Δωρεάν μαθήματα Ελληνικής γλώσσας σε ολόκληρο τον κόσμο

 




Από το ΙΗΑ

Το International Hellenic Association (IHA) σε συνεργασία με τον Οργανισμό για την Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) εδώ και λίγα χρόνια ανέλαβαν μια εξαιρετική πρωτοβουλία: Δημιούργησαν το ΔΙΔΑΣΚΑΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ με την εθελοντική συμμετοχή προσωπικοτήτων της Πανεπιστημιακής  κοινότητας, μεταξύ των οποίων: Ο ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ιωάννης Χατζόπουλος, η καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μάγδα Τσολάκη,η καθηγήτρια και αντιπρόεδρος του ΙΗΑ κ. Νίνα Γκατζούλη,η καθηγήτρια κ. Ουρανία Λαλιώτη, ο καθηγητής Παντελής Παπαιωάννου και η Δασκάλα κ. Ευρυδίκη Παπαγεωργίου. 


Το Διδασκαλείο απευθύνεται σε ανήλικους ή ενήλικους που θα ήθελαν να μάθουν την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό παρακολουθώντας δωρεάν μαθήματα σε διαφορετικές τάξεις σύμφωνα με αντίστοιχα κριτήρια.

Ήδη στο Διδασκαλείο συμμετέχουν μαθητές από πολλά μέρη του κόσμου (Ευρώπη, Αμερική-Καναδά, Βόρεια Αφρική, Λατινική Αμερική, Ασία) και προετοιμάζεται η επέκταση του σε Αυστραλία – Ν. Ζηλανδία.

Κάθε τάξη του Διδασκαλείου αρχίζει την λειτουργία της συνήθως με 10 έως 15 μαθητές στους οποίους προσφέρεται δωρεάν πλούσια γνώση για την Ελληνική Γλώσσα και μόρφωση για τον Ελληνικό πολιτισμό.

Συντονιστής για το Ελληνικό Διδασκαλείο (και η ψυχή του προγράμματος) είναι ο Υποστράτηγος ε.α. Δημήτριος Βόγγολης, ο οποίος εν όψει προετοιμασίας της νέας σχολικής περιόδου, απηύθυνε σύντομο μήνυμα το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Youtube στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://youtu.be/-wgwzAWGOEY

INTERNATIONAL HELLENIC ASSOCIATION

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ