Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Μπλόκο» ΔΝΤ προς την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/665694/mploko-dnt-pros-tin-kyvernisi-gia-to-asfalistiko#ixzz3yqVDYrMY

«Μπλόκο» ΔΝΤ προς την κυβέρνηση για το ασφαλιστικό
Το σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό έχει ήδη απορριφθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σύμφωνα μ πληροφορίες, ενώ παράλληλα ζητάει να υπάρξουν άμεσες περικοπές στις κύριες συντάξεις.
Το ΔΝΤ φαίνεται πως επιθυμεί επίσης και το άνοιγμα του κεφαλαίου των εργασιακών σχέσεων, ζητώντας μέτρα πολλών δισ. για το 2016.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «Καθημερινή» της Κυριακής, η Κριστίν Λαγκάρντ κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, χαρακτήρισε το ασφαλιστικό μη βιώσιμο οικονομικά.

Η ίδια σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται ζήτησε ευθέως περικοπές στις κύριες συντάξεις. Ανάλογο είναι το συμπέρασμα και από το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Έθνος», που τονίζει ότι η εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Κλέλια Βελκουλέσκου, φτάνει στην Αθήνα με ακραίες απαιτήσεις.
Υπενθυμίζεται ότι και από την πλευρά των Ευρωπαίων δανειστών της Ελλάδας, η αρχική αντίδραση ήταν επιφυλακτική -αν και όχι ξεκάθαρα αρνητική. Όπως είχε δηλώσει και ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάιζελμπλουμ, το σχέδιο κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, όμως υπάρξουν αμφιβολίες για την οικονομική βιωσιμότητά του.
Το σκηνικό που διαμορφώνεται, εφόσον ευσταθούν οι συγκεκριμένες πληροφορίες, είναι ασφαλώς αρνητικό ενόψει και της επανέναρξης της διαπραγμάτευσης με τους εκπροσώπους των «θεσμών», που βρίσκονται στην Αθήνα, στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης. Η κατάληξή τους θα αποδειχθεί δε καθοριστική και για τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/665694/mploko-dnt-pros-tin-kyvernisi-gia-to-asfalistiko#ixzz3yqVHuW9R

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...