιμος να στείλει στρατεύματα στην Κύπρο όταν το ψευδοκράτος ανακήρυξε την ανεξαρτησία του το 1983.
Το τουρκικό πρακτορείο Anadolou επικαλείται απόρρητα έγγραφα των Βρετανών σύμφωνα με τα οποία ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προτείνει το 1983 στον τότε Κύπριο πρόεδρο Σπύρο Κυπριανού, την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων, λίγες ώρες έπειτα από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της «ΤΔΒΚ».
Ο Κυπριανού μετά από συνάντηση που είχε με την Θάτσερ στο Λονδίνο μετέφερε στον Παπανδρέου τις επιφυλάξεις της και η αποστολή δεν έγινε ποτέ.

Από τα ίδια έγγραφα προκύπτει ότι αρκετές χώρες ήταν έτοιμες να αναγνωρίσουν τα κατεχόμενα κι αυτό ανησυχούσε τη Βρετανία.
Αναφέρεται μάλιστα ότι ο τότε Βρετανός ΥΠΕΞ είχε δώσει εντολή στους πρέσβεις που είχε η Βρετανία σε έξι μουσουλμανικές χώρες να πιέσουν για να μην αναγνωριστούν τα κατεχόμενα.
 http://www.tribune.gr/history/news/article/153302/o-andreas-papandreou-itan-etimos-na-stili-strato-stin-kipro-to-1983.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...