Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.





Πρόσφατα υπήρξε ένας μεγάλος σάλος στα μέσα ενημέρωσης σχετικά με την έλλειψη βρεφικών τροφών και παρασκευασμάτων, προκαλώντας πανικό στις μητέρες. Το WinePress ανέφερε για αυτές τις εξελίξεις – Biden Admin. Παρέχει παλέτες μωρού στις συνοριακές εγκαταστάσεις ενώ τα ράφια είναι γυμνά. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Φιλανθρωπικά ιδρύματα στέλνουν φαγητό στην Ουκρανία.

Μετά από όλο τον πανικό, ορισμένοι αρχίζουν να αντιλαμβάνονται το γεγονός ότι οι εξαιρετικά πλούσιοι επενδύουν ήδη σε εταιρείες που εργάζονταν εργαστηριακά μητρικό γάλα και άλλα παρασκευάσματα. Στην πραγματικότητα, η επένδυση του Bill Gates σε μια εταιρεία που ονομάζεται Biomilq που καλλιεργεί κυτταρικούς ιστούς για να παρασκευάσει ένα ψεύτικο μητρικό γάλα. Μερικά καταστήματα όπως το CNN ανέφεραν σχετικά με αυτό πριν από δύο εβδομάδες, και πιο πρόσφατα, εναλλακτικά καταστήματα όπως το Gateway Pundit το έχουν επισημάνει επίσης.

Αυτό το άρθρο του WinePress αναφέρθηκε για πρώτη φορά σχεδόν πριν από έναν χρόνο μέχρι σήμερα, στις 10 Μαΐου 2021, όπου αναφέρθηκα στη BiomilQ και σε άλλες εταιρείες που ήταν στον ορίζοντα και τελικά κατέρρευσαν. Εκείνη την εποχή δεν είχε μεγάλη έλξη. Έχω αναδημοσιεύσει αυτήν την ανάρτηση λόγω της τρέχουσας συνάφειάς της.


Σε μια χορηγούμενη ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο AgFunderNews , ο ιστότοπος γεωργικών προϊόντων και τροφίμων μοιράζεται οκτώ νέες εταιρείες που «αναδιαμορφώνουν το παγκόσμιο σύστημα τροφίμων».

Αυτή η έκθεση θα καλύψει τις περισσότερες από αυτές τις εταιρείες.

SoluBlue

Για να ξεκινήσουμε τα πράγματα, η εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο με την επωνυμία Solublue σχεδιάζει να λύσει το πρόβλημα με τα σπατάλη τροφίμων και τις συσκευασίες που βλάπτουν τη γη μολύνοντας τους χώρους, τον αέρα και τα αποθέματα νερού. Η Solublue ξεκίνησε για να διορθώσει αυτό το πρόβλημα δημιουργώντας ένα πιο βιώσιμο πλαστικό που είναι «βιοπέπτιμο» και παρατείνει τη διάρκεια ζωής.

Η συσκευασία της εταιρείας είναι υλικό με βάση τα φύκια δηλαδή

Είναι βιο-πεπτό, καθιστώντας το ασφαλές για τη θαλάσσια ζωή και οικιακό κομποστοποίηση, βιοαποικοδομήσιμο τόσο γρήγορα όσο και τα τρόφιμα που περιέχει.

Όχι μόνο η συσκευασία μας επεκτείνει τη διάρκεια ζωής, αλλά στη συσκευασία SoluBlue, τα τρόφιμα στεγνώνουν σταδιακά μέσα σε μήνες, παρέχοντας μια δεύτερη ζωή για τα φρέσκα τρόφιμα στο μαγείρεμα ή ως ζωοτροφές.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Solublue, Ayca Dundar

Πλήρεις τροφές

Η ολλανδική εταιρεία χρησιμοποιεί μικροφύκη με θρεπτικά συστατικά και φιλικά προς το κλίμα σε μια ποικιλία από ποτά και τρόφιμα που θα έχουν εξαιρετική γεύση. Σύμφωνα με το άρθρο, τα μικροφύκη είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές πηγές δέσμευσης άνθρακα στη γη. Η διαδικασία παραγωγής του Ful επιτρέπει στην εταιρεία να αφαιρεί περισσότερο άνθρακα από ό,τι εκπέμπει, με αποτέλεσμα αρνητικά προϊόντα άνθρακα.

Το όραμά μας είναι να επιτύχουμε αυτό το αποτύπωμα χαμηλών εκπομπών άνθρακα μέσω του τρόπου που παράγουμε τα προϊόντα μας αντί να βασιζόμαστε σε αντισταθμίσεις. Λαμβάνοντας υπόψη ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μας (μεταφορές, συσκευασία), αυτός είναι ένας πολύ φιλόδοξος στόχος και μπορεί να επιτευχθεί μόνο σε συνεργασία με άλλους βασικούς παράγοντες στην αλυσίδα αξίας μας.

Τζούλια Στρούλη. Ιδρυτής της Ful

Προηγμένα Φύκια

Αυτή η αυστραλιανή εταιρεία βιοτεχνολογίας εστιάζει επίσης στα φύκια. Σύμφωνα με την έκθεση, «Το Provectus Algae χρησιμοποιεί φωτοσύνθεση ακριβείας και γονιδιακή μηχανική για να συνθέτει φυσικά μόρια χρησιμοποιώντας φως για τον έλεγχο της βιολογίας».

Ιδιόκτητο υλικό, λογισμικό και μηχανική μάθηση ενώνονται για να επιταχύνουν τη φύση με τρόπο που δεν είχα φανταστεί ποτέ πριν. Το [Provectus Algae] παρέχει την πιο βιώσιμη, ευέλικτη και επεκτάσιμη πλατφόρμα συνθετικής βιολογίας μέχρι σήμερα. Απαιτούνται νέες τεχνολογίες για να προωθήσουν την επόμενη βιομηχανική επανάσταση της βιο-κατασκευής.

Μάρτιν Άσερ. Επικεφαλής στρατηγικής

Η μικρή ομάδα των 20 έχει συνεργαστεί με έναν προμηθευτή συστατικών τροφίμων και ποτών για να αναπτύξει τις νέες της γεύσεις.

ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Η Saia είναι μια άλλη εταιρεία από την Ολλανδία που είναι εκεί για να βοηθήσει τους καλλιεργητές να επιταχύνουν την αποδοχή της καλλιέργειας σε εσωτερικούς χώρους, καθώς είναι σε θέση να παρέχει υπηρεσίες χειρισμού και συγκομιδής καλλιεργειών για χρήστες θερμοκηπίου.

Το ποιοτικό εργατικό δυναμικό στην παραγωγή φρέσκων τροφίμων είναι παγκοσμίως όλο και πιο δύσκολο να επιτευχθεί. Αυτό γίνεται εμπόδιο για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης [διατροφής] από μια αυξανόμενη μεσαία τάξη και πληθυσμό.

Η ρομποτική και η αυτόνομη καλλιέργεια μέσω τεχνητής νοημοσύνης θα καταστήσουν δυνατή την κλιμάκωση [καλλιέργεια εσωτερικών χώρων] έτσι ώστε κάθε έθνος να μπορεί να έχει τοπική επισιτιστική ασφάλεια [με τρόπο φιλικό προς το κλίμα].

Ρουντ Μπαρθ. Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΑΙΑ

BiomilQ

Η BiomilQ εδρεύει στις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει εμπλακεί στον τομέα της κυτταρικής ανάπτυξης εδώ και αρκετό καιρό. Αυτή η εταιρεία ειδικεύεται στη δημιουργία εργαστηριακού καλλιεργημένου μητρικού γάλακτος. Η έκθεση σημειώνει ότι πολλές γυναίκες δεν μπορούν να θηλάσουν και πολλές από τις εναλλακτικές λύσεις παρασκευάζονται από γάλα αγελάδας, κατσίκας ή φυτικής προέλευσης, τα οποία δεν περιέχουν τα ίδια θρεπτικά συστατικά με το γάλα της μητέρας.

Το BiomilQ συλλέγει ένα δείγμα των μαστικών κυττάρων της μητέρας και καλλιεργείται στα εργαστήριά του στη Βόρεια Καρολίνα. Το γάλα συλλέγεται και δοκιμάζεται, και μόλις εγκριθεί, αποστέλλεται πίσω στη μητέρα, ώστε το μωρό που μεγαλώνει να μπορεί να πιει το μητρικό γάλα.

Κατασκευάζουμε το δικό μας εργοστάσιο παραγωγής και ανυπομονούμε να δημιουργήσουμε προϊόν σε κλίμακα που θα μπορεί να υποβληθεί σε ρυθμιστικές δοκιμές ασφάλειας.

Οι περισσότεροι γονείς [είναι] απίστευτα ανοιχτοί στο προϊόν και την κατηγορία του ανθρώπινου γάλακτος, αλλά γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πολλές αντιεπιστημονικές πληροφορίες εκεί έξω που μπερδεύουν τη συζήτηση

Μισέλ Έγκερ. Ιδρυτής

PlanetWatchers

Τέλος, η PlanetWatchers εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και, σύμφωνα με την έκθεση, χρησιμοποιεί «ραντάρ συνθετικού ανοίγματος (SAR) για την παρακολούθηση και ανάλυση εργασιών φύτευσης, κάλυψης καλλιεργειών, έκτασης, ταξινόμησης καλλιεργειών και μεγάλης κλίμακας καιρικών φαινομένων σε όλο τον αγροτικό τομέα. κύκλος καλλιέργειας».

Η ανάλυση SAR της PlanetWatchers παρέχει γρήγορη και ακριβή εικόνα που δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση οπτικών δεδομένων.

Το PlanetWatchers μπορεί να επεξεργαστεί δεδομένα SAR σε εμπορική ανάλυση μέσα σε μία ώρα. Με την υποστήριξη της ιστορικής ανάλυσης, μπορούμε να παρέχουμε συγκριτική πολυετή ανάλυση για να υποστηρίξουμε τη λήψη αποφάσεων «εν τη σεζόν».

Ντόμινικ Έντμουντς. Διευθύνων Σύμβουλος

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τους,

Η PlanetWatchers ιδρύθηκε από πρώην αξιωματικούς των στρατιωτικών πληροφοριών. Είμαστε ειδικοί στις αναλύσεις led με ραντάρ συνθετικού διαφράγματος (SAR), αξιοποιώντας την τεχνολογία SAR για να παρέχουμε αξιόπιστη, ακριβή και αποτελεσματική ανάλυση, σε παγκόσμια κλίμακα και με ταχύτητα.

Η παρακολούθηση σε μεγάλη κλίμακα σημαίνει εκτενή χειροκίνητη αξιολόγηση, υπερβολικό χρόνο και κλιμακούμενο κόστος. Χρησιμοποιούμε προηγμένη μηχανική εκμάθηση και αλγόριθμους υψηλής απόδοσης για να μετατρέψουμε τα γεωχωρικά δεδομένα πολλαπλών πηγών σε ολοκληρωμένες και εφαρμόσιμες πληροφορίες.

 https://winepressnews.com/2022/05/18/scientists-develop-lab-grown-breast-milk-and-other-technologies-to-track-farming/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Μαζεμένες πληροφορίες για τα εμβόλια