Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Επέμβαση ισραηλινών ειδικών δυνάμεων κατά ιρανικού πλοίου που μεταφέρει ρουκέτες

ΘΡΙΛΕΡ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
11/19/2012 - 17:17
Με νέους πυραύλους μεγάλης εμβέλειας  Fajar-5 ετοιμάζεται να εφοδιάσει το Ιράν την Γάζα με το Ισραηλινό Ναυτικό να αναμένει την κατάλληλή ευκαιρία να παρέμβει και να καταστρέψει το φορτίο.
Αυτές τις ώρες στην Ερυθρά θάλασσα εξελίσσεται ένα θρίλερ το οποίο μπορεί να αλλάξει την πορεία των επιχειρήσεων στην Γάζα.
Ισραηλινές ειδικές δυνάμεις αναμένεται να επιτεθούν σε ιρανικό εμπορικό πλοίο το οποίο μεταφέρει 270 ρουκέτες στην Hamas.   
Σύμφωνα με πληροφορίες ένα ιρανικό πλοίο αναχώρησε από το ιρανικό λιμάνι του Bandar Abbas χτες 18 Νοεμβρίου με προορισμό τον ανεφοδιασμό των μαχητών της Hamas με 220 ρουκέτες μικρής εμβέλειας και 50 πυραύλους Fajar-5.

Το ιρανικό πλοίο το οποίο ανήκει στους Φρουρούς της Επανάστασης παρακολουθείται από τους Ισραηλινούς και έχει ήδη εισέλθει στην Ερυθρά θάλασσα. Για την αποφυγή του εντοπισμού του το ιρανικό πλοίο άλλαξε στην πορεία όνομα και από Vali-e Asr σε Cargo Star και ύψωσε σημαία Tuvalu.
Την ίδια στιγμή οι Ισραηλινές ναυτικές δυνάμεις εντόπισαν τέσσερα εμπορικά πλοία του Σουδάν.
Το ιρανικό πλοίο σύμφωνα με πληροφορίες των Ισραηλινών θα συναντηθεί με τέσσερα σουδανικά πλοία στην Ερυθρά τα οποία με την σειρά τους θα παραλάβουν το φορτίο και θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τις ρουκέτες σε αιγυπτιακά λαθρεμπορικά ψαροκάικα τα οποία όπως έχει γίνει στο παρελθόν ξεφορτώνουν το πολύτιμο για την Hamas  σε ερημικές ακτές της χερσονήσου του Σινά.
Από εκεί άλλες ομάδες θα μεταφέρουν τις ρουκέτες μέσω των υπόγειων τούνελ στην Γάζα. Το ιρανικό πλοίο προστατεύεται από την ιρανική φρεγάτα και το πλοίο ανεφοδιασμού που διατηρεί το Ιράν σε μόνιμη βάση πλέον στην Ερυθρά θάλασσα.
Η ισραηλινή επιχείρηση καταστροφής ή εξουδετέρωσης του φορτίου με ειδικές δυνάμεις είναι αναπόφευκτη και η σύγκρουση μεταξύ του Ισραηλινού και του Ιρανικού Ναυτικού φαίνεται να είναι περισσότερο από ποτέ πιθανή.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...