Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κατάληψη της Συρίας με 75.000 Αμερικανούς στρατιώτες σχεδιάζει το Πεντάγωνο

ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ
11/17/2012 - 04:56
Σε κατάληψη της Συρίας –στα πρότυπα του Ιράκ και Αφγανιστάν- οδηγείται ο Λευκός Οίκος σύφωνα με «διαρροή» αναφοράς του Πενταγώνου αναφορικά με την αμερικανική στρατιωτική δύναμη που θα απαιτηθεί για τον έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο σε αναφορά του προς το Λευκό Οίκο έκανε γνωστό πως οποιαδήποτε προσπάθεια εκ μέρους του Στρατού των ΗΠΑ να καταλάβει το χημικό οπλοστάσιο του Bashar Al Assad διασφαλίζοντας ότι αυτό δεν θα πέσει στα χέρια οργανώσεων όπως αυτή της Hezbollah θα απαιτήσει ούτε λίγο ούτε πολύ 75.000 άνδρες!

Την εκτίμηση αυτή της απαιτούμενης δύναμης που θα χρειαστεί έδωσε στο Λευκό Οίκο η κεντρική διοίκηση του μικτού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ απατώντας σε σχετικό αίτημα της αμερικανικής κυβέρνησης εάν οι αμερικανικές στρατιωτικές δυνάμεις θα έχουν το χρόνο αλλά και τη δυνατότητα να αντιδράσουν έγκαιρα σε περίπτωση που παρατηρηθούν κινήσεις στο χημικό οπλοστάσιο της Συρίας.
Οι εκτιμήσεις επομένως είναι ότι το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας πρόκειται να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως αφορμή – όπως συνέβη και στο Ιράκ άσχετα εάν εκεί δεν υπήρξε κανενός είδους όπλο μαζικής καταστροφής- για την κατάληψη της χώρας από δυνάμεις 75.000 Αμερικανών στρατιωτών.
Αυτό γιατί και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Πενταγώνου η καταστροφή του οπλοστασίου της Συρίας θα απαιτήσει... χρόνια!
Οπότε και για χρόνια θα  βρίσκονται τα αμερικανικά στρατεύματα στη Συρία. Φυσικά την καταστροφή των χημικών όπλων θα αναλάβουν ειδικευμένα συνεργεία αλλά για την προστασία τους θα χρειαστούν οι 75.000 στρατιώτες με άλλα λόγια προαλείφεται μια πλήρης κατάληψη και κατοχή της χώρας με το πρόσχημα της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου και του «φόβου» των Αμερικανών αυτό να μην πέσει στα χεριά της Hezbollah.
Η «διαρροή» της αναφοράς αυτής έχει σίγουρα να κάνει με την προετοιμασία της αμερικανικής κοινής γνώμης για την ανάγκη αυτή της επέμβασης υπό το φόβο της τρομοκρατίας, δηλαδή των χημικών όπλων του Assad και το ότι αυτά μπορεί να πέσουν στα χέρια όχι μόνο της Hezbollah αλλά των όποιων τρομοκρατών, που θα μπορούσαν να βλάψουν τις ΗΠΑ.
Η αποκάλυψη από τις αμερικανικές υπηρεσίες ότι η οργάνωση Hezbollah έχει δημιουργήσει βάσεις κοντά στις τοποθεσίες όπου φυλάσσεται το συριακό χημικό οπλοστάσιο και οι υποψίες ότι αυτό ή μέρος αυτού μπορεί να πέσει στα χέρια της Σιϊτικής  οργάνωσης έχει δημιουργήσει πάντως σοβαρό προβληματισμό στο επιτελείου του Αμερικανού προέδρου.
«Ένας μικρός αριθμός από μαχητές της Hezbollah έχει εκπαιδευθεί στις τοποθεσίες αυτές στη χρήση των χημικών όπλων, αλλά ο φόβος ότι τα όπλα αυτά μπορεί να πέσουν στα λάθος χέρια μας προκαλεί τους σοβαρότερους προβληματισμούς», ανέφερε αξιωματούχος της αμερικανικής διοίκησης ο οποίος  είχε ενημερωθεί για την αναφορά του αμερικανικού γενικού επιτελείου.
Αν και από όσες πληροφορίες έχουν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες η οργάνωση Hezbollah δεν έχει ακόμη προσπαθήσει να αποκτήσει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις φύλαξης χημικών όπλων της Συρίας εντούτοις την απόφαση της οργάνωσης που έχει την έδρα της στο Ν. Λίβανο να δημιουργήσει βάσεις κοντά σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης χημικών όπλων στη Συρία, έχει προκαλέσει προβληματισμό, αν και πολλοί χαρακτηρίζουν την κίνηση αυτή ως αυτοπροστασίας έτσι ώστε να αποφύγουν προσβολή από την ισραηλινή Αεροπορία, εξαιτίας του φόβου να μη χτυπηθεί το χημικό οπλοστάσιο.
Στην εκτίμηση ότι 75.000 άνδρες θα χρειαστούν για να εξουδετερώσουν το χημικό οπλοστάσιο της Συρίας, δεν αναφέρεται πάντως σε ποιο γεωπολιτικό περιβάλλον θα πραγματοποιηθεί αυτή: Σε ένα περιβάλλον όπου κάθε συριακή θα έχει εκλείψει και ο κίνδυνος θα προέρχεται μόνο από ομάδες ατάκτων ή ομάδες της Hezbollah ή θα απαιτήσει κανονική εκστρατεία εναντίον του Assad ώστε να ξεμπερδέψουν μια καλή μαζί του.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...