Αντεπίθεση των Κούρδων στην Β.Α. Συρία εναντίον θέσεων των ισλαμιστών ανταρτών

ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ
11/24/2012 - 23:26
Σφοδρές μάχες ξέσπασαν μεταξύ εκατοντάδων Κούρδων του κόμματος δημοκρατικής ένωσης (PYD) και ισλαμιστών ανταρτών που μάχονται το καθεστώς του Bashar al Assad στην βορειοανατολική Συρία.
Επίκεντρο των συγκρούσεων ήταν η πόλη Ras al-Ain η οποία βρίσκεται κοντά στη μεθοριακή γραμμή Συρίας – Τουρκίας με τους ενόπλους του μετώπου των ισλαμιστών Al-Nusra και της οργάνωσης Ghuraba al-Sham να υφίστανται μεγάλες απώλειες.
Οι μάχες ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα με την εξαγγελία του κουρδικού κόμματος PYD – το οποίο διατηρεί στενές σχέσεις με το ΡΚΚ- ότι στρέφεται εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στη Συρία ύστερα από την απρόκλητη επίθεση των σαλαφιστών-ισλαμιστών ανταρτών εναντίον θέσεων των Κούρδων στην Ras al-Ain την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη.

Οι Κούρδοι ένοπλοι ενισχυμένοι με από μαχητές του ΡΚΚ επιτέθηκαν σήμερα το πρωί εναντίον των ομάδων των ισλαμιστών που είχαν καταλάβει θέσεις γύρω από την πόλη με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποχωρήσουν αφού πρώτα υπέστησαν μεγάλες απώλειες.
Οι δυνάμεις των ισλαμιστών εκτιμώνται σε 500 περίπου εκ των οποίων οι 300 ανήκουν στην ομάδα  Ghuraba al-Sham. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα η οποία τώρα μάχεται το καθεστώς του Assad με τις ευλογίες των δυτικών τα προηγούμενα χρόνια δραστηριοποιείτο στο Ιράκ σε συνεργασία με την al-Qaeda εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων!
Αρχικά η ομάδα των 300 περίπου ενόπλων είχε καταλάβει θέσεις στον αραβικό τομέα της πόλης, χωρίς να επιχειρήσει να έρθει σε σύγκρουση με τις κουρδικές δυνάμεις στις 12 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια όμως θέλησε να επεκτείνει την κυριαρχία της στην πόλη με αποτέλεσμα να έρθει η σύγκρουσης με τους Κούρδους.
Τα αποτελέσματα του νέου αυτού μετώπου για τους ισλαμιστές αντάρτες είναι νωρίς να εκτιμηθούν ακριβώς. Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι η ήδη πολύπλοκη κατάσταση στη Συρία γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη, ενώ ερώτημα παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο τουρκικός Στρατός καθώς η σύγκρουση αυτή γίνεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ