Απειλές κατά της Ελλάδας από την αλβανική κυβέρνηση για έρευνες και μειονότητα!

ΠΑΡΟΞΥΣΜΟΣ ΑΛΒΑΝΩΝ
11/13/2012 - 11:00

Επίθεση και απειλές κατά της Ελλάδας είχαμε από το υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας Εντμόν Παναρίτι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στα Τίρανα, με τον ομόλογό του από το Κόσοβο Ενβέρ Χοτζάι. λαμβάνοντας θέση 100% υπερ των εξτρεμιστών της Αλβανίας και το κυριότερο έθεσε επίσημα θέμα δικαιωμάτων της Ελλάδας να κάνει έρευνες πετρελαίου στο Βόρειο Ιόνιο χωρίς την άδεια της ... Αλβανίας!.
Χρησιμοποιώντας την απόλυτα ανώδυνη φράση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κατά τη συζήτηση για τον Προϋπολογισμό, για «έξαρση του σοβινισμού στην ευρύτερη περιοχή μας, με άτακτες ομάδες, οι οποίες εξακολουθούν να επηρεάζουν τα εσωτερικά πολιτικά πράγματα των γειτονικών χωρών» ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών (αυτόν που ο Δ.Αβραμόπουλος αγκάλιαζε κατά την επίσκεψή του σην Ελλάδα, είπε: «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, όταν μιλάει για σοβινισμό στα Βαλκάνια θα πρέπει να έχει υπόψη και τη χώρα του. Εμείς, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν να συνεργαστούμε μέσω διαλόγου για να φρενάρουμε τις σοβινιστικές τάσεις».

Ο Ε.Παναρίτι αναφέρθηκε, επίσης, στο θέμα της διμερούς συμφωνίας για τα χωρικά ύδατα καθώς και στις ελληνικές έρευνες για πετρέλαιο στο Ιόνιο, επισημαίνοντας: «Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας ακυρώνει την προηγούμενη συμφωνία, συνεπώς δεν υπάρχει καμιά συμφωνία για τα χωρικά ύδατα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας», επιβεβαιώνοντας πλήρως το δημοσίευμα του defencenet.gr.
Αναμενόμενη χαρακτηρίζεται η αντίδραση του κόμματος των τσάμηδων PDIU, ο πρόεδρος του οποίου Σπετίμ Ιντρίζι, είπε ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να μπερδεύει «τον ευαισθητοποιημένο πατριωτισμό με τον σοβινισμό».
«Για σοβινισμό πρέπει να κατηγορηθούν τα ελληνικά κόμματα που συγκεντρώνονται σε δήθεν τάφους πεσόντων, προκαλώντας τον πατριωτισμό μας» πρόσθεσε ο Σ. Ιντρίζι, σχολιάζοντας τις εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στις πόλεις Πρεμετή και Βουλιαράτη.
Κάλεσε δε την αλβανική κυβέρνηση να αντιδράσει για τη διεξαγωγή ερευνών για πετρέλαιο στο Ιόνιο από ελληνικής πλευράς, εφόσον δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Στο μεταξύ, η εθνικιστική οργάνωση «Ερυθρόμορφη Συμμαχία» έστειλε "εθελοντές" μέλη της οργάνωσης στους Αγίους Σαράντα για "να ελέγξουν τα σύνορα της Αλβανίας με την Ελλάδα" στην πράκη για να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες της περιοχής..
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιός αλήθεια ήταν ο Ερμής Τρισμέγιστος και τί δίδαξε;

Επιστήμονες αναπτύσσουν μητρικό γάλα που καλλιεργείται σε εργαστήριο και άλλες τεχνολογίες για την παρακολούθηση της εκτροφής.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΌ ΔΡΩΜΕΝΟ ΤΩΝ 12 ΑΘΛΩΝ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ