Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Αντεπίθεση των Κούρδων στην Β.Α. Συρία εναντίον θέσεων των ισλαμιστών ανταρτών

ΣΦΟΔΡΕΣ ΜΑΧΕΣ
11/24/2012 - 23:26
Σφοδρές μάχες ξέσπασαν μεταξύ εκατοντάδων Κούρδων του κόμματος δημοκρατικής ένωσης (PYD) και ισλαμιστών ανταρτών που μάχονται το καθεστώς του Bashar al Assad στην βορειοανατολική Συρία.
Επίκεντρο των συγκρούσεων ήταν η πόλη Ras al-Ain η οποία βρίσκεται κοντά στη μεθοριακή γραμμή Συρίας – Τουρκίας με τους ενόπλους του μετώπου των ισλαμιστών Al-Nusra και της οργάνωσης Ghuraba al-Sham να υφίστανται μεγάλες απώλειες.
Οι μάχες ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα με την εξαγγελία του κουρδικού κόμματος PYD – το οποίο διατηρεί στενές σχέσεις με το ΡΚΚ- ότι στρέφεται εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών στη Συρία ύστερα από την απρόκλητη επίθεση των σαλαφιστών-ισλαμιστών ανταρτών εναντίον θέσεων των Κούρδων στην Ras al-Ain την περασμένη Τετάρτη και Πέμπτη.

Οι Κούρδοι ένοπλοι ενισχυμένοι με από μαχητές του ΡΚΚ επιτέθηκαν σήμερα το πρωί εναντίον των ομάδων των ισλαμιστών που είχαν καταλάβει θέσεις γύρω από την πόλη με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να αποχωρήσουν αφού πρώτα υπέστησαν μεγάλες απώλειες.
Οι δυνάμεις των ισλαμιστών εκτιμώνται σε 500 περίπου εκ των οποίων οι 300 ανήκουν στην ομάδα  Ghuraba al-Sham. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη ομάδα η οποία τώρα μάχεται το καθεστώς του Assad με τις ευλογίες των δυτικών τα προηγούμενα χρόνια δραστηριοποιείτο στο Ιράκ σε συνεργασία με την al-Qaeda εναντίον των αμερικανικών στρατευμάτων!
Αρχικά η ομάδα των 300 περίπου ενόπλων είχε καταλάβει θέσεις στον αραβικό τομέα της πόλης, χωρίς να επιχειρήσει να έρθει σε σύγκρουση με τις κουρδικές δυνάμεις στις 12 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια όμως θέλησε να επεκτείνει την κυριαρχία της στην πόλη με αποτέλεσμα να έρθει η σύγκρουσης με τους Κούρδους.
Τα αποτελέσματα του νέου αυτού μετώπου για τους ισλαμιστές αντάρτες είναι νωρίς να εκτιμηθούν ακριβώς. Το μόνο σίγουρο είναι όμως ότι η ήδη πολύπλοκη κατάσταση στη Συρία γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη, ενώ ερώτημα παραμένει η στάση που θα τηρήσει ο τουρκικός Στρατός καθώς η σύγκρουση αυτή γίνεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από τα σύνορα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας

Το χημικό, βιολογικό και βαλλιστικό οπλοστάσιο της Συρίας Βασίλης Γιαννακόπουλος*
Προκειμένου να αντιμετωπίσει την απειλή του ισραηλινού πυρηνικού οπλοστασίου και της σημαντικής στρατιωτικής ισχύος τόσο του Ισραήλ (νότια σύνορα) όσο και της Τουρκίας (βόρεια σύνορα), η Συρία επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην απόκτηση μη συμβατικών όπλων.

Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΟΥ

Ά) Ελληνισμός, η μόνη ένοια που δεν είναι σε θέση ν’αποδομίσουν η να της αλλάξουν το νόημα, διότι είναι κοσμοθεωρία, είναι τρόπος ζωής, είναι η μέθοδος ανέλιξης μέσω της ελεύθερης βούλησης του ανθρώπου και προ πάντων, δεν είναι δόγμα, δεν τον επινόησε κανείς άνθρωπος αλλά ως κάτι ήδη υπαρκτό που χρειαζόταν ερμηνεία, τον ανακαλύψανε/ ερμηνεύσανε και απλοποιήσανε/ αναλύσανε, οι πρόγονοί μας, αναζητώντας την λογική και φυσική ροή των πραγμάτων, που είναι η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου να δημιουργήσει και να εξελιχθεί και ως γνωστόν, η κάθε ανακάλυψη, παίρνει το όνομα του επιστήμονα. Μην πέσεις στην παγίδα τους και χαθείς μέσα στον νέο κόσμο που φέρνουν, της μητριαρχίας και του υδροχοικού ήθους, γυρνώντας στα παλιά, προ των προγόνων μας, όπου κυριαρχούσαν τα τρισκατάρατα Σουμεριο – Βαβυλωνιακά και Σολομωνικά ιερατεία, που λέγαν στον άνθρωπο ότι πρέπει να υπάρχει μόνο για να υπηρετεί και πως αυτοί είναι η μήτρα και εσύ δήθεν το παιδί τους, αδύναμο και δούλος, πράγμα που είχε σαν αποτέλεσ…

ΜΑΖΕΜΕΝΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαβάστε πως μας παραμυθιάζουν  οι υπουργοί-οιαινες  Τουρισμού, εντός κι εκτός της Ελλάδος! Του Δημήτρη Ρομποτή* Η χαριεστάτη Υπουργός Τουρισμού της Ελλάδος, κ. Ολγα Κεφαλογιάννη, όχι μόνο «έμαθε» τις μπίζνες, όπως μου έλεγε πριν μήνες κάποιος που υποτίθεται ότι τη γνωρίζει, αλλά ήδη κινείται μπροστά από την εποχή μας! Την προηγούμενη εβδομάδα επεσκέφθη τη Νέα Υόρκη στα πλαίσια επαναληπτικής εκδοχής του «επενδυτικού» συνεδρίου για την Ελλάδα που διοργάνωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, αν δεν κάνω λάθος. Το...